Europietiško krepšinio krikštą priėmęs Mudiay: „Jankis ir Mantas man labai padeda“

2021-09-01 21:39

„Žalgirio“ marškinėlius apsivilkęs Emmanuelis Mudiay nesutriko žaisdamas pirmąsias rungtynes Europoje. 

Kauno ekipos naujokas pirmajame kontroliniame mače su Krasnodaro „Lokomotiv“ nevengė imtis iniciatyvos, o dvikovos pabaigoje buvo arti to, jog ir lemtų žalgiriečių pergalę.

Tačiau įžaidėjo ketinimus nustelbė Rusijos klubo lyderis Errickas McCollumas, atsakęs taikliu metimu ir lėmęs „Lokomotiv“ pergalę 88:87.

Emmanuel Mudiay

Emmanuel  Mudiay
Komanda: Kauno Žalgiris
Pozicija: PG
Amžius: 25
Ūgis: 196 cm
Svoris: 91 kg
Gimimo vieta: Kinšasa, Kongas

„Lokomotiv“ – gera komanda, prieš kurią nėra lengva, – „Žalgiris TV“ kalbėjo Mudiay. – Errickas McCollumas – tikrai geras žaidėjas, taip pat ir Johnathanas Motley, o komandoje yra ir daugiau talentingų krepšininkų. Galutinis rezultatas nėra toks, kokio norėjome, bet dabar mums svarbiausia tęsti tobulėjimą kiekvienose rungtynėse.“

Mudiay ketvirtajame kėlinyje sumetė 8 taškus, o iš viso rungtynėse per 28 minutes pelnė 21 tašką (7/13 dvit., 1/4 trit., 4/4 baud.), atliko 5 rezultatyvius perdavimus, perėmė 3 ir atkovojo 2 kamuolius, išprovokavo 4 pražangas bei surinko 22 naudingumo balus.

„Emmanuelis sužaidė tikrai geras rungtynes, jam čia viskas yra nauja, jis nėra žaidęs Europoje, – auklėtinio pasirodymą „Žalgiris TV“ komentavo vyr. treneris Martinas Schilleris. – Jam dar niekada nebuvo tekę žaisti pagal šitas krepšinio taisykles, tokioje krepšinio kultūroje. Vertinant, kad tai buvo jo pirmosios rungtynės, jis pasirodė puikiai.“

„Dabar bandau pagauti pasitikėjimą ir pajusti krepšinį, kadangi man tai yra pirmoji patirtis Europoje, – tęsė Mudiay. – Mane supa puikūs komandos draugai, skatina žaisti agresyviai. Komandos draugų pasitikėjimas manimi padeda man.

Buvo smagu sužaisti su kažkuo kitu, o ne tarpusavyje, ką darome kiekvieną dieną besitreniruodami. Dėl to norėjome pasimėginti prieš kitus. Buvo gera girdėti Jankio balsą, jis ir Mantas – lyderiai, žinantys, ką kalba, o aš jų klausausi. Jie man labai padeda.“

Be efektingų prasiveržimų ir taškų rinkimo, Mudiay išsiskyrė perdavimais „Žalgirio“ aukštaūgiams. Atakų organizatorius jau pirmoje mačo atakoje pakabino kamuolį Joffrey Lauvergne'ui, kuris įkrovė iš viršaus.

Vėliau pagal tokį scenarijų Mudiay sužaidė su Joshu Nebo, sugrūdusiu kamuolį į krepšį.

„Dirbame ties tuo treniruotėse, žinau, kad jie gali tai išpildyti, ir tiesiog užmečiau kamuolius, – šypsodamasis kalbėjo Mudiay. – Joffrey ir Joshas – aukštai skrajojantys vyrukai. Su Joffrey dar teko žaisti ir Denveryje, tad žinau jo galimybes.“

Penktadienį „Žalgiris“ Kaune žais su Panevėžio „Lietkabeliu“.

Martino Schillerio komentaras po rungtynių:

„Žalgirio“ – „Lokomotiv“ rungtynių momentai:

„BasketNews.lt podkastas“:



Komentarai:

Pažiūrėjus highlightus - ir pagalvojus tai sunku Eurolygoje surasti tokį žaidėją, kuris taip puikiai valdo savo kūną ore kaip Mudiay.
2021-09-01
+3
Atsakyti

Komentuoti

Komentarus rašyti gali tik registruoti ir prisijungę vartotojai.