Žygis baigtas: Lietuvos moterų trijulių rinktinė po pratęsimo dramos ketvirtfinalyje krito prieš ruses

2021-09-12 15:45
Nuotr.: FIBA
Nuotr. FIBA

Lietuvos moterų trijulių rinktinės žygis Europos čempionate Paryžiuje – baigtas.

Dainiaus Novicko auklėtinės ketvirtfinalyje po pratęsimo 15:16 krito prieš olimpines vicečempiones ruses.

Likus minutei iki pagrindinio laiko pabaigos Lietuva turėjo 3 taškų pranašumą (13:10), tačiau rusės pataikė iš toli (12:13), o likus pusei minutės Kamilė Nacickaitė pasižymėjo iš po krepšio (14:12).

Likus 11 sekundžių kamuolį savo rankose turėjo rusės – pirmasis jų tolimas metimas nebuvo tikslus, tačiau slavės atkovojo kamuolį puolime ir likus 2 sekundėms išlygino rezultatą bei pasiuntė komandas į pratęsimą (14:14).

Pratęsimas buvo žaidžiamas pagal taisyklę, kuri komanda pirma pelnys du taškus – laimės. Lietuvės su rusėmis apsikeitė taškais (15:15) ir Kamilė Nacickaitė turėjo progą išplėšti pergalę, tačiau jos sudėtingas metimas nebuvo tikslus.

Kita ataka priklausė rusėms ir šios metimu atšokus išplėšė pergalę bei žengė į pusfinalį (16:15).

Lietuvėms čempionate be Nacickaitės atstovavo Martyna Petrėnaitė, Livija Sakevičiūtė ir Eglė Zabotkaitė.

Galutinėje rikiuotėje lietuvės liko penktos.

Rungtynių įrašas:



Komentarai:

Anonimas
Pažiūrėjau paskutines kelias minutes, tai bliamba, Nacickaitė kelis kartus iš eilės po pramesto rusių metimų, visiškai nėjo kovoti dėl kamuolio; ir po šių atkovotų kamuolių įskriejo tas tritaškis likus 2 sekundėms ir po to pratęsime dar vienas metimas. ehhh!!!
2021-09-12
+4
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 1

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.