Ulanovas apie Maksvytį Lietuvos rinktinės vyr. trenerio kėdėje: „Tai naujas oro gūsis mūsų krepšinyje“

2021-09-15 20:06
Nuotr.: Fotodiena.lt/E.Blaževičius
Nuotr. Fotodiena.lt/E.Blaževičius

Naujienos apie antradienį Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) Vykdomajame posėdyje naujuoju Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės treneriu patvirtintą Kazį Maksvytį pradžiugino Kauno „Žalgirio“ komandos puolėją Edgarą Ulanovą.

Žalgirietis su Maksvyčiu laimėjo visus įmanomus turnyrus su jaunimo rinktinėmis – nuo Europos 16-mečių krepšinio aukso ir iki triumfo 20-mečių Senojo žemyno pirmenybėse. Be to, Ulanovą treneris Maksvytis ugdė ir Klaipėdos „Neptūno“ komandoje 2013–2014 m. sezone.

„Naujienas sutikau gerai, pažįstu trenerį, džiaugiuosi už jį, kad sulaukė šanso. Tai bus naujas iššūkis karjeroje ir didelis žingsnis į priekį. Bus labai įdomu ir norisi tik palinkėti, jog viskas susiklostytų kuo geriau“, – „Žalgiris TV“ aiškino Ulanovas.

Intensyviai naujajam sezonui su „Žalgiriu“ besiruošiantis Ulanovas tvirtino, kad iki šiol bendrauja su iš Darbėnų kilusiu Maksvyčiu. Šių metų vasarą žalgirietis kartu su kitais savo kartos žaidėjais buvo susirinkęs į Darbėnus, kur Maksvyčio iniciatyva paminėjo 10 metų triumfo sukaktį pasaulio jaunimo krepšinio čempionate.

„Palaikome ryšį, pasveikinau trenerį. Jis turi labai gerą savybę ir labai tinkančią Lietuvos krepšiniui – jis moka suvienyti komandą bendram tikslui. Ta vienybė labai svarbi lietuviams. Dėka tos vienybės lietuviai ir būdavo, kad iškovoja pergales. Treneris gerai išnaudoja šią savybę ir turi didelę aistrą krepšiniui. Su tokiu žmogumi malonu dirbti ir palaikyti ryšį“, – kalbėjo žalgirietis.

Šiuo metu VTB lygos „Parma“ klube trečiąjį sezoną dirbantis Maksvytis taps jau aštuntuoju Lietuvos vyrų rinktinės treneriu, po Nepriklausomybės atkūrimo gavusiu progą dirbti su geriausiais šalies krepšininkais. Praeityje ne vieną LKL klubą treniravęs specialistas, Ulanovo teigimu, turi sukaupęs pakankamai patirties naujam karjeros iššūkiui.

„Jis pajėgus dirbti tokiame lygyje. Ne pirmą vasarą yra kalbama apie tai, kad jis yra kandidatas dirbti rinktinėje. Kandidatas jis buvo ir „Žalgirio“ radare praeityje. Tarp Lietuvių Maksvytis yra vienas iš labiausiai norimų ir žinomesnių trenerių. Buvo tik laiko klausimas, kada jis bus paskirtas Lietuvos rinktinės treneriu.

Nesinori sakyti, kad jis nėra matęs didelio krepšinio, tikrai turi sukaupęs nemažą patirtį. Nekalbant apie Lietuvos krepšinio lygą, jau kelerius metus dirba Rusijoje. Tai – tikras geras pasirinkimas ir naujas oro gūsis mūsų krepšinyje“, – tvirtino Ulanovas.

Šiais metais olimpiniame atrankos krepšinio turnyre kovojusios Lietuvos vyrų rinktinės sudėtyje buvo net keturi „auksinės“ jaunimo kartos, su kuria dirbo Maksvytis, žaidėjai. „Žalgirio“ puolėjo manymu, tai nebūtinai taps naujojo rinktinės trenerio pliusu, nes laukia daug naujų išbandymų.

„Iš vienos pusės galima sakyti teigiama, kad treneris pažįsta žaidėjus. Iš kitos pusės – tai nieko nereiškia, nes viskas kita ir tai yra naujas lapas – Lietuvos krepšinio rinktinė. Žinant, kokie paskutiniai metai nėra sėkmingi Lietuvos rinktinei, spaudimas šioks toks yra, todėl nebus lengva. Viskas prasideda nuo nulio“, – užbaigė Ulanovas.



Komentarai:

Regina Atamanas
aš esu Regina, aš geriausias MVP
2021-09-16
+3
Atsakyti
Escpert
Gal atgaivins Redika
2021-09-15
+2
Atsakyti
sunki jam bus uzduotis nes padoresniu gyneju vos keli. jei cempionate pateks i 4,butu super, ketvirtfinalis-planas minimum
2021-09-15
Atsakyti
Anonimas
axujiena, zjbs!
2021-09-15
+6
Atsakyti
Anonimas
Ulanovas savo lygi parode fenerbachce,geroj komandoj taro aukstesnio lygio zaideju jam nera ka veikti
2021-09-15
-2
Atsakyti
eee
Na psichologiškai tai naujo oro gūsis, bet sisteminių problemų neišspręs, individualaus meistriškumo neišmokys, žaisti šiuolaikišką krepšinį irgi. Laukiam kas toliau ar keisis kas nors ar nurims viskas iki sekančių rinkimų..
2021-09-15
+5
Atsakyti
Pip
pritariu alio alio, kas tik zaidzia zalgyryje tai jau auksciausio lygio zaidejas, nieko nera nei is to ulanovo, nei is milaknio per varzybas po 1-2 tritaskius imetantis (o kad gynyboj kiauras) neziurint jo taiklumo kur cia kavenskai kisa pastoviai, va juventuse juodis 9 tritaskius sumete ir ka? kada tas Melynnosis Milaknis tiek yra sumetes? + kiek varzybu tipo milaknio tritaskiu gausa prazude varzovus?? Lekavicius? puolime dar dar sis tas, bet gynyboh tai konkreciai inkaras. Grigonis balerina, zaidejas gal ir geras bet jei idetu tiek darbo kiek seibutis tai butu superstaras europoj. Jankunas isvis nera apie ka kalbet. o kodel uz kokius nuopelnus KUZIa imamas i rinktine kad kazkada zaide NBA?? gi jis bekiausis. DMO isvis neprileist prie rinktines, ka ten zalgrybio treneriu stabas veikia LTU rinktinej??? Vyt lauk visus. Jus galvojat ateis Jasikevicius ir rinktine prades laiminet??? paichinis tas Jasikevicius garbetroska, ziuredavau kaip jis nedengiamas per 10 sek aiksteles nepersivarydavo izaidejas Zvaigzde... o tada dar 20ties tebuvo +-. Jus kabinat visus nuopelnus Jaskai uz Sidneju Atenus, bet kad gynyboj Jaska NULINIS beveik budavo tik su teisejais bardavos ir visiems komandos draugams aiskindavo, kurie beja uz ji atidirbinedavo 4 pries 5 gynyboj, ir baikit Jus kist ta zalgiri visur, kaip kokia epidemija, kaip su The Roop. o ka Zalgiris laimejo europoj per 20 metu??? Nieko, tas pats wilno rytas 2 kart eurocup laimejo. Jau px visiems koks bl turciu klubas Laimejo ta eurolyga, cia kaip NBA, tikro krepsinio fanai kurio senai nebeziuri kai zaidejai jau viskam vadovauja. Del to ir idomiau net cempionu lyga ar eurocup ziuret, kur kad ir silpnesnes komandos bet laimi treneriai ir zaidejai o ne pinigai!!! Taip kad kavenskai Susikiskit Jus ta eurolyga kuri nebeidomi kaip ir nba kur nesueina, turciai pries turcius laimi... o kas del rinktines tai Vyrai... pareina vel medaliai i Lietuva paminesit mano zodzius, pagaliau turim normalu treneri, kuris neproteguos Kawno mafijos kuri per 10 metu nuvare LT lrepsini i dugna!!!
2021-09-15
Atsakyti
Braliukai
👍🏀🙏🇱🇹
2021-09-15
+2
Atsakyti
O taip
Gusis is Zalgirio lenda jau po sijonu Maskvyciui.
2021-09-15
Atsakyti
Alioalio
ulanovas vienas labiausiai pervertintu zaidejiu lietuvos ekspertu...jo ta gynyba giria,bet pasiziurekite kai zaidzia su auksto lygio sf zaidejais pries ji belekiek imeta..
2021-09-15
-3
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 15

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.