„BasketNews.lt podkastas“: Kuzminskas – apie stipriausią karjeros trenerį ir krepšininkus-podkasterius

Jonas Miklovas
BasketNews žurnalistas
2021-09-18 12:59

Mindaugas Kuzminskas pratinasi prie naujo krepšinio. Beveik du sezonus praleidęs paprastą krepšinį žaidusioje Krasnodaro „Lokomotiv“ komandoje, šią vasarą jis persikėlė pas visiškai kitaip dirbantį trenerį.

„Neįžeidžiant nė vieno buvusio trenerio, turiu pasakyti, kad Xavi yra vienas stipriausių per karjerą turėtų trenerių“, – „BasketNews.lt podkaste“ kalbėjo Kuzminskas.

Sankt Peterburgo „Zenit“ ekipai diriguojantis Xavi Pascualis per kelis metus sukūrė vieną stipriausių Eurolygos komandų.

Mindaugas Kuzminskas

Mindaugas  Kuzminskas
Komanda: Sankt Peterburgo Zenit
Pozicija: PF, SF
Amžius: 31
Ūgis: 205 cm
Svoris: 98 kg
Gimimo vieta: Vilnius, Lietuva

Pernai „Zenit“ paskutinę minutę įšoko į attkrintamąsias, bet ketvirtfinalyje penkerių rungtynių serijoje patampė nervus reguliariojo sezono nugalėtojai, „Barcelonai“.

Vos tik atvykęs į Rusijos vakaruose įsikūrusią komandą, Kuzinskas pajuto, kad Pascualio žodis čia – paskutinis.

„Jis čia yra svarbiausia figūra ir, mano galva, geriausia „Zenit“ investicija, – pasakojo Kuzminskas. – Kas įstrigo – jo asmenybė, už aikštės ribų atrodo geras žmogus, suprantantis žaidėjus. Kai mato, kad kažkam sunkiau, gali prieiti. Kai ne taip jautiesi, irgi gali nueiti pas jį pakalbėti. Tikrai aukščiausias lygis. Kaip ir krepšinio prasme.

Jo komandose, manau, niekada nebus vieno ar dviejų aiškiai išreikštų lyderių. Vienose rungtynėse eisi į starto penketą, visi deriniai bus ant tavęs, treneris jaus, kad ten turi pranašumą, ir žaisi 25 minutes. O kitose rungtynėse gali žaisti viso labo 6 minutes, nes treneris matys, kad nesi tinkamas žaisti prieš tam tikrą varžovą. Prie to kažkiek reikia įprasti, ypatingai po to laiko Krasnodadre, kai esi viena pagrindinių figūrų, žaidi daug minučių, ir yra paprasta turėti pasitikėjimą savimi.“

Praėjusį sezoną Kuzminskas spindėjo „Lokomotiv“ komandoje. Europos taurėje jis žaisdavo vidutiniškai po 26 min. ir pelnydavo po 12,4 taško bei atkovodavo po 4,4 kamuolio.

VTB Vieningoje lygoje Kuzminskas aikštėje praleisdavo dar daugiau laiko – vid. virš 30 min. ir pelnydavo po 14,5 taško bei atkovodavo po 5,2 kamuolio.

„Žaisdavome bazinius derinius ir negali sakyti, kad buvo blogai, viskas veikdavo ir komandoms būdavo sunku žaisti prieš mus, – sakė Kuzminskas. – Bet čia – kitas lygis, Eurolyga, derinių knyga yra didelė ir turiu mokėti tiek trečios, tiek ketvirtos pozicijos derinius, galva kartais truputį sukasi, bet nieko.“

„Kartais Pascualio sprendimai atrodo įdomūs, bet kai pamatai po kažkiek laiko, kodėl jis taip darė, atrandi esmę. Jaučiasi, kad jis krepšinio prasme yra gerokai protingesnis už mus, žaidėjus“, – sakė Kuzminskas.

„BasketNews.lt podkaste“ Kuzminskas taip pat pasidalijo savo mintimis apie Lietuvos rinktinės pasirodymą šią vasarą, savo bandymus kurti tinklalaidę ir kitų krepšininkų veiklą žiniasklaidoje bei naujuosius LKF vadovus.

Temos:

  • Apie stipriausią karjeros trenerį (4:37);
  • Apie Rusijos ypatumus – nuo pirčių iki senų kvartalų (9:39);
  • Apie pralaimėjimą slovėnams ir pastaruosius rinktinės pasiekimus (16:41);
  • Apie Roką Jokubaitį NBA ir užklausas iš „Knicks“ (24:35)
  • Apie savo tinklalaidę ir Lino Kleizos pasisakymus (28:55);
  • Apie naują Lietuvos krepšinio valdžią (42:33).

Tinklalaidės audio įrašai pasiekiami „Podbean“, „Spotify“, „iTunes“ (taip pat ir iOS programėlėje „Podcasts“). Kiekvienos laidos įrašą galėsite atsisiųsti ir į savo kompiuterį ar telefoną, kad jų galėtumėte klausyti sau patogiu laiku ir vietoje.

Tapti mūsų rėmėjais galite Patreon.com platformoje.

Audio įrašas:



Komentarai:

Myklovas
Nu va ir Kuzminskas daugiau pasisake kodel nebuvo leidziamas atrankoje
2021-09-18
+2
Atsakyti
Draugyskos
Unics 62-68 Zenit
2021-09-18
Atsakyti
Antanas
opa ir my.zniuka prasnekino
2021-09-18
+10
Atsakyti
Almo
na ir dar parašysiu... toks Almo buvo pradininkas dar prieš 20 metelių kai kas dar gimęs nebuvo visokių chatų apie ne tik krepšinį bet ir apie gyvenimą, muziką visuose saituose... dar tuomet naudojau ir skype, twiterį ir kitus shudus greit atsibodo... nieko neturiu prieš, bet greit atsikandau... gaila tik dabar nepropaguojami nei bn nei kituose... o kaip smagu buvo... buvo... o gyvenimas kažkur ritasi tik nemanau kad į priekį... kur nusivažiavo vakarai, rytai... man ant jų nusišikt... man įdomu kur važiuojame mes lietuviai... o galima būtų pašnekėt... gal kas ir jums paaiškėtų...
2021-09-18
Atsakyti
Almo
Kuzminskas tikrai turi žurnalisto gyslelę.neuždirbs iš to jau prisidirbo... jei dar būtų aštresnis tai būtų visai smagu... gal kai psens... lauksim...😻
2021-09-18
-1
Atsakyti
Almo
šnd išsirašiau... geri mūsų laikai buvo nes Dievas buvo su mumis... ne taip kaip dabar žmogeliai virusologai prisidirbo tą bjaurybę paskleidė... gamta buvo gamta... nebuvo visokių pridurkų poilsiaviečių prie kurių neprieisi... į savatę tris kartus šašlykai, vaikučiai ne pydariukais auklėjami... kur jūs vedate valdžiukai, bobytės neturičios šeimos?.. gerai kad aš viską savo turiu... gerai kad ir mano mylimi krepšininkai dar ungurius gaudo kaip Kurtis...
2021-09-18
+5
Atsakyti
Almo
Labai fainas pokalbis... kalbėjosi du normalūs žmonės...
2021-09-18
+2
Atsakyti
Almo
nu ką reikėtų pasakyt apie Kuzią... simpatiškas žmogus... ir aš buvau sipmpatiškas, bet sporte buvau kaikam nelabai simpatiškas... o išvis manau, kad šiuolaikiniame Lietuvos krepšinyje labiau laimi kaifas... būti, bendrauti, draugauti... anais PERGALIŲ LAIKAIS buvo daugiau sportiškumo... LAIMĖTI buvo SVARBIAU...
2021-09-18
-5
Atsakyti
RYTAS-PADARYTAS :DDDDD
didvyris. parode kaip pries slovenija zaist reikia & etc
2021-09-18
+2
Atsakyti
Almo
basketnews ką jus ten priėmėt į darbą?... mano komentarai mėtomi iš vienos temos į kitą... kaip jus galvojate p. Miklovai kiek dar žm prisirašys pas jus patronuose?
2021-09-18
-8
Atsakyti
Almo
šiemet sirgsiu už Piterį... super treneris Paskuale... lietuviukai žaidėjai... negriukai... gaila nėra Pangonio 😊
2021-09-18
-10
Atsakyti
Almo
prieš tai buvo podkiastas apie žalgiriuko neeilinį pasirodymą draugiškame turnyre... gal kažkas uždraudė?
2021-09-18
+13
Atsakyti
Almo
dar neklausiau... rašau, nes bijau kad nespėsiu... moderiukas spės apsikakoti... prieš tai podkiaste rašiau, kad lietuviai iki šiol turi nepilnavertiškumo kompleksą prieš užsieniečius ir labai atsargiai komentuoja visokius ble shulerius... juk akivaizdu kad treneriukas šiais metais nieko nepasieks... 18 vieta EL garantuota...
2021-09-18
-3
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 20

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.