Mūšį su „Žalgiriu“ pasitinkantis „Lietkabelio“ naujokas: „Tai nėra neįveikiamas varžovas“

2021-09-25 15:17

Panevėžio „Lietkabelio“ komanda sėkmingai pradėjo Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe-LKL“) sezoną, kai 83:62 nugalėjo Klaipėdos „Neptūną“.

Antrasis sezono iššūkis – rimčiausias vietiniame fronte – į Panevėžį atvyksta Eurolygos dalyvis Kauno „Žalgiris“, kuriam tai bus paskutinė repeticija prieš tarptautinio turnyro startą.

Rugsėjo 3-ąją, draugiškame mače, šios komandos jau išbandė jėgas ir tada panevėžiečiai laimėjo 82:80.

Vis dėlto „Lietkabelio“ gynėjas Nikola Radičevičius įspėja, kad draugiškos rungtynės nieko nereiškia ir pirmadienį „Cido“ arenoje laukia visiškai kitokia dvikova, o svarbus jos aspektas bus sirgalių palaikymas, kuris, norint nugalėti tokio kalibro varžovą, itin reikalingas.

„Kklietkabelis.lt“ svetainei 27 metų 196 cm ūgio gynėjas taip pat pasakojo apie puikią atmosferą, save ir laisvalaikį.

– Kodėl vasarą nusprendėte pasirinkti „Lietkabelį“?
– Girdėjau daug gerų dalykų apie šį klubą, kuris pastaraisiais metais tikrai patobulėjo ir žaidžia Europos taurėje. Taip pat svarbus man buvo trenerio faktorius. Prieš pasirašant kalbėjau su Čanaku, kuris pasakė, ko iš manęs tikisi ir ko reikalaus. Supratau, kad turėsiu svarbų vaidmenį ir visi šie dalykai susidėjo.

– Kai išgirstate apie Lietuvos krepšinį, koks pirmas dalykas ateina į galvą?
– Puikūs žaidėjai, krepšinį mylintys žmonės, aukštas žaidimo lygis. Lietuvoje viskas yra apie krepšinį ir man tai yra puiki vieta rungtyniauti, kadangi labai myliu šį sportą.

– Koks jūs esate žmogus už aikštės ribų?
– Esu paprastas vyrukas, nieko ypatingo neveikiu. Esu didelis krepšinio gerbėjas, todėl žiūriu daug rungtynių. Galbūt ateityje norėčiau būti treneriu, tad kaupiu žinias. Leidžiu laiką su draugais, skaitau knygas, žaidžiu kompiuterinius žaidimus. Nieko labai įspūdingo – paprastas vyrukas, kuris myli savo darbą ir jam krepšinis yra visas gyvenimas.

– Turbūt FIFA yra tarp mėgstamiausių žaidimų?
– Tikrai taip (juokiasi). Labiausiai įtampą keliantis, ypatingai tada, kai tenka varžytis su draugais.

– Ar buvo labai sudėtinga pasiruošimą stebėti tik iš šalies ir pačiam nežaisti?
– Visada sudėtinga būti ne aikštelėje, ypatingai pasiruošime, nes tai yra vienas iš svarbiausių sezono dalykų, kadangi tada klijuojasi žaidimas ir žaidėjai įgaudinėja sportinę formą.

Džiaugiuosi, kad klubo žmonės man padėjo gerai atsistatyti ir aš grįžau ant parketo neblogos formos. Žinoma, kad dar reikia laiko, nes nesitreniravau daug laiko, bet jaučiuosi tikrai neblogai.

– Komanda yra pakankamai nauja. Ar pavyko visiems susidraugauti?
– Rūbinėje yra tikrai įspūdinga atmosfera. Esu žaidęs daug skirtingų komandų ir dabar galiu pasakyti, kad tai yra viena geriausių atmosferų, kokios tik yra buvusios.

Turime daug bendraminčių, daug panašaus amžiaus žaidėjų, todėl viskas labai paprasta. Visi kartu leidžiame laisvalaikį ir labai smagu būti kartu su tais vyrukais. Manau, kad tai persiduoda ir aikštelėje, o sirgaliai tai pastebi.

– Jau sužaidėme pirmąsias rungtynes „Cido“ arenoje. Koks jūsų įspūdis apie sirgalius ir jų kuriamą atmosferą?
– Buvo tikrai smagu. Čia žmonės supranta krepšinį ir jie žino, kada mums reikia jų pagalbos. Tikiuosi, kad ir toliau žaisime gerai ir žmonėms suteiksime daug džiaugsmo bei stimulo mus palaikyti dar gausiau.

– Kaip jums Panevėžio miestas?
– Aš gimiau mažame mieste – Čačake, kuris yra šiek tiek didesnis nei Panevėžys, bet šiek tiek primena mano gimtą miestą. Man patinka, kad čia visur galima nuvažiuoti greitai ir viskas yra, ko tik tau gali prireikti. Labai tinkama vieta, kur galima koncentruotis į krepšinį ir turėti puikų laisvalaikį. Mėgaujuosi gyvenimu Panevėžyje.

– Pasirengime nugalėjote „Žalgirį“, bet pirmadienį turbūt laukia visiškai kita istorija?
– Pasiruošimo mačas ir sezono rungtynės – visiškai skirtingi dalykai. Apie „Žalgirį“ daug nereikia sakyti, nes tai geriausia komanda Lietuvoje, kuri ne veltui rungtyniauja Eurolygoje.

Mes žaisime namuose, todėl turime atiduoti visas jėgas. Eisime ant parketo ir darysime viską, ką galime geriausiai. Pirmos dvejos rungtynės parodė, kad „Žalgiris“ nėra tas varžovas, kurio nebūtų įmanoma nugalėti.

Bus tikrai sudėtinga, nes tai Eurolygos ekipa, bet esu tikras, jog jeigu atiduosime visas jėgas ir sulauksime gausaus palaikymo, turėsime šansų laimėti.



Komentarai:

TDaY
zalgeris - Lietuvos geda. si sezona pagaliau gryzu el Krapiko laiku zalgeris, kuri ne tik eurolygoje zagino, bet ir LKL kaimai tyciojosi
2021-09-25
-2
Atsakyti
Maga patriots vs lefty traitors
cacakas didesnis uz panevezi? wiki: cacakas 72.000 panevezys 85.000
2021-09-25
-5
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 4

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.