Iššovusiam „Neptūno“ jaunuoliui – trenerio pagyros: „Įrodinėja savo vertę“

Tomas Vanagas
BasketNews žurnalistas
2021-09-26 19:54
Nuotr.: BNS

Pirmąsias savo rungtynes su „Neptūno“ (1-1) apranga gimtojoje Klaipėdoje žaidęs 21-erių 183 cm ūgio Matas Vaitkus solidžiai prisistatė komandos sirgaliams, o po mačo sulaukė ir vyriausiojo trenerio Tomo Gaidamavičiaus pagyrų.

Jaunasis įžaidėjas per 13,5 min. pelnė 9 taškus (3/3 dvit., 1/3 trit.), atkovojo 2 ir perėmė 1 kamuolį, atliko 1 rezultatyvų perdavimą ir surinko 11 naudingumo balų.

Už jį naudingiau žaidė tik 23 efektyvumo balus įsirašęs Deividas Gailius.

Jų atstovaujamas „Neptūnas“ namie 75:71 įveikė Pasvalio „Pieno žvaigždes“ (0-3) ir šį sezoną LKL įsirašė pirmąją pergalę.

„Matą pažįstu jau seniai, nuo dublerių laikų. Jis su savo energija labai daug duoda. Smagu, kad vaikas taip stengiasi, eina, nebijo. Įrodinėja savo vertę“, – apie savo jaunąjį auklėtinį po rungtynių sakė „Neptūno“ treneris Gaidamavičius.

Vaitkaus pagrindinėje „Neptūno“ komandoje veikiausiai net nebūtų, jeigu ne klubo užsitęsusios derybos su naujoku gynėjo pozicijoje bei Adomo Sidarevičiaus trauma, dėl kurios atakų organizatorius nežais apie du mėnesius.

Dėl to prieš tai du sezonus NKL žaidęs Vaitkus tapo Žygimanto Janavičiaus dubleriu „Neptūno“ komandoje. Bent iki tol, kol Klaipėdos ekipa rinkoje ras užsienietį gynėją.

„Jo paieškos sekasi sunkiai, kai ieškojome, tada buvome sustabdyti tai daryti (dėl turėto FIBA draudimo – aut. past.), bet dabar paieškos sekasi sunkokai. Šiuo metu vyksta derybos su vienu žmogumi, bet kol nėra parašų, tol negaliu sakyti, kad jis bus čia“, – kalbėjo Gaidamavičius.

„Švyturio“ arenoje susirinkę žiūrovai pirmųjų „Neptūno“ taškų atsistoję laukė tris minutes, o per šį laiką Pasvalio ekipa spurtavo 9:0. Pirmojo kėlinio pabaigoje „Pieno žvaigždės“ jau buvo atitrūkusios per 13 taškų (19:6), bet „Neptūnas“ spurtavo 23:2 ir jau pirmavo 8 taškais (29:21).

Trečiajame kėlinyje „Neptūnas“ buvo įgijęs 15 taškų persvarą (60:45), bet galiausiai „Pieno žvaigždės“ paskutinę minutę turėjo galimybę rezultatą išlyginti arba persverti. Klaipėdiečių pergalę įtvirtino taiklios 21 tašką pelniusio Deivido Gailiaus baudos.

„Sveikinu visus klaipėdiečius su pergale. Smagu, kad sezoną namuose pradėjome pergalingai, – po mačo kalbėjo Gaidamavičius. – Pats žaidimas netenkina, dar gana banguotas, ypač sunkiai pradėjome rungtynes. Toks jausmas, kad mes 4 valandas važiavome autobusu, o ne Pasvalys. Gal stresas, gal susikaustymas. Smagu, kad salėje tiek žiūrovų, smagu sugrįžti į areną su sirgaliais. Visos rungtynės buvo banguotos, gale turėjome 15 taškų pranašumą ir jį išbarstėme. Nesame optimalioje formoje.“

„Pieno žvaigždės“ rėmėsi vos aštuonių žaidėjų rotacija, dėl traumos negalėjo žaisti Paulius Petrilevičius, taip pat nerungtyniavo naujausias ekipos pirkinys Marquesas Townesas. Apie problemas dėl netekčių sudėtyje užsiminė ir pasvaliečių treneris Mantas Šernius.

„Man patiko, kaip mes pradėjome rungtynes, bet pirmoje dalyje įvyko kažkoks lūžis, kuomet nebegalėjome kontroliuoti užduoto tempo, – spaudos konferencijoje teigė Šernius. – Antrasis kėlinys tikrai buvo nelengvas, darėme organizacinių klaidų, mūsų gynyba buvo priklausoma nuo puolimo. Neįeidavome į derinius ir gaudavome greitas atakas. Reikėjo daug gintis, bet skonio puolime negavome. Antroje mačo pusėje teko mobilizuotis, rodėme charakterį. Klaidos mums neleido laimėti.

Mūsų rotacija yra maža, turime krepšininkų, kurie debiutuoja LKL. Niekam nėra smagu sezoną pradėti trimis pralaimėjimais, bet čia yra to kaina, kad neturime pagrindinio centro, antras centras, Petrilevičius, yra traumuotas. Krepšininkai rungtyniavo ne savo pozicijose. Visa tai susidėjo.“

Abi komandos vėl į aikštę stos jau trečiadienį pirmajame Karaliaus Mindaugo taurės etape. „Neptūnas“ namie priims Jonavos „CBet“, o pasvaliečiai taip pat savo aikštėje susidurs su Utenos „Uniclub Casino – Juventus“.

Rungtynių apžvalga:



Komentarai:

Ši naujiena dar neturi komentarų. Būk pirmas, išreiškęs savo nuomonę!

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 0

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.