Eurolygos startą pasitinkantis Schilleris – apie ASVEL ginklus ir Mudiay prisitaikymą

Lukas Malinauskas
BasketNews žurnalistas
2021-09-30 18:03

Kauno „Žalgirio“ komanda ketvirtadienio pavakarę pakilo Eurolygos starto link. Martino Schillerio auklėtiniai išvyko į Prancūziją, kur penktadienį Vilerbane susikaus su vietos ASVEL komanda. 

Kalbėdamas Kauno oro uoste, žalgiriečių strategas išskyrė prancūzų atletiškumą ir greitą žaidimą, ką specialistas priskyrė ASVEL kaip klubo vizitinę kortelę.

„ASVEL tradiciškai yra atletiška ir greitu žaidimu pasižyminti komanda, tad mūsų gynyba stabdant jų kontratakas bus svarbi plano dalis, – komentavo Schilleris. – Vilerbano klubo krepšininkai pasižymi ypač dideliu ūgiu, kova dėl atšokusių kamuolių, todėl jų atsitvėrimas gynyboje taip pat bus ypatingai svarbus aspektas.

Toliau viskas pereina prie individualių žaidėjų dvikovų, ASVEL surinko tikrai įdomių krepšininkų. Laukiame šio iššūkio.“

„Žalgiris“ prie starto linijos stoja be Pauliaus Jankūno. Lietuvos čempionai pirmadienį paskelbė, jog kapitonas dėl blauzdos raumens traumos iškrito 10 dienų.

ASVEL savo gretose neturės Davido Lighty ir Raymaro Morgano.

– Vilerbano komanda neturėjo jokių oficialių rungtynių, kai „Žalgiris“ sužaidė jau tris LKL mačus. Ar tai gali būti jūsų pranašumas?
– Tikiuosi. Mes sužaidėme trejas rungtynes ir šlifavome žaidimą, tuo metu jie nerungtyniavo. Viliuosi, jog tai gali būti minimalus mūsų pranašumas.

– Kaip galėtumėte apibūdinti tarpsezonio pasikeitimus ASVEL klube?
– Visų pirma turiu prisiminti jų praėjusio sezono sudėtį. Žaidėjų profiliai išliko gana panašūs, bet vidurio puolėjo pozicijoje jų ūgis – ypatingai didelis, vieną Fallą pakeičiant kitu (išvyko Moustapha Fallas, atvyko Youssoupha Fallas – aut. past.). Aplink perimetrą suburti atletiški žaidėjai. Nors pasikeitė asmenybės, statistiškai, manau, jie išliko tokie patys.

– Kokie „Žalgirio“ žaidimo aspektai jūs neramina labiausiai?
– Pats negalėčiau išskirti tik vieno dalyko. Yra tam tikri aspektai abiejose aikštės pusėse – tiek puolime, tiek gynyboje, ką norėtume pagerinti. Esu patenkintas procesu, kurį atlikome „Lietkabelio“ rungtynėse, ypač gynyboje. Į visa tai žiūriu kaip į procesą ir keliausime nuo vienų rungtynių iki kitų.

– Paminėjote ASVEL atletiškumą. Ar netrūksta jo „Žalgiriui“?
– Galbūt trūksta tam tikrose pozicijose. Jeigu pažvelgtumėte į centro puolėjo poziciją, sakyčiau, kad ji yra gana gerai subalansuota ūgio ir atletiškumo prasme. Akivaizdu, kad tam tikrose pozicijose ASVEL krepšininkai yra atletiškesni nei mūsų žaidėjai, bet taip buvo ir praėjusiais metais. Todėl reikia ieškoti savų kelių, kaip išpildyti planą, ir demonstruoti gerą žaidimą.

– Ar sutiktumėte, kad „Žalgirio“ sudėtis neteko atletiškumo per tarpsezonį?
– Tam tikrose pozicijose mes pridėjome atletiškumo, bet kai kuriose – ir praradome. Bendrai kalbant, galbūt jo liko mažiau nei pernai.

– Kiek esate patenkintas Emmanuelio Mudiay įsiliejimu į komandą ir į pagrindinio įžaidėjo poziciją?
– Emmanuelis labai gerai prisitaikė komandoje tiek socialine, tiek kultūrine prasme. Žvelgiant iš kitos pusės, be jokios abejonės, jo laukia dar daug darbo aikštelėje. Mums tai taip pat – nauja patirtis, bet tai taip pat – procesas.



Komentarai:

Ši naujiena dar neturi komentarų. Būk pirmas, išreiškęs savo nuomonę!

Komentuoti

Komentarus rašyti gali tik registruoti ir prisijungę vartotojai.