Marekas atskleidė apie atsinaujinusią „Žalgirio“ sistemą: „Pakeitėme gynybos taisykles“

Lukas Malinauskas
BasketNews žurnalistas
2021-09-30 18:32

Kauno „Žalgiris“ penktadienį pradeda Eurolygos kovas ir šįvakar išskrenda į Vilerbaną, kur susitiks su ASVEL klubu. Prieš startą Senojo Žemyno pirmenybėse kalbintas kauniečių aukštaūgis Marekas Blaževičius teigė, jog komandos viduje problemų nėra.

„Atmosfera komandoje tikrai yra gera. Kiekvieną dieną mes ją keliame aukštyn ir aukštyn. Į komandą atvyko naujų vyrukų, mes turime jais pasirūpinti, kažkur kažką padėti. Yra vyresnių žaidėjų, kaip Janis (Strelnieks), kuris labai greitai įsiliejo į komandą. Yra ir šiek tiek jaunesnių, bet viskas labai gerai ir atmosfera gali būti geresnė nei praėjusiais metais. Kalbant apie nuotaikas, važiuojame pasiimti pergalės“, – tinklalapiui BasketNews kalbėjo aukštaūgis.

Paklaustas apie įtampą, 19-metis pripažino, kad ją jaus ne vienas „Žalgirio“ žaidėjas.

„Nežinau, manau, jog vis tiek į Eurolygą važiuojame. Kai kuriems žaidėjams tai bus debiutas, kai kurie žaidėjai norės kažką įrodyti. Bus ta įtampa, nes bus daug noro, o iš per didelio noro kils šiek tiek klaidų. Tikėkimės, jog tai suvaldysime“, – pasakojo Marekas.

Žalgiriečiai sunkiai pradėjo sezoną. Martino Schillerio auklėtiniai pralaimėjo visas penkerias draugiškas rungtynes, o Lietuvos krepšinio lygos starte tris pirmuosius mačus laimėjo vidutiniškai 5 taškų pranašumu. 

Pasak Mareko, iki gero susižaidimo trūksta vieno aspekto.

„Laiko ir tiek“, – trumpai ir aiškiai atrėžė „Žalgirio“ talentas.

Paklaustas, ar po tokių sunkių rungtynių komandos viduje nepasikeitė psichologinis klimatas, Blaževičius vėl neišsiplėtė.

„Pergalė yra pergalė“, – atsakė centras.

Kauniečių aukštaūgis teigė, jog norint pagerinti rezultatą, svarbus yra tobulėjimo procesas.

„Kiekvieną dieną žingsnelis po žingsnelio turime būti geresni. Per vieną dieną neišeina pakeisti sistemos, per vieną dieną neišeina susižaisti. Turime aklai ir kantriai dirbti, kad pasiektume tą tikslą. Ar pergalė yra 1 tašku, ar 20 – tai vis tiek yra pergalė. Tas yra svarbiausia“, – dėstė Marekas.

LKL kauniečiai vidutiniškai praleidžia po 86,3 taško. Pasak Blaževičiaus, Schilleris jau spėjo įvesti korekcijų.

„Tai mes jau ją (sistemą) pakeitėme“, – sakė žalgirietis.

„Daug kas sako, jog ši sezoną labai panašiai žaidžiate, kaip ir praėjusį“, – atsakė vienas iš oro uoste buvusių žurnalistų.

„Gali būti“, – atsakė Marekas.

Paprašytas konkrečiau paaiškinti, kas buvo pakeista po trijų LKL turų, Blaževičius išskyrė gynybą.

„Pakeitėme savo gynybos taisykles, puolimas maždaug yra likęs toks pat, bet kiekvienoje treniruotėje vis kažką naujo įvedinėjame. Su laiku ir jūs pamatysite“, – sakė aukštaūgis.

Kokie akcentai bus prieš ASVEL?

„ASVEL yra atletiška komanda, kuri mėgsta bėgti. Manau, kad jų žaidėjai neturi per daug patirties – yra jaunesnio amžiaus. Kai kurie žaidėjai yra traumuoti, jeigu neklystu – Paulas Lacombe ir Davidas Lighty. Turėsime visus šiuos dalykus išnaudoti. Manau, jog turime daugiau patirties bei didesnę rotaciją. Būtų smagu sezoną Eurolygoje pradėti su pergale“, – užbaigė Blaževičius.

Rungtynių tarp „Žalgirio“ ir ASVEL pradžia – penktadienį 21 val. Lietuvos laiku.

Schillerio komentaras:



Komentarai:

Aha matem vakar kaip pakeista gynyba buvo, is kazkokios i jokia visiskai.
2021-10-02
-4
Atsakyti
Fallas
pizda bus tau marekai
2021-10-01
+1
Atsakyti
Anonimas
bus kombinuota aikstes-suolelio gynyba. Marekas gins suoleli
2021-09-30
-10
Atsakyti
Aha
jou cekirout dominatorius sako dominatorius zino - svarbiausia yra kas laiko rubine - kas neleidzia mindyti Z logo, nors jis imurytas ant zemes, svarbu kad visi zaliai balti, visi vienas kitam malonus ir labai patinka leisti laika rubineje - pohui tas zaidimas aiksteje ir pohui tos pergales - svarbiausia hipe"as rubineje ir gera chebra. speju jankio, milo ir kalno diskusija pagrindine kokia nauja auto pirkti
2021-09-30
-8
Atsakyti
neleidzia slidininkas jo i aikste, thanks genialiajam gm kuris mokejo rytui kosmine ispirka ir marinuoja zaideja antri metai. butu idomu isgirst jo klubo vizija bent 5 metai i prieki. el aiskiai nusimato dugnas, tai kodel nezaidzia jaunimas?
2021-09-30
-4
Atsakyti
Anonimas
Markas sako pasikeitė gyniba dabar padavinėjo su dešininė ranka rankšluosčius dabar reikės iš kairės padavinet nū gal pades
2021-09-30
+6
Atsakyti
Anonimas
Kosmarekai,du metus be krepsinio..Kai galejai kilti,dabar leidiesi.Paplojai du metus kaune,kiti metai jau svieciasi Dzukijoj.O tada galesi dalinti interviu,koks buvai,kad rinkaisi super teama
2021-09-30
Atsakyti
Anonimas
Kas tau, Marekai, pasikeitė? Plojimo, rankšluosčio sukimo, paraginimo šūksnių ("let's go guys") technikos?
2021-09-30
+1
Atsakyti
Nulis
Norėtųsi jau ir pačio indėlio į pergalę.
2021-09-30
+6
Atsakyti
Darko
„Pakeitėme gynybos sistemas“. Jei ką tu ir pakeitei, Marekai, tai vietą ant atsarginio suolelio :D
2021-09-30
+5
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 11

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.