Schilleris: „Būtų gerai, jei turėtume problemų tik vienoje aikštės pusėje“

Donatas Urbonas
BasketNews iš Vilerbano (Prancūzija)
2021-10-01 23:37

Likus devynioms minutėms iki pirmojo „Žalgirio“ pasirodymo Eurolygoje pabaigos vienintelis ir nepakartojamas „Astroballe“ arenos pranešėjas pasiuntė svečiams aiškų signalą. Vilerbano arenoje nudundėjo bažnyčios varpo fragmentas. Žinutė buvo aiški – ASVEL baigė sudoroti žalgiriečius ir palengva artėjo pirmosios savo pergalės Eurolygoje link 88:76.

Daugelis krepšinio ekspertų ir žurnalistų ASVEL vyrukams prieš sezoną projektavo paskutines pozicijas turnyro lentelėje.

Maža to, ASVEL treneris TJ Parkeris atidarė Eurolygos sezoną be dviejų svarbių ginklų – gynėjo Davido Lighty bei puolėjo Raymaro Morgano.

Net Tony Parkeris Prancūzijos spaudoje rungtynių dieną dalijosi gan pesimistinėmis prognozėmis dėl ASVEL laukiančių iššūkių. Bet „Žalgirio“ ir ASVEL mūšyje apsilankęs geriausias visų laikų Prancūzijos krepšininkas šypsojosi „Astroballe“ tribūnose.

ASVEL įtikinamai susitvarkė su „Žalgiriu“ ir išsiuntė lietuvius į Kauną su giliais apmąstymais.

„Sveikinimai ASVEL. Jie nusipelnė šios pergalės, – po rungtynių Vilerbane kalbėjo „Žalgirio“ vyr. treneris Martinas Schilleris. – Turėjome problemų tvarkydamiesi su jų agresija. Ypač pirmoje pusėje. Mes tik dukart stojome prie baudų metimo linijos. Po pertraukos susiėmėme, bet tai nereiškia, kad žaidėme geresnį krepšinį. Turėjome ypač daug problemų išlaikydami varžovus priešais save vienas prieš vieną situacijose. Tai pelnyta ASVEL pergalė – jokių abejonių.“

– Koks būdas tvarkyti gynybos vienas prieš vieną problemą?
– Vienintelis toks būdas dabar – labiau kovoti visai komandai. Manau, dabar tai svarbiausia.

– Kur bandysite ieškoti potencialo pakeisti tokį žaidimą ir tokią sezono pradžią?
– Jei atvirai, abiejose aikštės pusėse. Būtų gerai, jei turėtume problemų tik vienoje aikštės pusėje. Turime daug potencialo žaisti geriau. Puolime turime būti darbštūs ir ieškoti tinkamų penketų. O gynyboje mes komandiškai turime žaisti daug geriau.

– Kalbant apie individualius žaidėjus, tiek Edgaras Ulanovas, tiek Mantas Kalnietis, atrodo, sunkiai randa savo vietą aikštėje. Kokį vaidmenį jiems esate numatęs ir ko jiems trūksta iki efektyvesnio žaidimo?
– Sutinku. Nors Ulė žaidžia daug. Mums jis labai svarbus. Akivaizdu, turime jį nukreipti į kairę ranką, sukurti jam erdves prasiveržti, užcentruoti. Kamuolys turi būti jo rankose tam tikrose žaidimo atkarpose. Bet aš esu įsitikinęs, kad jis ras savo ritmą.

Mantas mums svarbus dėl savo lyderystės. Jaučiu, kad Manto žaidimas priklauso nuo varžovų. Turime jam rasti tinkamas mikrodvikovas. Bet Mantas taipogi labai svarbus. Tikiu, kad sezono metu jis mums padės dar labiau.

– Kiek jus tenkina 21 tašką šiandien pelniusio Janio Strelnieko progresas?
– Man patiko, kad jis pajuto ritmą jau rungtynėse su „Lietkabeliu“. Daugiausiai kalbame apie puolimą, bet jis pagerino ir gynybą. Jei atvirai, dėl to jis ir žaidžia mūsų komandoje. Būtent tokį jį norime matyti „Žalgiryje“.

– Mačo pabaigoje latvis pasiprašė keitimo. Ar jis nebegalėjo tęsti pasirodymo dėl traumos?
– Iš pirmo žvilgsnio atrodo taip, bet neturiu išsamesnės informacijos. Jis jau nuo turnyro Turkijoje vis turėdavo problemų su čiurna. Jo situacija nėra ideali, bet tikiuosi, kad jam viskas bus gerai.

Janio Strelnieko komentaras:

Emmanuelio Mudiay komentaras:

Edgaro Ulanovo komentaras:



Komentarai:

Komanda komplektavo austras su molio motiejum, tad patys ir atsako uz tokias nesamones. Nezino mat jis kaip pacio rinktus zaidejus isnaudot aiksteje.
2021-10-02
-2
Atsakyti
Tu gal vaziuok treneri i Austrija šnicelių valgyt ar ka jus ten turit.Nebus is jo nieko gero kol nevelu Motiejunas daryk ka nors.
2021-10-02
+3
Atsakyti
Ne si sezona tegul tiesiog austras su vaikystės draugu pasitusina o kitąmet Paulius eis į savivaldybę pinigų prašyt skoloms grąžint nes sirgaliai saibu nesunese, vieta xujova užėmė saibu mažai už premijas gavo, savo algai daxuja išleido.
2021-10-02
+1
Atsakyti
labai gali buti, kad pamusim pernyksti Chimki rekorda 😱
2021-10-02
Atsakyti
Kai žmogus šneka kad ulanovui reikia sudaryt proga veržtis nu tu supranti kad tai netreneris o klounas.
2021-10-02
-1
Atsakyti
nepminejo kad problema ir uz sonines linijos. kai matau ten tautvyda saboni nu man rimtai neatrodo nors tu ka.
2021-10-01
-5
Atsakyti

Komentuoti

Komentarus rašyti gali tik registruoti ir prisijungę vartotojai.