Didžiausią „Žalgirio“ problemą išskyręs Ulanovas: „Negalime palikti ant sušaudymo“

Donatas Urbonas
BasketNews iš Vilerbano
2021-10-01 23:38

Kelis Vilerbano ASVEL spurtus praleidęs Kauno „Žalgiris“ liko be galimybių pergalingai startuoti naujajame Eurolygos sezone.

Edgaras Ulanovas po pralaimėjimo 76:88 pirmiausia pirštu bedė į gynybą, kurioje žalgiriečiai labiausiai kentėjo nuo priešininkų perimetro lyderių.

„Gynyba labiausiai krenta į akis, – tinklalapiui BasketNews komentavo Ulanovas. – ASVEL nuo pirmojo kėlinio į rungtynes įėjo lengvais metimais, prasiveržimais į stipriąją pusę. Gerai sureagavome antroje pusėje ir išlyginome rezultatą, bet tada keli jų labai skaudūs tritaškiai mums kirto. Pagreitį pagavę ASVEL krepšininkai kontroliavo rungtynes ir mums nebepavyko sugrįžti.“

Fotogalerija

Eurolygoje debiutavęs ASVEL naujokas Elie Okobo buvo tiesiog nesulaikomas: įmetė 6 iš 6 dvitaškių, 3 iš 3 tritaškių, 2 iš 3 baudų ir surinko 23 taškus.

Kitas gynėjas Chrisas Jonesas surinko 14 taškų (4/6 dvit., 2/5 trit., 0/2 baud.), 6 rezultatyvius perdavimus, po 3 atkovotus ir perimtus kamuolius.

Ulanovo tikinimu, perimetre prieš varžovus neatsilaikiusiems kauniečiams reikėjo ieškoti priešnuodžių komandiniuose veiksmuose.

„Reikia daugiau pagalbų, – pabrėžė Ulanovas, žaidęs 27 minutes ir surinkęs 5 taškus. – Jeigu matome, kad mus atakuoja kažkurioje vietoje ir mes turime problemą, reikia daugiau pagalbų ir komandinių veiksmų. Negalime palikti ant sušaudymo. Bus vietų, kur šiemet mus atakuos, ir komandiniais veiksmais turime išspręsti tas problemas.“

Ar gynyba perimetre kol kas yra didžiausias „Žalgirio“ rūpestis sezono pradžioje?

„Manau, taip, ypač šiandienos rungtynėse. ASVEL labai gerai pasijuto pradžioje ir įėjo į rungtynes su gera energija, lengvais taškais. Sugebėjome sugrįžti, bet tai mūsų neguodžia. Liūdna pralaimėti pirmas rungtynes“, – teigė Ulanovas.

Martino Schillerio komentaras:

Emmanuelio Mudiay komentaras:

Janio Strelnieko komentaras:



Komentarai:

Ši naujiena dar neturi komentarų. Būk pirmas, išreiškęs savo nuomonę!

Komentuoti

Komentarus rašyti gali tik registruoti ir prisijungę vartotojai.