„Žalgirį“ įveikusio T.J. Parkerio džiaugsmai: „Sustabdėme juos, kai mums to reikėjo labiausiai“

2021-10-02 10:40
Nuotr.: PILLAUD STEPHANE/SIPA–Scanpix
Nuotr. PILLAUD STEPHANE/SIPA–Scanpix

Vilerbano ASVEL oficialių rungtynių maratoną pradėjo būtent Eurolygoje, tačiau tai Prancūzijos klubo nesustabdė ir jis 88:76 įveikė Kauno „Žalgirio“ ekipą.

Komandos vyriausias treneris T.J. Parkeris po rungtynių džiaugėsi tinkamu metu sustabdytomis „Žalgirio“ atakomis.

„Sustabdėme juos, kai mums to reikėjo labiausiai. Kertiniais momentais kelis kartus iš eilės puikiai sustabdėme jų atakas. Antroje rungtynių pusėje puikiai skirstėme kamuolį atlikdami reikiamą papildomą perdavimą. Rungtynių pabaigoje pataikėme svarbius metimus. Tai buvo gera komandinė pergalė. Elie Okobo ir Chrisas Jonesas yra du geriausi pasirinkimai šiais metais diriguoti ASVEL atakoms. Aš visiškai jais pasitikiu. Elie buvo susijaudinęs, jis ilgą laiką nerungtyniavo, tačiau atrodė puikiai. Bet tai ilgas sezonas“, – teigė strategas.

Elie Okobo

Elie  Okobo
Elie  Okobo
MIN: 24.5
PTS: 23 (91.67%)
REB: 2
AS: 1
ST: 0
BS: 0
TO: 2
GM: 1

Prancūzijos komandą į pergalę vedė Eurolygoje debiutavęs Elie Okobo. Gynėjas per kiek daugiau nei 24 minutes pelnė 23 taškus (6/6 dvit., 3/3 trit., 2/3 baud.), atkovojo 2 kamuolius, atliko 1 rezultatyvų perdavimą ir surinko 24 naudingumo balus.

23-ejų metų krepšininkas pritarė treneriui ir sakė, kad esminis dalykas rungtynėse buvo gynyba.

„Geras jausmas. Norėjome iškovoti pirmąją pergalę namuose Eurolygoje. Žinojome, kad žaidžiame prieš gerą komandą. Aišku, mes išėjome pasiruošę žaisti. Mums reikėjo prisitaikyti prie kai kurių smulkmenų gynyboje, tačiau galime matyti, kad puolime pasiekiame, ko mums reikia, kuomet gynyboje žaidžiame su didele energija. Komandoje vyrauja puikios nuotaikos. Visi vaikinai žino savo vaidmenis. Mes žaidžiame teisingai. Esame nesavanaudiški, turime gerą vaikinų grupę, o trenerių štabas dirba puikiai“, – mintimis po rungtynių dalinosi Okobo.

ASVEL komandoje debiutavo ir dar vienas gynėjas – Chrisas Jonesas. Praėjusiame sezone Tel Avivo „Maccabi“ ekipoje žaidęs krepšininkas puikiai pradėjo savo etapą Prancūzijoje ir į kauniečių krepšį sumetė 14 taškų (4/6 dvit., 2/5 trit.), atkovojo 3 kamuolius, atliko 6 rezultatyvius perdavimus ir surinko 18 naudingumo balų.

Krepšininkas gyrė savo komandos draugus bei, kaip ir kiti komandos nariai, išskyrė gynybą.

„Pagrindinis skirtumas buvo gynyba, priešininkų atakų sustabdymas ir greitas perėjimas į puolimą. Žinojome, kad tai bus sunkios rungtynės, pirmosios Eurolygos rungtynės. Tačiau sėkmingas žaidimas gynyboje ir geras perėjimas į puolimą mums labai padėjo. Aš jaučiuosi gerai. Pagyrimai mano komandos draugams. Sulaukiau tvirtų užtvarų, aplink mane yra daug gerai pataikančių krepšininkų. Mes dar tik kuriame tvirtą ryšį komandoje, tad sezono metu jis tik gerės“, – teigė Jonesas.

Rungtynių apžvalga:



Komentarai:

Ši naujiena dar neturi komentarų. Būk pirmas, išreiškęs savo nuomonę!

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 0

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.