Asistentams duoklę atidavęs Šeškus: „Gyvenime tiek nesiruošėme rungtynėms“

Povilas Žiegis
BasketNews žurnalistas
2021-10-02 20:17
Nuotr.: BNS

Jonavos „CBet“ trečiojo kėlinio pradžioje atsilikinėjo 17 taškų skirtumu, tačiau tame pačiame kėlinyje fantastiškai grįžo į rungtynes ir 74:66 nukovė Panevėžio „Lietkabelio“ ekipą.

Po įspūdingos pergalės jonaviečių vyriausiasis treneris Virginijus Šeškus spaudos konferencijoje teigė, kad atlikus kelis mažus pakeitimus pavyko sugrįžti į rungtynes.

„Norėčiau pasiteisinti, kodėl esu su treningais, po tokios pergales įvyko mažytė avarija, apsiliejau, negražu. O jei rimtai, visada žiūri į sutapimus. Pradėjome po truputį grįžti į rungtynes, pavyko pirma ataka po minutės pertraukėles, kur Emmanuelis Lecomte įmetė dvitaškį, užsivedimas atsirado, vis tiek, kas čia yra krepšinyje 13-14 taškelių skirtumas.

Parodėme, kad galime žaisti, stebuklų kažkokių nedarėme, kažkokius pakeitimus atlikome, bet ne drastiškus“, – tikino Šeškus.

Strategas pripažino, kad priešininkams leido atlikti per daug laisvų metimų, tačiau kaip vieną iš to priežasčių įvardijo trumpą pasiruošimo laiką.

„Manau, kad mes įsižaidėme, pradžioje davėme jiems daug laisvų metimų išsimesti, pažiūrėkite, kiek jie metė laisvi. Manau, kad tai yra toks žaidimas. Sezono pradžioje daugelis komandų buksuoja vien dėl to, kad to pasiruošimo mažai. Seniau kaip būdavo, kad Lietuvos krepšinio lyga prasidėdavo spalio mėnesį, visi pasiruošimą pradėdavo viduryje rugpjūčio, kažkaip ateini, jau pusantro mėnesio praeina. Realiai mes susikomplektavome rugsėjo 14 dieną.

Šiandien ryte treniruotėje sustojome, kažką pasakiau, kai ką atsiminė rungtynėse, paprasčiausiai nespėji visko įvykdyti, pasiruošti viskam. O dėl sugrįžimo, sakau, prieš „Lietkabelį“ atlošti 29 taškus yra sunku“, – po rungtynių mintimis dalijosi Šeškus.

Jonaviškių treneris teigė, kad komandai koją kišo klaidos, kurias geriau buvo galima paversti metimais.

„Aš ir velnių daviau. Aš pasakiau, kad vietoje tų 16 klaidų, geriau mes išmestumėme 10 metimų ir liktų 6 klaidos. Paskutinę sekundę kokį tritaškį įmetė Laimonas Kisielius. Iš tokių 10 tritaškių tikrai vienas ar du įkristų. 6 taškai, o kiek gauni atgal. Sako, kad gatvės krepšinį žaidžiu, bet realiai, jei esi laisvas – turi atakuoti. Pas mus visi turi rankas komandoje“, – po rungtynių mintimis dalijosi Šeškus.

Klaipėdoje skaudų pralaimėjimą patyręs strategas tikino, kad klaipėdiečių komanda yra labai neparanki.

„Žinote, aš jums pasakysiu, sekmadienį žaidėme, pirmadienį buvo laisva diena, antradienį susirinkome į treniruotę. Pasiruošimo galima sakyti – nulis. Ir tas nusiteikimas po pergalės, kelionė pirma. Aš manau, kad viskas susidėjo, nes tik paskutinį kėlinį pradėjome žaisti. Manau, Klaipėdoje buvo tikrai maža koncentracija ir nusiteikimas ne toks nuo pačių pradžių.

Kitas dalykas – Klaipėda nėra mums tokia palanki komanda. Komanda tikrai gerai sukomplektuota, 2-3 numeriai dideli, vidurio puolėjai po 212 cm ūgio. Mums sunku su 202 cm ūgio Kahlilu Thomasu, tam pačiam Juanui Palaciosui sunku. Kažkur turime rizikuoti visada“, – tikino treneris.

Iš Prienų kilęs treneris taip pat išskyrė puikius asistentus, kurie suteikia labai daug naudingos informacijos.

„Aš, žinokite, pajutau tą sirgalių triukšmą tik likus gal trims minutėms. Vis tiek kaip treneris įsijauti į tą žaidimą. Bet šiemet gerai, turiu puikius padėjėjus, tikrai padeda. Ir Paulius Malašauskas, ir Evaldas Beržininkaitis, visi dirbame, visi sekame. Gyvenime nebuvo, kad mes tiek ruoštumėmės rungtynėms, kiek informacijos pateikta, kartais sakau, kad pasiimtų jie tuos žaidėjus. Duok dieve, kad mums gerai viskas sektųsi“, – užbaigė treneris.



Komentarai:

Butent
Ka reiskia geri specialistai aplinkui, dabar bus varzovai isskautinti, o ne tik savo zaidimo ziures kaip anksciau. Bet zalgiriui kaip matom nelabai svarbu, paleidzia geriausius asistentus...
2021-10-02
+11
Atsakyti
...
svarbu zalgrybiui nereik berzininkaicio
2021-10-02
+1
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 3

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.