Paskutinių sekundžių dramoje dzūkai paliko prieniškius be pergalės

2021-10-04 20:39
Nuotr.: BNS

Dramatišką pergalę LKL pirmenybėse iškovojo Alytaus „Dzūkijos“ (2-2) komanda, kurios triumfą įtvirtino Martyno Zigmantavičiaus taškai. 

Jis likus 15 sekundžių prasiveržimą užbaigė dviem taškais, o dukart paeiliui sėkmingai apsigynę Ramūno Cvirkos auklėtiniai namuose 72:69 (13:13, 19:15, 15:26, 25:15) palaužė Prienų „Labas GAS“ (0-3).

Pastaroji kartu Pasvalio „Pieno žvaigždėmis“ (0-4) LKL lieka be pergalių.

Po Zigmantavičiaus taškų prieniškių ataka pasibaigė Igno Sargiūno klaida ir svečiai iškart pražanga sustabdė Joshua Newkirką.

„Dzūkijos“ vedlys prametė abi baudas ir nepasinaudojo proga įtvirtinti pergalę, į greitą ataką pasileidęs Isiah Umipigas paleido tolimą metimą, kuris buvo netikslus, ir namuose triumfavo alytiškiai – 72:69.

„Dzūkijos“ strategas po dvikovos savo kalbą pradėjo nuo užuojautos komandos veteranui Mindaugui Lukauskiui.

„Nuo komandos ir nuo „Dzūkijos“ vadovybės norėčiau pareikšti užuojautą, nes mirė Mindaugo Lukauskio tėtis, todėl mums šiandien nėra linksma diena, – sakė Cvirka. – Bet gerbiu, jog vyrai sukovojo, gerbiu Mindaugą. Aišku, galėjo neateiti į rungtynes, suprasčiau 100 proc., bet atėjo, padėjo ir normaliai sužaidė. 

Mūsų žaidimas šiandien buvo sunkus, pataikymas blogas, tad kankinomės, kartais gimdėme tas atakas. Sunku žaisti su Prienų komanda, nes jie – aukšti, keičiasi ginamaisiais, reikėjo apžaidinėti vienas prieš vieną, baudos aikštelėje neturime didelės persvaros, o metimai iš distancijos nelabai krito.“

Likus rungtyniauti tris minutes Prienų komanda prarado antrą rezultatyviausią savo žaidėją Jovaną Kljajičių, kuris susižeidė nesėkmingai nusileisdamas ant parketo.

20-metis per 26 minutes surinko 15 taškų (4/10 dvit., 2/5 trit., 1/1 baud.), 5 atkovotus kamuolius ir 4 rezultatyvius perdavimus.

Sargiūnas nugalėtojų gretose su 16 taškų (5/10 dvit., 2/6 trit.) buvo rezultatyviausias.

Dzūkams nepadėjo Artūras Jomantas ir Tomas Pačėsas.

Prieniškių negelbėjo ir dominavimas po Alytaus komandos krepšiu – puolime sugriebė 16 kamuolių, kai šeimininkai varžovų aikštelėje atkovojo 5 kamuolius.

„Asmeniškai prisiimu pralaimėjimą sau, kadangi nesugebėjau paruošti žaidėjų, kaip reikia dengtis prieš jų individualius žaidėjus: kas veržiasi, kas meta, – po dvikovos kalbėjo „Labas GAS“ vyr. treneris Marius Leonavičius. – Puikiai sužaidė ir realiai rungtynes perlaužė Martynas Zigmantavičius. Žinome, kad jis geba veržtis į baudos aikštelę, ir pernelyg daug kartų leidome jam veržtis. Prisiimu kaltę ant savęs, kad neparuošiau žaidėjų prieš varžovų krepšininkus.“

„Dzūkija“: Joshua Newkirkas (2/7 baud.) ir Justas Furmanavičius – po 14, Vaidas Čepukaitis ir Mindaugas Lukauskis – po 10, Adamas Lapeta 8 (7 atk. kam.).

„Labas GAS“: Ignas Sargiūnas 16 (7/16 metimai), Jovanas Kljajičius 15 (6/15 metimai, 5 atk. kam., 4 rez. perd.), Juwanas Durhamas 11 (8 atk. kam.).

Trenerių komentarai:

„BasketNews.lt podkastas“:



Komentarai:

Lkl
Cempionato pradzia nuteikia intriguojanciai Palei komandu isidestima aisku dvi pergales du pralaimejimai daug ka keicia
2021-10-05
+4
Atsakyti
X
Žiūrėkit, ką rašot, žurnalistai. "Sargiūnas nugalėtojų gretose buvo rezultatyviausias" :)))
2021-10-05
-15
Atsakyti
lukauskis kaip is kitos planetos.. mire tevas, o jis vistiek i varzybas atvaziavo..
2021-10-04
Atsakyti
prienai patys paleido pergale.. 3am dar vede apie 10 tasku, o veliau tiesiog subyrejo. sargiunui su psichika reik susitvarkyt jei nori kazko pasiekt bet zaidejas labai emocinis, panasiai kaip jasikevicius jaunystej
2021-10-04
-11
Atsakyti
Dzordzas
Gaila, kad prienai pralaimejo, norejosi ju pergales, bet ne apie tai noreciau pasakyti. Matosi, kad Leonavicius turi talento ir tikrai gali dirbti bent jau LKL ko tikrai negalcojau is pat pradziu. kiekvienoje rungtynese yra kazkoke mintis, zaidimo planas. mano manymu prienu pergales tikrai ateis, ir cia tik laiko klausimas.
2021-10-04
+13
Atsakyti
djgaffer
Surizikavo Cvirka,vietoj Frye laikė Zigmantavičių ir tai pasiteisino.Nepasižymi Martynas geru metimu,bet draskyti varžovų gynybą prasiveržimais puikiai moka.Prienams nepadėjo ir tai,kad Kljajičius traumą gavo svarbiu metu.Jau buvo įsivažiavęs,tai labai nelaiku tas epizodas įvyko.Negražiai viskas atrodė,reik tikėtis,kad pavyks išvengti kažko rimto.
2021-10-04
-16
Atsakyti
Antanas
Ryto lygio komandos susitiko, rytas max 6vieta tures sezone
2021-10-04
-11
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 9

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.