„Lekšo Fantasy“: rekomendacijos antrajam turui – Jameso motyvacija ir Mickey pranašumai prieš „Žalgirį“

Jonas Lekšas
BasketNews žurnalistas
2021-10-06 08:00
Nuotr.: AFP, Imago Images - Scanpix, D.Repečka | BasketNews iliustracija/A.Zaikauskas
Nuotr. AFP, Imago Images - Scanpix, D.Repečka | BasketNews iliustracija/A.Zaikauskas

Eurolygos startas praėjusią savaitę reiškė ir BasketNews Fantasy pradžią, o po pirmojo turo Classic žaidimo dalyviai dabar gali atlikti iki trijų keitimų.

BasketNews žurnalistas Jonas Lekšas kiekvieną Eurolygos savaitę atrinks po kelis įdomius pasirinkimus, kurie galėtų papildyti Jūsų komandas. Žaidėjų sąrašas sudarytas atsižvelgiant į jų kainos ir galimos grąžos santykį, krepšininkų sportinę formą bei laukiantį varžovą.

Pateikiame žaidėjų pasiūlymus antrajam Eurolygos turui.

Iki 600 tūkst. eurų

Alpha Diallo

Nuotr. USA Today Sports – Scanpix

Kaina: 284,8 tūkst. eurų

Amerikietis jau pirmajame ture buvo siūlomas ir nors naudingumo balais nesužibo, praradimas pinigine prasme buvo labai mažas (15,2 tūkst. eurų) dėl viliojančios Diallo kainos.

Nepaisant vos 2 surinktų naudingumo balų, pirmosios „Monaco“ rungtynės parodė trenerio Zvezdano Mitrovičiaus pasitikėjimą šiuo puolėju – Diallo aikštėje mažiau laiko praleido tik už Mike'ą Jamesą (23 min.).

Dabar „Monaco“ laukia išvyka į Kazanę, kur lauks disciplina gynyboje nepasižyminti vietos UNIKS. Diallo vėl gaus žaidimo laiko, o surinkus bent 3 naudingumo balus, jo kaina kiltų į viršų. Kažin, ar už tokią pinigų sumą galima sumąstyti kažką geriau?

Iki 1 mln. eurų

Ellie Okobo

Nuotr. AFP - Scanpix

Kaina: 605 tūkst. eurų

Dar vienas žaidėjas tarp siūlytų praėjusią savaitę ir, skirtingai nei Diallo, prisistatęs Eurolygai nuostabiai – 24 naudingumo balai ir visi 9 pataikyti metimai iš žaidimo.

Prieš debiutines Okobo Eurolygos rungtynes buvo abejonių dėl sveikatos – gynėjas skundėsi čiurnos skausmais. Vis dėlto nuostabus pasirodymas pirmajame ture išsklaidė abejones ir parodė, ko iš prancūzo galima laukti sezone – vos šiek tiek didesnė kaina nei 600 tūkst. eurų neatspindi potencialios grąžos.

Antrajame ture Okobo ir Vilerbano ASVEL laukia išvyka į Berlyną, kur juos pasitiks gynyba negarsėjanti vietos ALBA. Gynėjo debiutas nuteikė pozityviai, o dabar Okobo turi visus šansus įrodyti, jog pirmojo turo blyksnis nebuvo atsitiktinumas. Bent 7 naudingumo balai reikštų jo kainos augimą, kas jau būtų laimėjimas žaidime.

Vincentas Poirier

Nuotr. Zuma Press - Scanpix

Kaina: 900 tūkst. eurų

Pirmasis mačas prieš Stambulo „Anadolu Efes“ prancūzui nesusiklostė (0 naud. bal.), bet tai nieko nepasako apie Poirier svarbą Madrido „Real“ – Ispanijos pirmenybėse centras yra naudingiausias komandos žaidėjas, kur fiksuoja po 19,3 efektyvumo balo.

Pablo Laso stengiasi po lygiai išdalinti žaidimo laiką Poirier ir Walteriui Tavaresui, tačiau rungtyniaujant su prancūzu „Real“ labiau stengiasi išnaudoti jo gebėjimus ant ūselio, kur jis – labai pavojingas.

Dabar karališkojo klubo laukia Pirėjo „Olympiakos“, o 27-erių centras turės argumentų prieš abu savo oponentus – Mustafą Fallą galės atakuoti veidu į krepšį, Hassaną Martiną – baudos aikštelėje.

Iki 1,5 mln. eurų

Jordanas Mickey

Nuotr. Basketnews/D.Repečka

Kaina: 1,26 mln. eurų

Vasarą iš vieno Rusijos klubo į kitą persikėlęs Mickey Sankt Peterburge pratinasi prie žaidimo ketvirtoje pozicijoje, o tai lemia ir nemažą jo bangavimą – 34 naudingumo balai Vieningoje lygoje ir iškart po to – -2 Eurolygoje.

Vis dėlto Xavi Pascualis yra vienas geriausių trenerių Eurolygoje, kai kalbame apie varžovų silpnų vietų išnaudojimą. „Zenit“ Kaune kausis su vietos „Žalgiriu“, o jis ketvirtoje pozicijoje atrodo skylėtas – Tyleris Cavanaugh gynyba niekada nepasižymėjo, o į sunkiojo krašto vietą pasislenkantis Nielsas Giffey tiesiog neturi reikiamo kūno stabdyti Mickey.

Amerikietis praleido pirmadienį vykusį Vieningosios lygos mačą dėl legionierių limito, bet ketvirtadienį bus pasiruošęs reabilituotis po nesėkmingo Eurolygos starto. Kol Mickey galutinai neprisitaikė prie naujo vaidmens, yra rizika, kad pataikysime ant jo žemos bangos, bet aukštaūgis prieš varžovus turi per ryškius pranašumus, kad 1,26 mln. eurų rizika nepasinaudoti.

Mario Hezonja

Nuotr. Yegor Aleyev

Kaina: 1,323 mln. eurų

Super Mario Kazanėje prisistatė pelnydamas pirmuosius 10 komandos taškų, tačiau jį rungtynėse su „Zenit“ stabdė greitai susirinktos pražangos.

UNIKS strategas Velimiras Perasovičius savo 26-erių tautiečiui komandoje yra uždegęs žalią šviesą puolime. Kad ir kaip būtų, laukiantis varžovas „Monaco“ – rimta komanda, tačiau ne tokia sisteminė, kaip buvo „Zenit“, o ir pastarosiose Prancūzijos lygos rungtynėse ji praleido 108 taškus.

26-erių Hezonja jau spėjo Rusijos klube įrodyti, kaip gali dominuoti gerą dieną. Jei krepšininko žaidimo laiko neribos pražangos, ši investicija gali atsipirkti su kaupu.

Virš 1,5 mln. eurų

Mike'as Jamesas

Nuotr. BasketNews iliustracija/E.Alšauskas

Kaina: 1,852 mln. eurų

Brangiausias sąrašo ir antras pagal kainą krepšininkas žaidime. Jameso tikrai ilgai pristatinėti nereikia, nors jis tik apšyla kojas Monake.

Praėjusią savaitę gynėjas, nors ir žaidė 29 minutes, atrodė, kad dar žvalgosi, o ir prasmės plėšytis nebuvo – „Monaco“ ramiai tvarkėsi su Atėnų „Panathinaikos“. Šią savaitę istorija gali būti kita – Monako klubas Kazanėje turės rimtai paplušėti, kad namo grįžtų su pergale, o tam didžiausią įtaką darys Jamesas.

Kad ši brangi investicija atsipirktų, reikia bent 19 naudingumo balų. Į amerikiečio galvą dažnai įlįsti yra sunku, bet jo talentu rinkti taškus Eurolygoje niekas neabejoja, o bent jau sezono pradžioje Jamesas naujoje komandoje atrodo itin motyvuotas.



Komentarai:

Mickey pravalas juodas, zubkov dvigubai geriau ir naudingiau buvo.
2021-10-08
+6
Atsakyti
Kaip pas jus cia kapitona pakeist? Ar cia visam sezonui pasirenki?
2021-10-07
+2
Atsakyti
Tai duok saibu Lekse ant tokiu rekomendaciju
2021-10-06
-1
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 4

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.