Edgaras Ulanovas: „Didžiausios ovacijos ne „Zenit“ ar „Žalgirio“ kovai, o sirgaliams“

Tomas Vanagas
BasketNews žurnalistas
2021-10-07 22:39

Ketvirtadienio vakarą Kaune įvyko ne tik pirmosios „Žalgirio“ šio sezono rungtynės namuose, bet ir Edgaro Ulanovo sugrįžimas su žaliai baltais marškinėliais.

Po daugiau nei pusantrų metų pertraukos Ulanovas vėl prisistatė „Žalgirio“ sirgaliams, o po nesėkmės prieš Sankt Peterburgo „Zenit“ jis išskyrė ne varžovų pergalę ar kauniečių žaidimą, o būtent aistruolius, kurių Nemuno saloje buvo 10,153.

„Manau, didžiausios ovacijos šiandien atitenka ne „Zenit“ už pergalę, ne mums už momentais parodytą kovą, o sirgaliams, kurie mus visus labai nustebino. Visi buvome pasiilgę tokios atmosferos. Momentais atsilikome 10 taškų, įvykdavo kažkokie spurtai, tai prie to didžiąja dalimi prisidėjo sirgaliai. Labai ačiū jiems“, – po mačo spaudos konferencijoje kalbėjo Ulanovas.

Fotogalerija

Pats puolėjas per 30 minučių pelnė 7 taškus (0/3 dvit., 2/3 trit., 1/3 baudų), atkovojo 2 kamuolius bei surinko 7 naudingumo balus.

Paskutinę minutę kauniečiai buvo priartėję iki 3 taškų, bet galiausiai Eurolygoje patyrė antrąją nesėkmę.

„Sunkios rungtynės, „Zenit“ – labai organizuota komanda, – apie rezultatu 64:70 pralaimėtą mačą sakė Ulanovas. – Momentais mums pavyko juos įvelti į nepatogų žaidimą, momentais privertėme juos pulti neparuoštai, ne taip, kaip jie yra įpratę. Mes patys puolime pradžioje atrodėme neužtikrintai, pridarėme broko, praradome kamuolius, kažkas paskuba, nepastatome užtvaros. Eurolygoje kartais užtenka prasto kėlinio ar pusės kėlinio ir dėl to nelaimi rungtynių. Manau, kad šiandien momentais gynyboje atrodėme tikrai neblogai. Aišku, reikėjo geresnio organizuotumo puolime.“

– Edgarai, stebint žaidimą atrodo, jog su Luku Lekavičiumi komanda rungtyniauja geriau nei su Emmanueliu Mudiay. Kaip jums atrodo Mudiay žaidimo organizavimas tiek per rungtynes, tiek treniruotėse?
– Emmanuelis tikrai reaguoja į visas pastabas, tikrai noriai supranta iš žaidėjų pusės duodamus patarimus. Labiausiai kliūva į akis tai, kad trūksta drąsos, užtikrintumo. Jis mums yra svarbus žaidėjas, mes jam tai bandome pasakyti. Jis čia turi visas sąlygas gerai žaisti. Reikia užsidegimo, drąsos, balso rungtynių metu. Tiek žaidėjams, suolui, kad mus labiau palaikytų. Žmogus yra pasiruošęs tobulėti ir priprasti prie europietiško krepšinio. Matome, dabar nėra lengva, geros komandos jį priverčia jaustis nepatogiai, mesti neparuoštus metimus. Jis tikrai supranta, kad čia lengva ir nebus.

– Minėjote apie pagerėjusią gynybą. Kokį pamatėte progresą per pastarąją savaitę?
– Buvo labai akcentuota gynyba, Vilerbane varžovams leidome jaustis per lengvai. Tikrai buvo geresnis darbas, daugiau pagalbų vieni kitiems. Momentais „Zenit“ privertėme pasijusti nepatogiai. Darbas šią savaitę davė kažkiek vaisių, bet namuose nepavyko laimėti. Nepradėsime džiaugtis kitais dalykais, nes nelaimėjome. Rezultatas yra blogas, minus šeši. Nei džiaugtis, nei liūdėti nėra kada, nes tvarkaraštis yra sudėtingas.

– Paulius Motiejūnas minėjo, kad komanda gali imtis permainų, papildyti sudėtį. Kaip manote, ką reikėtų sustiprinti?
– Kas čia mes esam, vieni kitais pasitikėsime 100 proc., nes kito kelio nėra. O kas komplektuos komandą, čia jau jų reikalas. Mes nepradėsime badytis pirštais, kad tu darei kažką blogai. Surinkti geri vyrukai ir jie vieni kitus palaikys. Šiai dienai turime, ką turime, ir iš to turime išspausti maksimumą, nesižvalgyti į kitų kalbas. Atiduosime viską, ką galime.

Trenerių ir žaidėjų komentarai:



Komentarai:

Ta blemba kuzminska nzn norisi nuspirt nuo vaizdo ta kalba jo visa racija fu negaliu minkstakunis.
2021-10-07
Atsakyti

Komentuoti

Komentarus rašyti gali tik registruoti ir prisijungę vartotojai.