„Žalgiris“ LKL kovoms užregistravo 18-metį gynėją

2021-10-09 10:05
Nuotr.: R.Lukoševičius
Nuotr. R.Lukoševičius

Kauno „Žalgirio“ komandos paraiškoje „Betsafe–LKL“ čempionato rungtynėms – naujas veidas. Lietuvos čempionai į savo sudėtį įtraukė 18-metį Titą Sargiūną.

„Žalgirio“ dublerių komandos krepšininkas jau kurį laiką treniruojasi su pagrindine „Žalgirio“ komanda.

Nuo 2019-ųjų „Žalgirio“ sistemoje tobulėjantis gynėjas dar pernai rungtyniavo tiek „Žalgiris-2“ ekipoje Nacionalinėje krepšinio lygoje (NKL), tiek „Žalgiris-3“ komandoje Regionų krepšinio lygos (RKL) pirmenybėse

Šį sezoną metami tritaškiai

38%
8,5
Pataiko: 8,5
Taiklumas: 37,8%
Vieta lygoje: 4
Geriausias pasiekimas: 12
Blogiausias pasiekimas: 6
Daugiausia pataiko: Janis Strelnieks

Šiemet jaunuoliui NKL pirmenybėse yra numatytas dar didesnis vaidmuo, o kartais Sargiūnas turės galimybių pasirodyti ir stipriausioje šalies krepšinio lygoje.

„Betsafe–LKL“ čempionate Sargiūnas vilkės 26-uoju numeriu pažymėtus marškinėlius.

Praėjusiame NKL sezone Sargiūnas per beveik 12 aikštėje praleidžiamų minučių vidutiniškai rinko po 4,4 taško, atliko po 1,6 rezultatyvaus perdavimo ir atkovodavo po kiek daugiau nei vieną kamuolį per rungtynes.

RKL pirmenybėse žaidėjo statistika buvo geresnė – 10,5 taško, 3,4 rezultatyvaus perdavimo ir 3,5 atkovoto kamuolio per vidutiniškai 22 ant parketo praleidžiamas minutes.

Beje, žalgirietis yra kviečiamas ir į įvairaus amžiaus Lietuvos jaunimo rinktines. Vasarą jis kartu su Lietuvos jaunimo U-19 rinktine užėmė šeštą vietą pasaulio jaunimo čempionate.

Penktadienį Sargiūnas kartu su „Žalgiris-2“ komanda pradėjo kovas NKL pirmenybėse ir dvikovoje su Vilniaus „Perlo-Energijos“ komanda per 24 minutes pelnė 10 taškų ir atliko 5 rezultatyvius perdavimus.

Sekmadienį pagrindinės „Žalgirio“ komandos laukia „Betsafe–LKL“ rungtynės su Klaipėdos „Neptūno“ komanda. Ar Sargiūnas bus registruotas šiam mačui, paaiškės po šeštadienio žalgiriečių treniruotės.



Komentarai:

Ši naujiena dar neturi komentarų. Būk pirmas, išreiškęs savo nuomonę!

Komentuoti

Komentarus rašyti gali tik registruoti ir prisijungę vartotojai.