Įvertinimai žalgiriečiams: šviesulys Nebo, pliusiukas Marekui ir į niekur vedanti Mudiay situacija

Jonas Lekšas
BasketNews žurnalistas
2021-10-14 01:56

Kauno „Žalgiriui“ pirmosios pergalės Eurolygoje teks palaukti – Belgrado „Crvena Zvezda“ riešutas „Štark“ arenoje Lietuvos čempionams pasirodė per kietas – 61:73.

Naujo trenerio Jure Zdovco vedini kauniečiai niekaip nerado kelių prie varžovų krepšio ir realizavo vos 42,4 proc. dvitaškių (14 iš 33) ir suklydo 14 kartų.

Tikru šviesuliu „Žalgirio“ gretose buvo Joshas Nebo – 14 taškų, 10 atkovotų kamuolių ir 24 naudingumo balai per 30 minučių.

Fotogalerija

Tinklalapio BasketNews žurnalistas Jonas Lekšas įvertino žalgiriečių individualų pasirodymą Belgrade.


Joshas Nebo – 9 balai
30 min., 14 tšk. (6/8 dvit., 2/2 baud.), 10 atk. kam., 2 per. kam., 24 naud. balai.

Nuotr. zalgiris.lt

Pirmoje rungtynių pusėje praktiškai vienas Nebo žalgiriečius laikė kovoje, kuomet ne tik sėkmingai išpildydavo pikenrolus, bet ir kartodavo netaiklius komandos draugų metimus bei gąsdindavo varžovus prie savojo krepšio. Amerikietis tikrai kovėsi kaip už du, įdedamos pastangos – aukščiausiame lygyje, o smagiausias dalykas, jog šiam vyrukui – vos 24-eri. Taip, buvo keli neatsitvėrimai ir nereikalingi reagavimai į varžovų gąsdinimus atakuoti krepšį, bet visa tai su patirtimi turėtų būti ištaisyta.


Nielsas Giffey – 7 balai
25 min., 11 tšk. (1/4 dvit., 3/5 trit.), 5 atk. kam., 9 naud. balai.

Nuotr. BNS

Pagaliau Giffey parodė, už ką yra vertinamas – tritaškiai iš statinių padėčių ir solidi gynyba. Su pora metimų vokietis šiek tiek perskubėjo, tačiau jo tritaškiai svarbiais momentais trukteldavo „Žalgirį“ į priekį ir galima sakyti, jog Nielsas sužaidė geriausias sezono rungtynes. Puolėjas išsiskiria universalumu, ką po rungtynių akcentavo ir Zdovcas, todėl nenustebintų, jei lengvasis kraštas ateityje dažniau slinktųsi ne tik į ketvirtą poziciją, bet ir į antrą.


Lukas Lekavičius – 6,5 balo
22 min., 11 tšk. (2/5 dvit., 2/3 trit., 1/1 baud.), 2 rez. perd., 1 kld., 4 išpr. praž., 10 naud. balų.

Nuotr. BNS

Lukas pataikė fantastišką tritaškį paskutinę sekundę, po kurio daugelis pagalvojo, kad šiandien – „Žalgirio“ diena ir bus pergalė. Pergalės nebuvo, tačiau bent jau dėl strigusio puolimo Lekavičius iš gynėjų yra mažiausiai kaltas – jo prasiveržimai pagyvino stagnuojančias atakas ir palaikė kauniečių kvėpavimą rungtynėse. Vis dėlto gynyboje įžaidėjas toliau yra baudžiamas ir Zdovcas turės stipriai pasukti galvą, kaip galima labiau paslėpti Luko fizinių duomenų stoką.


Marekas Blaževičius – 6 balai
6 min., 4 tšk. (1/1 dvit., 2/2 baud.), 2 atk. kam., 6 naud. balai.

Nuotr. zalgiris.lt

Sykį Marekas per daug nuėjo į pagalbą, po ko sekė varžovų dėjimas iš viršaus, bet tai praktiškai yra vienintelė pastaba. Blaževičius suteikė tikrai produktyvių poilsio minučių Nebo. Be pelnytų taškų lietuvis sykį atitvėrė du žmones, kas leido pelnyti komandos draugui du taškus iš po krepšio, o tokios rungtynės centrui turėjo uždėti pliusiuką Zdovco užrašų knygoje.


Janis Strelnieks – 5,5 balo
24 min., 6 tšk. (1/2 dvit., 1/2 trit., 1/1 baud.), 5 atk. kam., 4 rez. perd., 11 naud. balų.

Nuotr. BNS

5 atkovoti kamuoliai ir 4 rezultatyvūs perdavimai skamba solidžiai, tačiau „Crvena Zvezda“ latviui neleido taip žibėti puolime, kaip Eurolygos starte. Strelnieks įrodė, kad yra solidus žaidimo kūrėjas, tačiau dažnai rungtynėse pritrūkdavo fiziškumo ir agresijos, nes gynėjas tiesiog būdavo išstumiamas iš pozicijų. Jei puolime rungtynes galime įvertinti vidutiniškai, tai gynyboje Janiui buvo labai sunku prieš fiziškai stipresnius oponentus, bet jau turbūt galime susitaikyti su tuo, jog Strelnieks nuolat susidurs su problemomis prie savojo krepšio.


Mantas Kalnietis – 4,5 balo
18 min., 2 tšk. (1/1 dvit., 0/1 trit.), 3 rez. perd., 3 kld., 2 naud. balai.

Nuotr. BNS

Prie naujo trenerio Mantas iškart gavo didesnį vaidmenį ir bent jau pirmasis išėjimas buvo tikrai solidus. Vis dėlto vėliau Kalniečio žaidimas strigo kietoje varžovų gynyboje, pasipylė klaidos ir kauniečiams pritrūko geresnio atakų organizavimo. Gynyboje įžaidėjas taip pat turėjo problemų 1x1.


Tyleris Cavanaugh – 4,5 balo
18 min., 8 tšk. (1/4 dvit., 2/4 trit.), 4 atk. kam., 4 praž., 5 naud. balai.

Nuotr. zalgiris.lt

Du tritaškiai rungtynių pabaigoje Lietuvos čempionus palaikė kovoje ir šie metimai Cavanaugh turėtų suteikti papildomo pasitikėjimo. Vis dėlto kartais amerikiečio kūno kalba atrodo labai neužtikrinta, o trys pražangos bonuso situacijoje kovojant dėl kamuolio – trečioko klaidos. Išretėjusiai „Žalgirio“ priekinei linijai iš puolėjo reikia daugiau nei dviejų tritaškių per rungtynes.


Edgaras Ulanovas – 4 balai
25 min., 5 tšk. (1/4 dvit., 1/6 trit.), 1 atk. kam., -2 naud. balai.

Nuotr. zalgiris.lt

Dvikovą Ulanovas pradėjo labai agresyviai ir per trumpą laiką išmetė penkis metimus, tačiau visi jie buvo netikslūs. Akivaizdu, kad pirmieji metimai atėmė pasitikėjimą iš Edgaro ir vėliau puolėjas priimdavo neteisingus sprendimus, kuomet vietoje laisvų tritaškių rinkosi prasiveržimus ir krepšio atakavimą per kelis varžovus. Svarbu, jog po poros neužtikrintų pasirodymų, lietuvis sužaidė neblogas rungtynes gynyboje.


Emmanuelis Mudiay – 2 balai
16 min., 0 tšk. (0/3 dvit., 0/1 trit.), 3 rez. perd., 1 kld., -2 naud. balai.

Nuotr. zalgiris.lt

Dar vienas nuviliantis Mudiay pasirodymas ir kol kas jokių ženklų dėl žaidimo gerėjimo. Afrikietis vėl rinkosi prastus sprendimus pasirenkant metimus bei atliekant perdavimus ir dažnai komandos draugai tiesiog stebėdavo, kaip Emmanuelis atsitrenkia į serbų sieną. Kuo toliau, tuo labiau atrodo, jog ši situacija veda į niekur ir greitu metu klubo vadovai turės rimtai galvoti dėl Mudiay ateities Kaune. Žaidimo progreso nesimato, o jei Mudiay ir pademonstruotų Eurolygos vertą krepšinį po poros mėnesių, Eurolyga jau būtų nuvažiavusi, nes su tokiu pagrindiniu įžaidėju iškovoti pergales yra be galo sunku, o kartais ir neįmanoma.


Nuotr. zalgiris.lt

Nors Jankūnas su Milakniu aikštėje praleido beveik po 8 minutes, daug ką pasakyti apie jų žaidimą neturime. Kapitonui buvo neparankus oponentas Dejanas Davidovacas, o Milaknis kol kas atrodo toli nuo optimalios savo formos. Dabar belieka tikėtis, jog atsinaujinusi Pauliaus blauzdos trauma nėra rimta ir jis galės padėti komandai penktadienį Pirėjuje.



Komentarai:

vargo vakariene vakar buvo.. vienintelis nebo vertas gero balo, visiem kitiem tik pliausku israsyt, ypac nba supasta. visumoj motiejuno vasara padarytos komplektacijos klaidos paskandino sezona ir ji reikia kuo greiciau laidot atleidziant/parduodant brangiausius ir neefektyviausius zaidejus, i ju vieta imant jaunima. tik va beda kad to jaunimo pas zalgiri nematyt, vienintelis marek. reikia totalaus rebuild-kalnietis, milaknis, kavano,lavern, lukosiunas, mudy, strelnieks out. nepadarius rebuild, sis sezonas vistiek ieis i istorija savo antirekordais(tokios kiauros gynyboj komandos turbut niekada nera buve) bet bent butu apsaudytas jaunimas ateinantiem metam ir sutaupyta pinigu
2021-10-14
+6
Atsakyti

Komentuoti

Komentarus rašyti gali tik registruoti ir prisijungę vartotojai.