Triumfuojantis Normantas – apie koronaviruso padarinius, pergalę atnešusį žemą penketą ir pasikeitusius čempionus

Gustavas Klikna
BasketNews žurnalistas
2021-10-19 22:14

Po nesėkmės Oldenburge Vilniaus „Rytas“ atsitiesė kaip reikiant. Giedriaus Žibėno kariauna nepaliko jokių šansų dukart FIBA Čempionų lygos nugalėtojams – Burgoso „CB Milaflores“ krepšininkams (87:69), o po mačo Margiris Normantas negailėjo pagyrų tiek savo žaidėjams, tiek fanams.

„Pirmiausiai noriu pasveikinti savo komandą. Padarėme puikų darbą, žaidėme komandiškai. Nuo pat pirmųjų minučių ant jų užšokome. Pasikrovėme daug emocijų iš savo sirgalių. Labai jiems dėkojame“, – pasakojo vilnietis.

Kertiniu „Ryto“ pergalės elementu tapo smallballas. Penktoje pozicijoje pastatęs Arną Butkevičių, o ketvirtoje – Gytį Radzevičių – „Rytas“ prapliupo tolimais metimais ir spurtas 22:8 nubloškė be kvapo atrodžiusią Burgoso „CB Milaflores ekipą per 19 taškų (49:30). Ši persvara laikėsi iki pat mačo pabaigos.

Per 27 minutes 13 taškų surinkęs Normantas buvo vienas to žemo penketo dalyvių ir būtent po dvitaškis antrojo kėlinio pabaigoje užbaigė įspūdingą vilniečių atkarpą.

Pasak Margirio, žaidimas mažiukais sutrikdė varžovus.

„Aš manau, kad šiandien viskas buvo raktas į pergalę. Nuo pat pirmų minučių mes šokome ant jų. Taip jie išsimušė iš vėžių su mūsų žemu penketu. Varžovai sutriko, jų akyse matėsi sutrikimas. Ačiū dievui, kad mums pasisekė.

Neneigsiu, buvo keista žaisti tokiu penketu, kadangi mes šiandien labai komandiškai kovojome, kritome dėl kiekvieno kamuolio ir ta energija mums atsipirko“, – kalbėjo „Ryto“ gynėjas.

Normantas geras rungtynes sužaidė po ligos. Tai buvo vos antrasis gynėjo mačas po koronaviruso, tačiau gynėjas neslėpė, jog dar nėra visiškai atsigavęs.

„Aš savo ritmą vis dar gaudau ir turiu iš naujo įsilieti į komandą, nes vis dėlto komanda yra nauja bei ties tuo dirbu“, – pasakojo Margiris.

Ispanų žurnalisto paklaustas, koks jausmas nugalėti dukart FIBA Čempionų lygos nugalėtojus, Normantas kalbėjo apie kitokį Burgoso klubo veidą.

„Jie visai kitokia komanda nei praėjusiais metais. Mes nugalėjome visiškai kitą komandą“, – užbaigė krepšininkas.

„BasketNews.lt podkastas“:



Komentarai:

Ši naujiena dar neturi komentarų. Būk pirmas, išreiškęs savo nuomonę!

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 0

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.