Prieš dvikovą „Maccabi“ strategas nenuvertino buksuojančio „Žalgirio“: „Jie turi labai patyrusių žaidėjų“

2021-10-25 19:41

Kauno „Žalgiris“ (0-5) antradienį pradeda Eurolygos dvigubą savaitę ir Tel Avive sieks pirmosios pergalės prieš vietos „Maccabi“ (3-2) ekipą. Prieš rungtynes Izraelio klubo vyr. treneris Ioannis Sfairopoulos išskyrė pagrindinius uždavinius.

„Žaisime labai svarbų ir sudėtingą mačą, nes žinome, jog „Žalgiris“ stengsis iškovoti pirmąją pergalę Eurolygoje. Jie atvyksta su visais žaidėjais, išskyrus Joffrey Lauvergne'ą. Privalėsime būti maksimaliai susikoncentravę.

Aš nemėgstu siurprizų. Su žaidėjais kalbėjomės, kad privalėsime kietai, pademonstruoti gerą žaidimo kokybę, kovoti dėl kiekvieno kamuolio ir protingai žaisti puolime. Jie daug Eurolygos patirties turinčių žaidėjų. Turime žaisti protingai abiejose aikštelės pusės. Aš tikiuosi, kad ryt visi fanai mus palaikys iki pat pabaigos“, – teigė strategas.

– „Žalgiris“ yra viena prasčiausių komandų tiek gynyboje, tiek puolime. Ką darysite, kad jie neiššautų Tel Avive?
– Jie turi labai patyrusių žaidėjų, kurie bet kada gali sužaisti puikias rungtynes. Mes matėme, kaip jie žaidė prieš „Olympiakos“ ir kaip pradėjo rungtynes su „Bayern“. Jie žaidžia puikias pirmąsias rungtynių puses. Kai jie turi sugrįžusius Janį Strelnieką ir Emmanuelį Mudiay, gali pasiūlyti gilesnę sudėtį ir daugiau sprendimų. Jie yra produktyvūs, bet pirmiausia, mums reikia gerai gintis ir neleisti jiems pelnyti taškų. Taip pat svarbu būti kantriems puolime ir gerai atakuoti krepšį.

– „Žalgiris“ sezoną Eurolygoje pradėjo 5 pralaimėjimais paeiliui. Kaip manote, ar jie jaučia įtampą?
– Nežinau, ar jie jaučia įtampą, bet jeigu tu pradedi sezoną 0-5, nesi laimingas. Bet kita vertus, tokioje situacijoje tu turi papildomos motyvacijos kautis ir iškovoti pirmąją pergalę. Dėl to ir sakiau, kad nenoriu siurprizų, o mes turime būti psichologiškai pasiruošę žaisti sunkias rungtynes. Jie pabandys čia laimėti. Kaip ir minėjau, jie puikiai sužaidė pirmąsias puses tiek su „Olympiakos“, tiek su „Bayern“, bet pabaigas pralaimėjo. Dabar, kuomet jie turi beveik visą sudėtį, jie yra labiau pasiruošę būti stabiliais visas rungtynes, o ne vieną pusę. „Žalgiris“ labai gerai kovoja dėl atšokusių kamuolių ir mes turime atlikti labai gerą darbą kovodami kamuolius gynyboje bei puolime. 

– „Žalgiris“ yra paskutinė Eurolygos komanda, neiškovojusi nė vienos pergalės. Kiek svarbu neprarasti koncentracijos ir nenuvertinti varžovų?
– Jūs esate teisus. Bus labai keblios rungtynės. Galbūt daug kas galvoja, kad jie pralaimėjo visas penkerias rungtynes, jie nėra geri ir mes laimėsime. Tai nėra tiesa. Kiekvienas mačas Eurolygoje yra labai sudėtingas. Kiekvienos rungtynės reikalauja maksimalaus atsidavimo iš kiekvieno žaidėjo. Visi turi būti psichologiškai pasiruošę žaisti kietai ir kiekvienose rungtynėse turi būti rimtas, kad galėtum tinkamai pasirodyti aukščiausiame lygyje. Kitu atveju, nutikti gali bet kas.



Komentarai:

Ši naujiena dar neturi komentarų. Būk pirmas, išreiškęs savo nuomonę!

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 0

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.