Zdovcas mato šviesą tunelio gale: „Aš nesu toks nusivylęs“

2021-10-26 23:04

Kauno „Žalgiris“ vis dar negali pabusti iš 2021-2022 m. Eurolygos sezono starto košmaro. Lietuvos čempionai Tel Avive 62:76 nusileido „Maccabi“ ir įsirašė jau šeštą pralaimėjimą.

Žaliai balti žygiuoja antirekordo ritmu. Prasčiau Eurolygos sezoną „Žalgiris“ pradėjo tik 2008-2009 m., kai startavo 0-7.

Tačiau žalgiriečių strategas Jure Zdovcas po nesėkmės išliko pozityvus.

Fotogalerija

„Aš nesu toks nusivylęs. Turėjome problemų, mums trūko daug žaidėjų, kai kurie jų nebuvo ritme. Bet momentais parodėme charakterį. Jei išlaikysime tikėjimą, stengsimės, mes rasime kelią į pirmą pergalę“, – po susitikimo Eurolygos televizijai sakė 54-erių slovėnas.

Pozityviausiai puolime atrodė Artūro Milaknio pasirodymas. Snaiperis vien per pirmąjį kėlinį surinko 11 taškų, o mačą baigė su 17-a (5/9 trit.). Joshas Nebo pridėjo 10 taškų ir 9 atkovotus kamuolius.

„Mes turime pereiti sunkų laikotarpį. Šią savaitę žaidžiame prieš dvi geras komandas, kurios prastai pradėjo sezoną ir kurios prieš mus ieško taškų, – jau spaudos konferencijoje pasakojo Zdovcas. – Patys turime daug problemų. Matote, kaip paskutinę akimirką netekome Tylerio Cavanaugh. Dar du žaidėjai buvo nepasiruošę žaisti dėl traumų. Neturime ir Joffrey Lauvergne'o.

Bet aš nesu nusivylęs šiomis rungtynėmis. Mes kovėmės. Kai kurie žaidėjai tikėjo, kad galime laimėti, o norint nugalėti „Maccabi“, privalai tikėti. Svarbiausiu metu mes stengėmės, atsilikome 6-8 taškais ir mačas galėjo pasisukti kita linkme. Bet suklydome porą kartų ir „Maccabi“ mus nubaudė. Tačiau mes vis tiek nepasidavėme, kovėmės. Tai bent šiek tiek mane guodžia.

Prašiau žaidėjų tikėti. Kai būsime visi kartu, tikiu, kad anksčiau ar vėliau mes pramušime šią sieną ir iškovosime pirmą pergalę.“

„Žalgiris“ Izraelyje pataikė 44,4 proc. dvitaškių (16/36) ir 26,9 proc. tritaškių (7/26). Žalgiriečiai išsiskirstė 14 rezultatyvių perdavimų, bet suklydo 14 kartų, kurie virto net 23 „Maccabi“ taškais. Šeimininkai naudingumo balais pranoko „Žalgirį“ net 99:48.

„Mes buvome susitelkę į gynybą beveik visą mačą. Išskyrus 5 minučių atkarpą pirmojo kėlinio gale, visą kitą laiką gynėmės puikiai. Būtent per gynybą kontroliavome rungtynes, – po pergalės Eurolygos televizijai pasakojo „Maccabi“ treneris Ioannis Sfairopoulas. – Puolime gerai dalijomės kamuoliu, susikūrėme gerus metimus. Rinkome taškus tiek iš po krepšio, tiek iš toli. Aš labai patenkintas mūsų pasirodymu.“

Paklaustas, ar rungtynių lūžis prasidėjo dėl rezultatyvesnio gynėjų žaidimo trūkumo, Zdovcas įžvelgė problemų visose aikštės dalyse.

„Jei atvirai, mes turime problemų visur. Po krepšiu turime jauną vaikiną Mareką, kurio indėlis mane tenkina, bet jis dar nėra Eurolygos lygio žaidėjas. Joshas Nebo, kurį labai mėgstu, dar stokoja patirties. „Maccabi“ tai žino ir mes turėjome pasipriešinti geriau. Tačiau sutinku. Ypač, kai Joshas prisirinko greitų pražangų ir pavargo, mūsų žaidimas nuo to nukentėjo“, – atsakė Zdovcas.

Zdovcui teko pripažinti jau ketvirtą nesėkmę prie „Žalgirio“ vairo. Dviguba Eurolygos savaitė tęsiasi. Penktadienį žalgiriečiai sieks pirmosios pergalės Eurolygos čempionų teritorijoje prieš Stambulo „Anadolu Efes“.

„Tikrai tikiu komanda. Jei netikėčiau, nebūčiau čia atvažiavęs, – paklaustas, ar tiki, kad dar gali pakreipti „Žalgirį“ pergalinga kryptimi, tikino Zdovcas. – Nemėgstu teisintis, tačiau atvykau į sunkią situaciją. Iš septynių pirmų mačų penkis žaidėme išvykoje. Jokių treniruočių, kelionės, traumos... Dar tas teigiamas COVID-19 atvejis prieš pat susitikimą. Daug mėšlo vienu metu. Bet tikiu šia komanda.

Pralaimėjimai mane tik sustiprina. Lygiai taip pat mąsčiau ir kaip žaidėjas. Išlieku pozityvus ir bandau perteikti savo krepšininkams tokią energiją.“

Bendraudamas su „Žalgiris TV“ komanda, Zdovcas išsamiau pakomentavo kai kuriuos savo pasirinkimus.

– Kaip jūsų planus pakeitė Cavanaugh netektis prieš pat rungtynes dėl galimai klaidingo teigiamo COVID-19 testo?
– Absoliučiai. Teko rotuoti jo minutes. Vis tik tai didelis kūnas, ketvirtos pozicijos žaidėjas. Mes be jo kentėjome.

<...> Nelengva, kai prieš rungtynes sužinai, kad iškilo dar viena problema. Manau, tai turėjo įtakos visai komandai, nes kai kurie žaidėjai kurį laiką negavo atsakymų, nežinojo, kas vyksta. <...>

Kartais prieš varžovus atrodėme kaip vaikai, nors ir stengėmės iš visų jėgų. Bet jei paklaustumėte manęs, galėtume kautis dar geriau. Tačiau išlieku pozityvus. Noriu toks būti ir noriu tai perduoti žaidėjams. Žinau, kad jiems nelengva. Tos visos problemos, tvarkaraštis ir traumos juos veikia. Bet aš tikrai tikiu, kad anksčiau ar vėliau rasime kelią į pergales.

<...> Mums trūksta kai kurių žaidėjų indėlio – nuo pirmų minučių, o ne tada, kai mačo baigtis aiški. Neturime laiko treniruotis, mokomės per rungtynes. Turime tikėti ir pasiimti iš šio vakaro pozityvo. Dar bus gerų dalykų.

– Jau po dviejų pirmųjų minučių pakeitėte Joshą Nebo. Kodėl?
– Marekas geriau tiko žaisti prieš Žižičių. Centro pozicijoje jie turi atletiškus vyrukus Reynoldsą ir Lessortą, o Joshas labiau tiko prieš juos. Pasakiau Marekui ir Joshui, kad jie būtų pasiruošę ir šiek tiek pasisaugotų dėl pražangų.

– Ką sakėte komandai per tą minutės pertraukėlę pirmajame kėlinyje, po kurios sekė spurtas 18-2?
– Tikėti. Varžovai per lengvai rinko taškus. Gynyboje nesusigynėme vienas prieš vieną. Aišku, mums šiek tiek pasisekė, kai jų starto penketo žaidėjai sėdo ant suolo. Tačiau gerai apsigynėme. Akcentavome gynybą prieš Wilbekiną ir mes jį sustabdėme. Tačiau mums trūko gudrumo po krepšiu. Negalime leisti komandoms permesti 70 taškų, jei planuojame laimėti.

– Milaknis buvo rezultatyviausias su 17 taškų. Ar puolime akcentavote jo išnaudojimą?
– Taip išėjo natūraliai. Nežaidė Cavanaugh, o Milaknis pastaruoju metu rungtyniavo gerai. Aš juo pasitikiu vis labiau. Dėl Cavanaugh, teko pastumti Giffey į ketvirtą poziciją ir tai suteikė daugiau erdvės Milakniui.

– Kas nesiklijavo puolime, kad surinkote tik 62 taškus?
– Kaip ir visada, prastokai dalijomės kamuoliu. Kai mums tai pavykdavo, atrasdavome laisvą žmogų. Puolime neturime daug ginklų. Negalime įkišti kamuolio po krepšiu. Puolime esame gan riboti, todėl su geru kamuolio judėjimu turime atrasti laisvus žmones. Šiek tiek trūko ir sėkmės, prametėme gerus metimus. Turime problemų ir jas žinome nuo pirmos dienos. Būčiau labai laimingas, jei rinktume daugiau taškų. Mums to labai reikia. Nes kitaip bus sunku laimėti.



Komentarai:

idomu kada bus interviu su genialiuoju zalgirio vadovu? ar jau istaske 2mln paskola? ar visdar tikisi patekt i top8? kodel be marek komandoj nera jaunimo jei ar taip, ar taip svieciasi dugnas siame sezone?
2021-10-27
-1
Atsakyti

Komentuoti

Komentarus rašyti gali tik registruoti ir prisijungę vartotojai.