Abejonių dėl Mudiay žaidimo Stambule turintis Zdovcas: „Anadolu Efes“ viską bando išspręsti talentu puolime“

2021-10-28 16:23

Kauno „Žalgiris“ penktadienio vakare 20.30 val. Stambule stos į septintąją dvikovą Eurolygoje, o prieš šias rungtynes vyriausiasis treneris Jure Zdovcas kalbėjo apie stringančius varžovus bei savo komandos tobulėjimą.

Eurolygos čempionė „Anadolu Efes“ per pirmąsias šešerias rungtynes laimėjo vieną mačą ir turnyro lentelėje užima priešpaskutinę vietą. Žemiau žengia Kauno „Žalgiris“, suklupęs visus šešis kartus.

Jeigu kauniečiai patirs dar vieną pralaimėjimą, tuomet pakartos blogiausią startą Eurolygoje klubo istorijoje. Septyniomis nesėkmėmis klubas startavo 2008-2009 m. sezone.

Šį sezoną metami dvitaškiai

50%
17,0
Pataiko: 17,0
Taiklumas: 50,2%
Vieta lygoje: 16
Geriausias pasiekimas: 21
Blogiausias pasiekimas: 14
Daugiausia pataiko: Vasilije Micic

Stambulo klubas šį sezoną įveikė tik Kazanės UNIKS, o šią dvigubą savaitę pradėjo skaudžia nesėkme Atėnuose prieš „Panathinaikos“ 69:95. Susitikime „Anadolu Efes“ vertėsi be Vasilije Micičiaus, Bryanto Dunstono ir Jameso Andersono.

„Jie prastai pradėjo sezoną, bet žinome, kad jie turi gerą sudėtį ir daug talento, – apie „Anadolu Efes“ su „Žalgiris TV“ kalbėjo Zdovcas. – Jie paskutinėse rungtynėse nesužaidė gerai, pamatysime, kaip jie į tai reaguos. Įprastai stiprios komandos ir žaidėjai į tai sureaguoja gerai, o tai mums nėra gerai. Turime žiūrėti į save, dirbti su tuo, ką pradėjome daryti keliose pastarosiose treniruotėse. Tikiuosi, jog mes rungtynės po rungtynių patobulėsime.“

– Treneri, kur „Anadolu Efes“ labiausiai stringa?
– Manau, didžiausia jų silpnybė yra tai, kad jie galbūt per gerai jaučiasi. Jie žaidžia savo stiliumi, kartais yra šiek tiek arogantiški, ypatingai gynyboje. Jie bando viską išspręsti savo talentu puolime. Jeigu būsime susikoncentravę, dalinsimės kamuoliu, tuomet rasime laisvus žmones, liks tik viską išpildyti.

Turime patobulėti gynyboje, ji rungtynėse su „Maccabi“ nebuvo bloga, bet ar žaidėme gerai gynyboje – nežinau. 15 sekundžių ginamės neblogai, bet svarbiausiu metu atsipalaiduojame arba suklystame. Turime tai patobulinti, agresyviau gintis prieš žaidėją su kamuoliu.

– „Panathinaikos“ trečiadienį sutriuškino „Anadolu Efes“ klubą. Ką Atėnų krepšininkai darė tokio gero?
– Jie labai gerai pradėjo rungtynes, labai gerai sužaidė puolime, pataikė viską. Gynyboje jie buvo labai susikoncentravę, žaidė fiziškai prieš geriausius „Anadolu Efes“ žaidėjus. Aišku, „Anadolu Efes“ stringa ir dėl to, jog Vasilije Micičius pastaruoju metu nežaidžia, taip pat nėra Bryanto Dunstono. Jie yra labai svarbūs žaidėjai. Tai vienos rungtynės, tad visko gali nutikti.

– Lieka neaišku dėl „Anadolu Efes“ žaidėjų, kurie negalės rungtyniauti. Ar dėl to yra sunkiau paruošti rungtynių planą?
– Mes taip pat ruošiamės visoms komandoms. Mes nesame 100 proc. įsitikinę, kad kai kurie jų žaidėjai nerungtyniaus. Kai pamatai jų sudėtį, jie turi 14 krepšininkų. Kartais dėl to, jog kai kurie žaidėjai yra patyrę traumas, treneriams net yra lengviau – jis žino, kad neturės tokios problemos, visi bus patenkinti. Mes ir toliau privalome žiūrėti į save. Žinome, kaip jie žaidžia, jie puolime yra labai talentingi, žinome, kad jie turi du pagrindinius taškų rinkėjus, kurie bandys susikurti progas sau arba kitiems. Nėra didelės paslapties.

– Ko Elijah Bryantas pridėjo „Anadolu Efes“?
– Žinoma, tai yra geras papildymas. Jam reikės laiko priprasti prie komandos, kaip ir Filipui Petruševui, kadangi ši komanda laimėjo Eurolygą ir daug metų žaidė kartu. Naujiems žaidėjams atvykti į tokią komandą yra sudėtinga. Bryantas yra labai geras žaidėjas, norėčiau tokį turėti savo komandoje, bet tai yra neįmanoma. Kai Micičiaus nežaidžia, jis gali perimti atsakomybę ir taip nuimti spaudimą nuo Shane'o Larkino ir Rodrigue'o Beaubois.

– Ar rytoj visi „Žalgirio“ krepšininkai bus pasiruošę žaisti?
– Pagal dabartinę situaciją, tik dėl Mudiay kyla abejonių, jo galimybės žaisti – 50 prie 50, galbūt 40 prie 60. Didesni šansai, kad jis nežais. Visi kiti yra pasiruošę.



Komentarai:

Ši naujiena dar neturi komentarų. Būk pirmas, išreiškęs savo nuomonę!

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 0

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.