Po pralaimėjimo „Hawks“ žvaigždė apeliavo į NBA taisyklių pakeitimus: „Tai erzina“

2021-10-29 15:56
Nuotr.: USA Today Sports - Scanpix
Nuotr. USA Today Sports - Scanpix

Praėjusios nakties mače Atlantos „Hawks“ ekipa NBA čempionate patyrė pralaimėjimą. Vanagai 111:122 nusileido Vašingtono „Wizards“ komandai, o vienas Atlantos klubo lyderių Trae Youngas pelnė 15 taškų, pataikydamas vos 6 metimus iš 17 ir prie baudų metimų linijos stodamas dukart.

Visgi po mačo Youngas bedė pirštu į teisėjų darbą.

„Aš nenoriu gauti baudos, bet tai vargina. Buvo daug praleistų švilpukų. Tai yra krepšinis ir atrodo, kad teisėjai vis dar mokosi. Nežinau... Tai erzina“, – po mačo kalbėjo „Hawks“ žvaigždė.

Trae Young

Trae  Young
Komanda: Atlanta Hawks
Pozicija: PG
Amžius: 23
Ūgis: 188 cm
Svoris: 82 kg
Gimimo vieta: Teksasas, JAV

Apie kokį mokymąsi kalba Youngas? O gi NBA lyga prieš šį sezoną įvedė taisyklių pakeitimus ties pražangų traktavimu.

Žaidėjas, kuris kontaktą bando provokuoti specialiais, „ne krepšinio“ judesiais, nebus apdovanotas baudų metimais ir pražanga prieš jį nebus nušvilpta, o kai kuriais atvejais nuobauda bus skirta kontaktą inicijavusiam žaidėjui.

Puikus pavyzdys, Stepho Curry epizodas priešsezoninėse rungtynėse.

Kaip krepšininkai, kurių žaidimą gali paveikti šie taisyklių pakeitimai, buvo įvardyti Youngas ir Jamesas Hardenas, kurie gudriai provokuoja pražangas, patys eidami į kontaktą.

Visgi Youngui šis pakeitimas nėra prie širdies ir žvaigždė nurodė dar du žaidėjus, kuriems taip pat sunku prisitaikyti.

„Mačiau, kad Hardenas sakė, jog ši taisyklė įvesta dėl jo. Mano nuomone, tai nutaikyta į daugiau žaidėjų. Tu gali pasižiūrėti, kad Damianas Lillardas niekuomet nerinko po 17 taškų nuo savo pirmųjų metų lygoje. Devino Bookerio vidurkis yra 18 taškų. Yra daug situacijų, kur žaidėjas rėžiasi tiesiai į žaidėją ir jie vis tiek būna išmušti iš pusiausvyros. Tai vis tiek yra pražanga, nesvarbu, ar jie naudojasi savo apatine kūno dalimi, ar rankomis“, – dėstė Youngas.

Tačiau ne visi NBA bendruomenės nariai yra Youngo pusėje. Po rungtynių Kyle'as Kuzma tviteryje išdėstė savo nuomonę.

„Nauji taisyklių pakeitimai yra geriausias dalykas, ką lyga yra padariusi per pastaruosius metus. Žiūrėti rungtynes yra kur kas maloniau“, – dėstė „Wizards“ puolėjas.

Kuzmai pridarė ir San Fransisko „Golden State Warriors“ vyr. treneris Steve'as Kerras.

„Man labai patinka tai, ką matau. Manau, kad teisėjai daro puikų darbą. Rungtynės įgauną autentiškesnį jausmą“, – dėstė specialistas.

Visgi Youngas sako, jog nusistatęs prieš taisyklių pakeitimus, tačiau nori rasti aukso vidurį.

„Kuomet atšoki atgal ir iškart šoki į žmogų – tai kita istorija. Kai kuriose situacijose aš sutinku su pakeitimais, bet yra situacijų, kuomet tai vis tiek yra pražanga ir vaikinai anksčiau ar vėliau bus sužeisti. Ypač tie, kurie yra mažesni. Tokie, kaip aš, kurie žaidžia prieš didesnius ir stipresnius gynėjus. Jie naudoja savo kūną, rankas ir kojas, kad mane sustabdytų“, – užbaigė Youngas.



Komentarai:

Gerai padare NBA. Uzkniso ziureti tuos spammerius prie troico linijos ieskancius prazangos. Hardeno visas puolimas yra paremtas tuo, todel ir feilina playoffuose jis kai teisejai leidzia komandoms gintis kieciau.
2021-10-29
+5
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 2

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.