Prieš dvikovą apie Skučo „ožiukus“ kalbėjęs Maldūnas: „Pasvalys turi šiurkščių žaidėjų, prieš kuriuos nelabai malonu žaisti“

2021-10-29 16:15
Nuotr.: K.Kavolėlis

Panevėžio „Lietkabelio“ tęsia namų rungtynių seriją ir šeštadienį „Betsafe-LKL“ pirmenybėse „Cido“ arenoje priims Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ krepšininkus.

Nors sezono pradžioje ekipos demonstruoja skirtingus rezultatus („Lietkabelis“ iškovojo 4 pergales iš 7, o pasvaliečiai – 1 iš 6), šių ekipų susidūrimai visada yra įdomūs ir nuožmūs, todėl ne veltui yra vadinami Aukštaitijos derbiu. Žibalo į ugnį įpylė ir kontrolinis abiejų komandų susitikimas.

Trečiajame kėlinyje sužaidus pustrečios minutės ir pasvaliečiams pirmaujant 41:36, Žygimantas Skučas kietai prasižengė prieš Nikolą Radičevičių. Aukštaūgiui tai buvo 5-oji asmeninė nuobauda. Komandos draugą ginti stojo Džordže Gagičius, kuris apeliavo į nesportišką varžovo žaidimą.

Abu aukštaūgiai apsistumdė ir konfliktas buvo numalšintas. Vis dėlto „Pieno žvaigždžių“ komanda nusprendė, kad nebenori tęsti susitikimo, todėl išėjo į Aukštaitijos sporto rūmų rūbinę, o teisėjai nutraukė dvikovą.

Šios dvikovos nepamiršo ir „Lietkabelio“ aukštaūgis Gabrielius Maldūnas. Panevėžietis „kklietkabelis.lt“ svetainei pasakojo, kad motyvacijos būsimai dvikovai tikrai nestigs ir šeštadienį ant „Cido“ arenos parketo sirgalių laukia įdomus reginys.

– Ko pristigo iki pergalės prieš „Lokomotiv“ ekipą, kuriai buvo nusileista vos 1 tašku?
– Prieš tokias komandas kovojant viską nulemia detalės. Pralaimėjome mačą anksčiau nei ketvirtasis kėlinys ar paskutinis metimas – kažkur pristigo metro pribėgti iki varžovo, kažkur suklydome gynyboje, o prieš tokio kalibro oponentus tai yra neatleistina.

– Didelis apmaudas, kad nepavyko laimėti, ar tokios rungtynės parodo, kad dirbama teisinga linkme?
– Labai neliūdime po tokio mačo, nes matome, jog ne veltui dalyvaujame Europos taurėje ir galime kautis su tokio kalibro komandomis. Jaučiame, kad galime kovoti, nors prieš sezoną buvo abejojančių mūsų galimybėmis šiame turnyre. Aišku, dar tik sezono pradžia, bet viskas eina gera linkme.

– Buvote ant parketo paskutinės atakos metu. Kaip viskas atrodė jūsų akimis?
– Paskutinės atakos metu galvojome, ar reikia prasižengti, nes būtų likę mums laiko, tad nereikėjo stabdyti pražangomis. Jie prametė ir mums liko 5 sekundės, o per tiek laiko labai kažko nesukursi. Radičevičius bandė veržtis, aš jam bandžiau statyti užtvarą, bet to padaryti nepavyko. Aš buvau laisvas, Nikola man padavė kamuolį ir mečiau jį – toks neparuoštas, netreniruotas metimas. Kamuolys atsidūrė mano rankose, todėl reikėjo mesti. Tokių situacijų nesuplanuosi.

– Galima sakyti, kad šeštadienį laukia „senų draugų“ dvikova?
– Pasvalys turi šiurkščių žaidėjų, prieš kuriuos nelabai malonu žaisti. Ikisezoninės rungtynės parodė, kad jie nusiteikę kovoti su mumis ir kažkiek nešvariau žaisti. Aišku, dar žinant Skučą. Praėjusiame sezone žaidėme bronzinę seriją su „Juventus“ ir jis tada rodė savo „ožiukus“. Esame nusiteikę kovoti iš visų jėgų ir įrodyti, kad esame geresni rungtyniaujant švariau už juos.

– Tas nesusipratimas kontroliniame mače prideda motyvacijos prieš šeštadienio rungtynes?
– Žinoma, kad prideda, ypatingai po to, kai mus apšmeižė socialinėse medijose, o tai nebuvo malonu. Tas incidentas tikrai pridės papildomos motyvacijos.

– Pats žaidžiate „Lietkabelyje“ ne pirmą sezoną. Kuo komanda skiriasi šiame sezone nuo tos, kuri buvo praėjusiame?
– Dabartinė ekipa neturi tokio išreikšto lyderio, koks pirmais metais buvo Šakičius ir Dimša, o pernai – Valinskas, Vinalesas, ar Normantas. Išreikšto lyderio neturime, bet turime komandą, kas yra labai gerai. Mūsų komandiškumas turėtų parodyti gerus rezultatus.

– Galbūt Panagiotis Kalaitzakis galėtų tapti tuo vedliu puolime, ką rodo pastaruoju metu?
– Taip, šiuo metu jis tikrai yra geros sportinės formos. Vasarą jis daug dirbo su broliu, kuris debiutavo NBA. Matosi, kad jam pridėjo pasitikėjimo savo jėgomis darbas ir su kitais NBA žaidėjais. Panagiotis yra talentingas, turi labai gerą kūną ir moka ne tik pelnyti taškus, bet ir labai patikimai gintis, kas šiuo metu yra mūsų komandos stiprybė. Jeigu Kalaitzakis ir toliau išlaikys tokią formą, gali būti mūsų lyderiu.

– Didžiąją dalį praėjusio sezono teko žaisti be žiūrovų. Kiek svarbu, kad jie gali palaikyti komandą šiame?
– Labai džiugu ir svarbu, kad mus ateina palaikyti sirgaliai. Praėjusio sezono pabaigoje ateiti galėjo tik nedidelis skaičius, bet vis tiek buvo labai malonu rungtyniauti. Šiemet ribojimų nėra, todėl reikia naudotis proga ir ateiti. Man pačiam labai smagu, kad gali ateiti šeima, žmona – kitoks jausmas žaisti sirgalių akivaizdoje nei tuščioje arenoje. Pernai labai keistas sezonas buvo, todėl dabar džiugu, kad aistruoliai gali ateiti.



Komentarai:

Ši naujiena dar neturi komentarų. Būk pirmas, išreiškęs savo nuomonę!

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 0

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.