Įvertinimai žalgiriečiams: trumpai liepsnas nugesinęs Milaknis ir agresiją pamiršęs Ulanovas

Jonas Lekšas
BasketNews žurnalistas
2021-10-30 01:39

Kauno „Žalgiris“ – beviltiškai sutriuškintas Stambule. Sezono pradžioje stringantis „Anadolu Efes“ priminė Eurolygos čempionų galią prieš Jure Zdovco auklėtinius – 94:60.

Žalgiriečiai Turkijoje turėjo milžiniškų problemų tiek puolime, kur pataikė 22 iš 66 metimų (33 proc.), tiek gynyboje. Daug ką pasako faktas, jog 8 „Anadolu Efes“ žaidėjai surinko dviženklį naudingumo balų skaičių, kai svečių gretose tokių buvo vos 2.

Naudingiausiai „Žalgirio“ gretose žaidė pirmoje rungtynių pusėje blykstelėjęs Artūras Milaknis – 14 taškų ir 12 naudingumo balų.

Fotogalerija

Tinklalapio BasketNews žurnalistas Jonas Lekšas įvertino sunkų ir ilgą Lietuvos čempionų vakarą Stambule.


Artūras Milaknis – 7 balai
25 min., 14 tšk. (0/3 dvit., 4/8 trit., 2/2 baud.), 2 atk. kam., 3 išpr. praž., 12 naud. balų.

Nuotr. zalgiris.lt

Artūras, kaip ir Tel Avive, pirmajame kėlinyje prigesino prie dujų katilo artėjančias „Anadolu Efes“ liepsnas, bet, kaip ir Izraelyje, taip ir šiandien žinojome, jog tai – laikina. Milas nesulaukė komandos draugų pagalbos, šeimininkai nurūko, o po pertraukos jau ir veteranas nebuvo matomas. Milaknis daug dirbo be kamuolio, jo akyse matėsi sportinis pyktis, bet, deja, tai komandos draugų neužkūrė.


Paulius Jankūnas – 6,5 balo
15 min., 9 tšk. (3/5 dvit., 1/2 trit.), 4 atk. kam., 11 naud. balų.

Nuotr. zalgiris.lt

Matėme daug Jankūno kietos kovos su Chrisu Singletonu, gynyboje kapitonui buvo dažnai sunku spėti ateiti į pagalbas ir grįžti iš jų, bet bent jau agresija ir noras matėsi. Puolime Paulius sėkmingai realizavo pikenpopus ir pataikė pirmąjį sezono tritaškį. Vis dėlto, su visa pagarba Pauliui ir Artūrui, veteranai komandoje yra tam, jog padėtų vedantiems žaidėjams, o kai jie yra geriausi tavo komandos žaidėjai, apie pergales Eurolygoje sunku galvoti.


Lukas Lekavičius – 6 balai
25 min., 14 tšk. (2/6 dvit., 3/6 trit., 1/2 baud.), 4 rez. perd., 1 kld., 9 naud. balai.

Nuotr. BNS

Lukas buvo rezultatyviausias komandos žaidėjas ir tai yra logiška – nežaidžiant Emmanueliui Mudiay gynėjas yra talentingiausias perimetro linijoje. Lekavičiui neblogai sekėsi draskyti varžovų gynybą, tačiau ir pats buvo varžovų taikinys. Ypatingai sunkiai gynėjui sekėsi stabdyti Shane'ą Larkiną, kuris, nors ir neprimetė taškų, priversdavo rotuoti „Žalgirio“ gynybą, o tada prasidėdavo didžiausios bėdos.


Joshas Nebo – 5 balai
27 min., 8 tšk. (4/7 dvit.), 4 atk. kam., 7 naud. balai.

Nuotr. zalgiris.lt

Jei įpratome „Žalgirį“ matyti pralaimintį, tai bent Nebo būdavo didžiausias pozityvas. Vis dėlto Stambule ir amerikietis buvo pristabdytas, jam „Anadolu Efes“ neleido karaliauti baudos aikštelėje, o gaudavęs kamuolį toliau nuo krepšio, Joshas dažniausiai priimdavo neteisingus sprendimus. Noro centrui netrūksta, bet norint tapti elitiniu Eurolygos vidurio puolėju, žalgirietis privalo daryti progresą žaidimo skaityme.


Nielsas Giffey – 4,5 balo
21 min., 2 tšk. (1/2 dvit., 0/4 trit.), 3 atk. kam., 3 naud. balai.

Nuotr. zalgiris.lt

Dvikovos startas nuteikė pozityviai – vokietis tris kartus paeiliui atėjo į geras pagalbas gynyboje ir sustabdė varžovų atakas. Vis dėlto vėliau Giffey susidūrė su tomis pačiomis problemomis, kaip ir kiti žalgiriečiai – individualioje gynyboje. Puolime, nors ir stengėsi būti agresyvus, metimai nekrito, nors ir buvo atakuojama iš gerų padėčių.


Marekas Blaževičius – 4,5 balo
13 min., 2 tšk. (1/2 dvit.), 4 atk. kam., 2 rez. perd., 6 naud. balai.

Nuotr. zalgiris.lt

Marekas vėl gavo savo 13 minučių Eurolygoje ir per jas pasirodė geriau nei Tel Avive. Lietuvis tikrai sėkmingiau skaitė situacijas nei Nebo ir sugebėjo nusimesti kamuolius prie varžovų dvigubinimo. Vis dėlto reikia pripažinti, jog Blaževičius gauna šansą avansu Eurolygoje ir kol nėra naujoko, tol turėtų juo geriau naudotis, jei nori vėliau neiškristi iš rotacijos.


Mantas Kalnietis – 4 balai
16 min., 2 tšk. (0/2 dvit., 0/3 trit., 2/2 baud.), 5 rez. perd., 1 kld., 4 praž., 1 naud. balas.

Nuotr. zalgiris.lt

5 rezultatyvūs perdavimai ir 1 klaida yra geras įžaidėjo rezultatas, bet kuomet Mantas laisvas nepataiko iš toli, varžovai prie užtvarų gali lįsti per apačią, o tai dar labiau apsunkina „Žalgirio“ reikalus puolime. Vis dėlto didžiausios bėdos gynyboje – Stambule atrodė, kad Kalnietis niekaip negali spėti su varžovais ir arba užkliūna už užtvaros, arba yra apeinamas ant pirmo žingsnio.


Tyleris Cavanaugh – 4 balai
25 min., 9 tšk. (2/5 dvit., 1/5 trit., 2/2 baud.), 3 atk. kam., 4 praž., 4 naud. balai.

Nuotr. zalgiris.lt

Tyleris grįžo į rikiuotę po praleisto mačo Tel Avive, bet nebuvo kažką keičiantis faktorius Stambule. Kai esi įsigytas į komandą dėl tritaškių, o pataikai tik penktą tolimą metimą, kuomet jau rungtynėse viskas yra seniai aišku, negali būti gerai vertinamas. Kol kas Cavanaugh tritaškių pataikymo procentas Eurolygoje siekia 25 (5 iš 20), o be jų aukštaūgis nieko negali pasiūlyti. Gynyboje amerikietis rinkosi pražangas ir nespėdavo rotuoti, bet čia buvo daugelio žalgiriečių problema.


Janis Strelnieks – 3 balai
14 min., 7 tšk. (0/4 trit.), 2 atk. kam., 2 per. kam., 0 naud. balų.

Nuotr. BNS

Latviui nebuvo sukuriamos geros progos metimams ir jis turėjo atakuoti krepšį per varžovų rankas, tačiau ir jis pats nerodė agresyvumo. Vis dar žiūrint į latvį vizualiai, nesitiki, jog jis su savo fiziniais duomenimis tokioje kietoje lygoje gali būti pagrindinis komandos atakuojantis gynėjas, ypatingai, kai įžaidėjo vietoje irgi nėra gerai besiginančio žaidėjo, kuris paslėptų Strelnieko trūkumus.


Edgaras Ulanovas –  2 balai
14 min., 0 tšk. (0/1 dvit.), 3 atk. kam., 2 kld., -1 naud. balas.

Nuotr. zalgiris.lt

Edgaras pirmą kartą rungtynes pradėjo ne starto penkete, bet ir toks Zdovco manevras lietuvio neužkūrė. Puolėjui karts nuo karto yra įmetami kamuoliai žaisti nugara į krepšį, tačiau viskas pasibaigia pora driblingų ir atsimetimu. Agresyvumo lygis tikrai nėra tas, koks buvo prieš dvejus metus. Vis laukiame, kada Ulanovas iššaus, bet Stambule jo žaidimas atrodė dar blankiau, nei per pirmuosius 6 turus.



Komentarai:

Dabar, kai abu toj pacioj komandoj, matom, kad Strelniekas ne geresnis uz Milakni. Turbut ir Milas galejo zaist CSKA ir darytis panasia statistika, jeigu tik agentas nebutu uzgeres. Abu labai panasus zaidejai - prasti ginyboje ir puolime siulantys tritaskius. Tai kokio velnio pirko Strelnieka, kai Milas dar nebaiges karjeros - bbz. Shillerio reiktu klaust.
2021-10-30
+7
Atsakyti
chebra, sita komanda isleidzia 7mln algoms! Tuometinis Zalgiris, kai turejo 0-7, isleisdavo ne daugiau 1-2mln. Anuometineje komandoj bent tobulejo jauni Kalnietis, Jankunas ir Maciulis. O kas dabar??? Marekas ir viskas! Net ir paemus 1 vieta LKL ir KMT, tai vis tiek sakyciau juodziausias sezonas Zalgirio istorijoj.
2021-10-30
+23
Atsakyti

Komentuoti

Komentarus rašyti gali tik registruoti ir prisijungę vartotojai.