Šeškus: apie lyderių sugrįžimą, ieškomą pastiprinimą, madą gauti technines ir „draugelį“ Urboną KMT ketvirtfinalyje

2021-11-03 22:12
Nuotr.: BNS

Be dviejų traumuotų krepšininkų žaidusi Jonavos „CBet“ ekipa laimėjo lemiamą mūšį dėl patekimo į Karaliaus Mindaugo taurės (KMT) ketvirtfinalį. Jonaviškiai namuose 78:74 palaužė Prienų „Labas GAS“ krepšininkus ir A grupėje užsitikrino antrąją vietą, o po mačo treneris Virginijus Šeškus džiaugėsi pasiektu rezultatu.

„Mintys tokios, kad mums buvo svarbios rungtynės. Antroji vieta lėmė, kad mums nereikės žaisti serijos dėl patekimo į ketvirtfinalį. Prie mūsų situacijos, mums labai reikia poilsio. Buvo tokios nervingos, momentais gražios, momentais negražios rungtynės. Svarbiausia pergalė“, – po mačo kalbėjo treneris.

– Kiek dar trūksta, kad po traumų sugrįžtų Manu Lecomte ir Evaldas Šaulys?
– Nežinau. Aš būčiau labai patenkintas, kad jie grįžtų po dviejų savaičių. Aš galvoju, kad būtų gerai. Nėra aišku, kiek jų traumos gis. Manau, kad mums tikrai reikia papildymo. Mes jo ieškome, bet niekaip nerandame. 

– Ar buvo išskirtinės rungtynės, kad varžovas buvo jūsų asistentas Prienuose Marius Leonavičius?
– Manau, kad ne. Man buvo išskirtinės rungtynės, kad mes jau kažką pasiekėme šiame sezone, patekome tarp aštuonių stipriausių komandų. Kad ir taurėje, turėsime šansą kam nors įkąsti. Vyrai irgi džiaugiasi. Svarbiausia, kad mums už dviejų savaičių nereikės žaisti dviejų papildomų mačų. Prie mūsų situacijos tai yra nedėkinga. Aš dabar treniruoju ir visuomet bijau, nes pagrindiniai žaidėjai žaidžia labai daug minučių. Kuo daugiau jie praleidžia laiko, tuo didesnė galimybė yra gauti traumą.

– Ne pirmose rungtynėse gaunate techninę pražangą. Ar KMT jos nekainuoja?
– Dabar mada tokia. Finansiškai neatsiliepia, gerą atlyginimą gaunu. Kai anksčiau mažesnį gaudavau, tai žinote... Esu susiginčijęs, kad svarbu negauti techninių tik LKL'e, šitos nesiskaito.

– Klausimas ne apie krepšinį. Jonavos arenoje labai garsiai girdisi sirgalių pučiamos dūdos. Ar jums tai netrukdo?
– Aš net negirdžiu, jas išgirstu tik rungtynių pabaigoje, kai mes laimime ir atsipalaiduojame, aš atsirišu kaklaraištį. Keista, bet negirdžiu šito dalyko. Atmosfera tikrai nebloga. Kaip į KMT rungtynes, susirinko nemažai žmonių.

– Kas geriau būtų ketvirtfinalyje, „Lietkabelis“, ar „Uniclub Casino – Juventus“?
– Neskirstysiu. Aš žinau, kad mes vis tiek duotume kažkokį mūšį, o tiek su „Žalgiriu“, tiek su „Rytu“ būtų gerokai sunkiau. Aišku, galbūt norėčiau daugiau Žydrūno Urbono, mes su juo draugeliai, tai labai faina su juo špaguotis. 

– Ar žinote, kaip apžaisti Urboną?
– Aš žinau, kaip aplošti Urboną, Urbonas žino, kaip mane aplošti. Kam pasiseka, tas ir laimi.

Tuo metu po pralaimėjimo prieniškių treneris Marius Leonavičius buvo labai kategoriškas.

„Gėda didžiausia pasaulyje yra, dėl to, kaip mes žaidžiame. Jeigu mes sugebame tokiu pačiu rezultatu pralaimėti komandai, kuri yra be dviejų lyderių. Praėjusiose rungtynėse buvo lygiai toks pat rezultatas, tačiau Jonavos komandoje žaidė Lecomte ir Šaulys. Šiandien neturiu jokio pasiteisinimo. Jie žaidžia aštuoniese, rotacijoje yra buvę NKL žaidėjai kaip Justinas Ramanauskas, Vitalijus Kozys.

Šiandienos rungtynės parodė, kad ateitis priklauso jų, o ne mūsų Nacionalinės krepšinio lygos pažiboms. Nesuprantu savo žaidėjų, kurie yra nepatenkinti, jog žaidžia mažai. Tai išeik ir parodyk, kodėl tu nusipelnei žaisti daugiau, o ne tave kečia ir dar tu esi nepatenkintas. Šitas visas požiūris, nusiteikimo trūkumas. Man tai yra didžiulė gėda. Jeigu mes taip toliau žaisime, sezoną baigsime 0-33“, – kalbėjo Leonavičius.



Komentarai:

Jonava
Seskus imtu Delininkaiti
2021-11-04
-2
Atsakyti
Wvinis
prienam reikia butinai keisti treneri
2021-11-03
+3
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 3

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.