Buvusių žalgiriečių spurto nepakako: dviženklį deficitą panaikinusi „Barca“ krito nuo italų tolimų šūvių

2021-11-04 23:21

„Barca“ (6-2) ketvirtajame kėlinyje panaikino dviženklį deficitą, tačiau paskutinėmis sekundėmis krito nuo šeimininkų tolimų šūvių ir Eurolygoje patyrė antrąjį pralaimėjimą paeiliui.

Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniai išvykoje 70:75 (21:28, 13:14, 15:19, 21:14) nusileido Milano „Armani Exchange“ (7-1) krepšininkams.

12 taškų deficitą prieš lemiamą ketvirtį turėjusi „Barca“ (49:61) ginklų nesudėjo: buvę žalgiriečiai Rokas Jokubaitis, Brandonas Daviesas ir Nigelas Hayesas-Davisas inicijavo spurtą 14:0, o po pastarojo dvitaškio katalonai likus 5 minutėms iki rungtynių pabaigos persvėrė rezultatą (63:61).

Fotogalerija

Visgi Milano klubas turėjo savų argumentų, Shavonas Shieldsas smeigė tritaškį, o tolimą metimą su pražanga pataikęs Luigi Datome likus pusantros minutės padidino pranašumą iki 6 taškų (71:65).

Kitoje atakoje Cory Higginsas pelnė dvitaškį (67:71), Sergio Rodriguezas atsakė tuo pačiu ir likus 29 sekundėms italai laikė iniciatyvą savo rankose (73:67).

Nickas Calathes dar smeigė tolimą metimą (70:73), tačiau Shieldsas baudų metimais įtvirtino pergalę (75:70).

Nuo pralaimėjimo „Barcos“ neišgelbėjo Davisas, kuris per 20 minučių surinko 12 taškų (5/8 dvit., 2/3 baud.), 6 atkovotus kamuolius, 2 klaidas ir 14 naudingumo balų.

Jokubaitis per 16 minučių pelnė 5 taškus (2/3 dvit., 1/2 baud.), atliko 4 rezultatyvius perdavimus dusyk suklydo ir surinko 4 naudingumo balus.

Svarbų tritaškį su pražanga rungtynių pabaigoje pataikęs Datome nugalėtojams per 24 minutes pelnė 17 taškų (2/5 dvit., 2/3 trit., 7/8 baud.), atkovojo 2 bei prarado 1 kamuolį ir surinko 16 naudingumo balų.

Po pralaimėjimo Šaras buvo piktas ant savo auklėtinių ir sulaukęs žurnalisto replikos, kad beveik pavyko laimėti, neišlaikė.

„Beveik laimėjome? Ką tai reiškia sporte? Per triukšmą negirdžiu jūsų klausimo, bet išgirdau vienintelį dalyką, kad beveik laimėjome. Ne, mes net nebuvome arti. Per tas 40 minučių nebuvome net arti to. Pradedant nuo netinkamo mentaliteto. Taip, mes padarėme rungtynes įdomiomis, turėjome kokybės, bet neturime mentaliteto“, – įsiutęs dėstė Šaras.

Pirmoje pusėje Milano klubą vedė Devonas Hallas, surinkęs 13 taškų.

„Barcelona“: Brandonas Daviesas 12 (6 atk. kam.), Nikola Mirotičius (6 atk. kam.) ir Nigelas Hayesas-Davisas po 10, Kyle’as Kuričius (0/2 trit.) ir Nickas Calathes (7 atk. kam., 5 rez. per.) po 9.

„Armani Exchange“: Luigi Datome 17 (7/8 baud.), Devonas Hallas 16 (4/5 trit.), Konstantinos Mitoglu ir Shavonas Shieldsas (6 rez. per.) po 11.

Rungtynių apžvalga:



Komentarai:

Šaro taktika tai...
Kad ir kaip vertinamas Šaras, vis tik mano diletantiška nuomone su tokiu žaidimu (jei priešininkų komanda yra +-panašaus pajėgumo) galima laimėti tik jei varžovai turi silpnesnę priekinę liniją arba jei varžovams nekrenta tritaškiai: 1) Pati Barcelona tritaškiams derinių beveik neturi, tritaškį meta kokį nors lempinį paskutinėm sekundėm, tik tada jei nesigauna pralaužti per priekį, net Žalgiryje, net tik 3 savaites esantis Zdovcas išveda metikos į geresnes pozijas nei Barca; 2) Davies'as gale patempė, įmetė kelis kosminius savo metimus, kai prasisuko vos ne pro tris varžovus, bet didžiąją komandos sėkmės dalį statyti ant to, kad vienas visada pralauš du ar tris varžovus, klausimas ar yra protinga. Grįžtu prie išvados - jei Tu visada lauži per priekį, tampi nuespėjamas, realizacijos procentai tampa ne daug geresni, nei varžovų, jei jie žaidžia tritaškiais ir meta juos bent vidutiniškai padoriu procentu. Taigi tokiu atveju visada pralaimėsi. Nebent kaip minėjau, varžovams pasitaikys diena kai nepakris tritaškiai, arba jie turės silpnesnę priekinę liniją, kuria pavyks tiesiog sudaužyti.
2021-11-05
-3
Atsakyti
Zalgiriukui toli saukia iki tokiu defencu lygiu :D
2021-11-04
-3
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 3

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.