Nuo suolo iki starto penketo per mėnesį pakilęs Blaževičius: „Mums reikia pradėti tikėti, jog mes galime“

Jonas Miklovas
BasketNews iš Madrido (Ispanija)
2021-11-13 00:31

Kauno „Žalgiris“ šį sezoną turbūt nebuvo toks ryškus autsaideris, kaip penktadienio vakarą prieš Madrido „Real“, tačiau be visos krūvos priekinės linijos žaidėjų vertęsi kauniečiai pademonstravo charakterį ir „WiZink Center“ arenoje kibo į atlapus karališkajam klubui.

Didžiąją dalį rungtynių į kulną ispanams įsikandęs „Žalgiris“ varžovus paleido tik ketvirtojo kėlinio pabaigoje, tačiau jėgos buvo akivaizdžiai nelygios. Puikiausias pavyzdys – centro pozicija.

Dvidešimtmetis Marekas Blaževičius prieš vieną geriausių Eurolygos centrų Walterį Tavaresą. Neskamba itin daug žadančiai. Dar prieš kiek daugiau nei mėnesį prie trenerio Martino Schillerio Mareko žaidimas Eurolygoje startiniame penkete atrodė utopija, o dabar tai tapo realybe. Aišku, ne iš gero gyvenimo.

Fotogalerija

Čiurną treniruotėje Madride pasitempė Joshas Nebo ir aukštaūgių grandyje liko tik Marekas ir Tyleris Cavanaugh, kuris rungtyniauja ketvirtoje pozicijoje. 

Gavęs išbandymą, tvirto charakterio lietuvis nesulūžo. Marekas davė kovą „Real“ bokštams Tavaresui bei jį keitusiam Vincentui Poirier ir per 21 minutę surinko 10 taškų (4/8 dvit., 2/2 baud.), 4 atkovotus kamuolius, 2 rezultatyvius perdavimus ir 10 naudingumo balų.

Po mačo Blaževičius įvardijo pralaimėjimo priežastis.

„Pasikartosiu, kaip ir treneris pats pasakė, kad mums reikia patiems pradėti tikėti, jog mes galime. Reikia supykti ne tik ant savęs, bet ir vienas ant kito. Pasakyti, kas yra ne taip, garsiai. O ne, kad mums įmeta, ir mes nuleidę galvas bėgame į gynybą. Puolime buvo daug gerų epizodų.

Perskubėjimas ir kvailos klaidos privedė prie „Real“ greitų atakų, nes jie labai puikiai tai išnaudojo. Antroji problema buvo „Real“ lengvi taškai, kai kažkas nepasakė, kad neateina užtvara, iš kurios pusės ji statoma. Trečias dalykas, neatsitvėrėme savo žmonių. Tas irgi jiems suteikė antrųjų šansų, kur buvo labai skaudžių epizodų“, – kalbėjo aukštaūgis.

– Kaip stipriai iš vėžių išmuša tokie dalykai, kuomet prieš rungtynes iškrenta svarbus žaidėjas, kaip Joshas Nebo?
– Kai tie pirmi iškritimai buvo, labiau paveikė. Dabar galbūt tokie dalykai kaip tik suvienija. Visi bandome eiti kartu vienas už kitą ir tas žaidimas darosi geresnis, bet to neužtenka pergalei. Mums reikia dar daugiau dirbti ir laukti, kol atvyks tie vyrukai.

– Kokie yra teigiami dalykai šiose rungtynėse?
– Yra daug teigiamų epizodų, ypač mūsų išsidėstymas puolime jau keičiasi. Pradedame vienas kitą jausti. Su Zoranu buvo epizodas, kur jis man paskutinę atakos sekundę padavė kamuolį po krepšiu, o aš to visiškai nesitikėjau. Reikia priprasti prie to, ką mums gali įnešti nauji žaidėjai ir tą išnaudoti. Nes tai buvo du lengvi taškai ir mano klaida.

– Kokios mintys prabėgo galvoje, kai sužinojote, jog būsite startiniame penkete?
– Nelabai yra tų minčių. Yra tiesiog ta atsakomybė ir noras pasinaudoti šansu. Pirmasis dalykas yra noras, antrasis – reikia mėgautis tuo. Žaidi krepšinį aukščiausiame lygyje ir vis tiek reikia pasisemti patirties bei pasimokyti iš klaidų, kad jos nesikartotų. Kažkur sekundę ateiti anksčiau ir pasiimti pražangą puolime. Tai daug ką gali pakeisti ir galiausiai jeigu visi tai pakeisime, ateis teigiamas rezultatas visai komandai.

– Ar pagalvojote, kaip beprotiškai viskas pasikeitė? Prieš mėnesį buvo kalbama, jog beveik nežaidžiate, o šiandien buvote starto penketo žaidėjas.
– Viskas prasidėjo nuo trenerio pasikeitimo. Trenerio pasikeitimas, Joffrey trauma ir tie visi dalykai susidėjo į vieną.

– Koks jausmas žaisti prieš Walterį Tavaresą?
– Nėra įprasta turėti tokį žymiai vyresnį kūną už save ir kai ateina jo pamaina Poirier – irgi labai didelis kūnas. Abu dideli centrai. Tai yra labai neįprasta, bet labai gera patirtis ir dabar žinau, ties kur man reikia dirbti.

– Kaip vyksta naujokų Dragičiaus ir Websterio adaptacija?
– Viskas gerai. Rūbinėje jie tikrai gerai prilipo. Reikia mums aikštelėje vienas kitą pradėti geriau jausti, kad galėtume vienas kitam padėti ir išnaudoti stipriąsias puses.

Jure Zdovco komentarai:

Zorano Dragičiaus komentarai:



Komentarai:

kažin marekas įdeda į krepšį?😄
2021-11-13
-5
Atsakyti
rr
Bet ginyboje Marekai esi kiaurutis rėtis.
2021-11-13
+3
Atsakyti
Anonimas
Juda kaip visiskas medis, nuo zemes nesugeba atsiplesti, atrodo kad net nebando pasokt isvis, butu kaip koks tavaresas 220 tai dar gal ir sueitu, pirmakart matau toki suolio neturinti zaideja
2021-11-13
Atsakyti
Ai
Nieko nebus is to Mareko ir cia gali neliaupsint ir nelaukt stebuklingos atsiskleidimo dienos,centras siuolaikinis turi buti greitas,mobilus ir pavojingas bet kurioje aiksteles vietoje jeigu stovet po krepsiu tik tai tu nebent turi tureti iskirtine fizine jega arba ugis nemaziau 215
2021-11-13
-3
Atsakyti
Dede
cavanau normalus grajokas.savo tikrai atidirba
2021-11-13
-2
Atsakyti
Adas
ne šį sezoną Marekai. geriau ruoškitės pradėti tikėti kitą rudenį
2021-11-13
-4
Atsakyti
skystokai marek suzaide, daug pramete 100% progu. akivaizdu kad visa sezona trynus suola ner lengva isivaziuot, cia jau motiejunui klausimas kodel vasaros pirkinys nezaide visa sezona. bet aisku, ner viskas ir taip blogai. ismetus nevykeli kavana zaidimas turbut nei kiek nesuprastetu,butina ji siust is komandos kuo greiciau nes zaidejo is jo nebus
2021-11-13
-9
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 7

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.