Košmarą nutraukęs „Žalgiris“ Eurolygoje atsidarė dešimtuoju bandymu

2021-11-16 19:00

Dešimtas kartas nemelavo – Kauno „Žalgiris“ (1-9) galiausiai išbrido iš pralaimėjimų liūno Eurolygoje.

Jure Zdovco auklėtiniai namuose 76:69 (20:9, 23:25, 17:15, 16:17) palaužė Atėnų „Panathinaikos“ (2-8) krepšininkus.

„Reikia dirbti toliau ir nesustoti. Žaisti ir bandyti kabintis, kas čia belikę. O likę daug. Daug girdžiu ir skaitau, daug kas bando laidoti sezonus... Nesąmonė“, – po pergalės sakė kauniečių snaiperis Artūras Milaknis.

Fotogalerija

Naudingiausiai „Žalgirio“ gretose rungtyniavo Edgaras Ulanovas, kuris per 24,5 minutės pelnė 11 taškų (3/3 dvit., 1/3 trit., 2/2 baud.), atkovojo 6 bei perėmė 1 kamuolį, atliko 3 rezultatyvius perdavimus ir surinko 22 naudingumo balus.

Rungtynes geriau pradėjo PAO, tačiau „Žalgiris“ atsakė spurtu 20:8 ir po Edgaro Ulanovo dėjimo paskutinę pirmojo kėlinio sekundę susikrovė taškų persvarą (20:12).

Kaip užbaigė, taip ir pradėjo: Marekas Blaževičius pelnė 6 taškus, Tai Websteris pridėjo baudų metimus ir ne juokais užsikūrę žalgiriečiai antrojo kėlinio viduryje įgijo rekordinį –14 taškų pranašumą (34:20).

Jure Zdovco komentaras:

Visgi prieš pertrauką svečiai sujudo. Vedamas Darylo Macono, kuris pataikė įspūdingą tritaškį su pražanga, PAO atsakė atkarpa 17:9 ir po Okaro White’o baudų metimų nukirpo deficitą daugiau nei perpus – iki 6 taškų (37:43).

Prieš pertrauką „Žalgiris“ prarado vieną kertinių savo krepšininkų – Artūrą Milaknį. Gynėjas stovėjo ant 45 laipsnių kampo ir stebėjo savo komandos ataką, tačiau dėjęs žingsnį atgal užmynė ant teisėjo kojos bei kryptelėjo čiurną.

Visgi rūbinėje ant kojų pastatytas Milaknis sugrįžo ant parketo, o „Žalgiris“ toliau laikė iniciatyvą. Po Luko Lekavičiaus dvitaškio trečiojo kėlinio pabaigoje kauniečiai susigrąžino dviženklį pranašumą (60:49).

Likus 6 minutėms iki rungtynių pabaigos žalgiriečiai po spurto 7:0 turėjo dviženklį pranašumą (67:57), tačiau PAO nepasidavė, atsakė atkarpa 8:0 ir po Georgo Papagiannio dvitaškio kvėpavo kauniečiams į nugaras (65:67).

Tačiau „Žalgiris“ pergalės iš rankų nepaleido. Tyleris Cavanaugh smeigė tritaškį, Nielsas Giffey sumetė baudas, Edgaras Ulanovas nugara į krepšį pelnė taškus ir likus pusantros minutės šeimininkai turėjo taškų pranašumą (74:67).

Per likusį laiką svečiai sugrįžimo surengti nesugebėjo, o tašką rungtynėse padėjo baudas šaltakraujiškai sumetęs Ulanovas (76:68).

„Aš vis dar negaliu patikėti, kad laimėjome, – po mačo kalbėjo Zdovcas. – Ačiū žaidėjams, juos slėgė didžiulis spaudimas. Apie tokią gerą gynybą kalbu kiekvieną dieną. Jeigu oponentui neleisime pelnyti 70 taškų, turėsime didelius šansus laimėti.“

„Tai į viršų, tai į apačią, – rungtynes komentavo Ulė. – Turėjome patogią dviženklę persvarą, nesugebėjome jos išlaikyti. Varžovai sumetė sunkius metimus, buvo taiklūs nuo baudų linijos. Buvo blogas momentas, tačiau mes išlaikėme iniciatyvą, rotavome ir komunikavome gynyboje. Tai buvo pagrindinis raktas į pagaliau iškovotą pergalę. Tikiuosi, kad žaisime dar geriau.“

Rezultatyviausias buvo su čiurnos trauma žaidęs Milaknis. Veteranas surinko 13 taškų (1/2 dvit., 3/6 trit., 2/2 baud.), 2 atkovotus kamuolius ir 2 naudingumo balus.

PAO gretose sunkiai sulaikomas buvo Maconas, kuris pelnė 21 tašką (2/4 dvit., 3/6 trit., 8/10 baud.), atkovojo 6 bei perėmė 2 kamuolius, atliko 3 rezultatyvius perdavimus, 5 sykius suklydo, išprovokavo 6 pražangas ir surinko 23 naudingumo balus.

„Buvo sunkios rungtynės, – po mačo dėstė „Panathinaikos“ vyr. treneris Priftis. – „Žalgiris“ jas kontroliavo, bet buvome arti. Visgi turėjome porą blogų atakų ir varžovai vėl perėmė iniciatyvą. Mums reikėjo kažko išskirtinio, kažko daugiau, kad galėtume laimėti. Deja, taip nenutiko. Sveikinimai „Žalgiriui“. Dabar turime susikoncentruoti ir keliauti į kitas rungtynes. Nėra laiko emocijoms. Esame nusivylę, bet netrukus turime kelionę, o vėliau – rungtynes. Tvarkaraštis sunkus, todėl vietos per dideliam mastymui nėra.“

„Žalgiris“: Artūras Milaknis 13 (3/6 trit.), Tyleris Cavanaugh 12 (9 atk. kam.), Edgaras Ulanovas 11 (3/3 dvit., 6 atk. kam., 22 naud. bal.), Marekas Blaževičius 10, Janis Strelnieks 9 (1/4 trit.), Mantas Kalnietis (1/5 trit., 5 rez. perd.), Zoranas Dragičius ir Nielsas Giffey po 5.

„Panathinaikos“: Darylas Maconas 21 (8/10 baud., 6 atk. kam., 5 kl., 23 naud. bal.), Ioannis Papapetrou 10 (1/8 dvit., 1/5 trit., 5/9 baud.), Howardas Sant-Roosas, Okaro White'as (1/4 trit.) ir Georgios Papagiannis (6 atk. kam.) po 7.

Edgaro Ulanovo komentaras:

Artūro Milaknio komentaras:

Rungtynių apžvalga:



Komentarai:

Nors ir laimejom, zaidimas tiesiog tragiskas. PAO lose tiesog baisiai! Reikia tiketis kad atsigaus zali, bet vilties nedaug! tai ka pridirbo vasara supermenedzeris, nelabai ka jau istaisysi!
2021-11-16
-7
Atsakyti
Pergalė labai svarbi visiems žaidėjams emociškai, bet išliksiu nepopuliarus. Laimėjom nes Pao išvis be minties puola ir plius prastai pataikė Papapetrou. Gynyba patiko labiau dėl kovingumo ir atsidavimo nei kokybės atžvilgiu. Tačiau puolimas mane išvis neįkvepia dėl organizatoriaus problemos. Jei tik Lukutį uždaro varžovai matom, kad daugiau nieko neturim. Dramblotas, senas Kalnas atrodo apgailėtinai. Janis priklupęs ir bumpsintis sviedinį stovėdamas veidu į varžovą irgi neišspaudźia nieko pg pozicijoj. Tai begalvis ir labiau swingmanas. Žodźiu įžaidėjo-organizatoriaus problema išlieka didelė. Džiugina jog Kavana jau antrą grajų lošia psixologiškai stipriai ir man atrodo, kad jį Jurė puolime jau atrado kaip išspaust. Aš matau potencialo Websteryje, nes jis turi gerą aštrumą. tik jam reik dirbt su galva ir šaltu protu
2021-11-16
+13
Atsakyti
sitai komandai visada bus pagarba jei taip ginsis. jai saras buvo uzbrezes 70 tasku linija. su real nelaikiau kad buvo geros rungtynes, bet siandien pasispaude. su pergale.
2021-11-16
-3
Atsakyti
nu jo, kaunieciam yra ko svest, nes ziurint i zaidima panasu, kad tos pergales siam sezone bus ne ka daznesnes kaip metu sventes. PAO zaide tiesiog baisiai ir tai vos vos laimejo.
2021-11-16
-1
Atsakyti
Tai ką,laukėm,laukėm ir sulaukėm!🙂 Nors nervų tikrai buvo pagadinta,ypač tais atvejais,kai atrodo pabėgam,bet PAO vistiek sugeba priartėti.Visą laiką buvo tas jausmas,kad tuoj,tuoj uždarysim rungtynes,bet niekaip nepavyko to padaryti.Kol galiausiai mūsų veteranai tai padarė.Ulia irgi persilaužė,žaidė taip,kaip ir turėtų vienas brangiausių komandos žaidėjų.Ir Cavanaugh vis labiau pradeda patikti.Ir gynyboje geriau atstovi,o puolime išvis pas jį ramuma,meta tritaškį per metrą nuo linijos užtikrintai ir vargo nemato.Nu super,turim pirmą pergalę,toliau tik pirmyn!
2021-11-16
+18
Atsakyti
pagaliau atejo svente ir i musu kiema !
2021-11-16
+9
Atsakyti
yla
Ne nu pyzdiec... Teisėjai jau mums žaidėjus traumuot pradėjo
2021-11-16
+2
Atsakyti
Tai,kaip visad ,be intrigos neįmanoma..Kaip trūksta dar vieno aukštaūgio lb
2021-11-16
+8
Atsakyti
Kada nors ateis laikas visiems šitiems linkų spammeriams? Visi žino, kad nemokamai galima per LRT žiūrėt.
2021-11-16
-6
Atsakyti

Komentuoti

Komentarus rašyti gali tik registruoti ir prisijungę vartotojai.