Po mačo Belgrade Čanakas gyrė auklėtinius už kovą, Obradovičius peikė gynybą

2021-11-18 09:39
Nuotr.: TASS - Scanpix

Panevėžio „Lietkabelis“ pademonstravo charakterį ir tritaškiais plėšė „Štark“ arenos tinklelį. Nenado Čanako vyrai Europos taurės favoritams nusileido tik po atkaklios kovos (77:84), o po mačo prieš buvusį klubą panevėžiečių strategas gyrė savo auklėtinius.

„Sveikinimai „Partizan“ su pergale. Jeigu tu nori laimėti prieš tokias komandas, tu negali turėti tuščių periodų ir juodų minučių, kokių mes turėjome kelis kartus. Aš esu patenkintas, kad visas rungtynes mes nepasidavėme ir kovojome iki pat pabaigos.

Nesumetėme savo metimų, bet tai yra krepšinis. Pirmą kartą šiame Europos taurės sezone pralaimėjome kovą dėl kamuolių. Jie atkovojo 10 kamuolių daugiau nei mes ir tai buvo kertinis aspektas šiose rungtynėse“, – dėstė Čanakas.

Rungtynių žaidėjas
Zach  LeDay
EFF
24
Zach LeDay
Taškai 19
Taiklumas 7-9
Atkovoti kamuoliai 5
Rezultatyvūs perdavimai 1

Panevėžiečiai pataikė 14 tritaškių iš 34 (41,2 proc.). 4 tritaškius iš 5 įmetė ir karjeros Europos taurėje rekordą užfiksavo Kristupas Žemaitis.

Taip pat keturis tolimus šūvius į varžovų krepšį pasiuntė Gediminas Orelikas, po 2 – Kaspars Berzinš ir Panagiotis Kalaitzakis, po 1 – Vytenis Lipkevičius ir Nikola Radičevičius.

„Partizan“ vyr. treneriui Željko Obradovičiui auklėtinių gynyba kėlė klausimų.

„Tam tikrais periodais žaidėme labai gerai. Lengvai susikrovėme dviženklį pranašumą, bet taip pat suteikėme varžovams šansų sugrįžti į rungtynes. Visas mačas pažymėtas pakilimais ir nuosmukiais. Tai yra mūsų problema. Aš reikalauju koncentracijos, bet kartais mes nesuprantame, kaip reikia gintis.

Buvome pasiruošę jų tolimiems metimams ir žinojome, kad jie vidutiniškai išmeta po 28 tritaškius. Šiandien „Lietkabelis“ perkopė vidurkį, išmetė 34. Bet tai vis tiek yra svarbi pergalė. Sveikinu su ja savo žaidėjus ir fanus, kurie atėjo mūsų palaikyti“, – kalbėjo devyniskart Eurolygos čempionas.

Laimėję keturis mačus iš penkių, „Partizan“ rikiuojasi trečioje A grupės vietoje. Tuo metu „Lietkabelis“ su 2 pergalėmis ir 3 pralaimėjimais žengia septintas. Į atkrintamąsias patenka po 8 komandas iš kiekvieno pogrupio.

Gruodžio 8-ąją panevėžiečių namuose laukia Badalonos „Joventut“ iššūkis. Ispanai su 4 pergalėmis ir 1 pralaimėjimu yra įsitaisę A grupės viršūnėje.

„BasketNews.lt podkastas“:



Komentarai:

Ši naujiena dar neturi komentarų. Būk pirmas, išreiškęs savo nuomonę!

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 0

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.