Minioto interviu prieš 6 metus: „Norėčiau pažaisti šalia Jankūno“

Tomas Vanagas
BasketNews žurnalistas
2021-11-18 13:06
Nuotr.: M.Gailiūnas
Nuotr. M.Gailiūnas

Šiandien, ketvirtadienį, Kauno „Žalgiris“ oficialiai paskelbė, kad sudarė kontraktą su Regimantu Miniotu, kuris anksčiau žaidė „Žalgirio“ dublerių komandoje.

Pateikiame prieš šešerius metus darytą BasketNews interviu su Miniotu, kuris tuomet buvo „Žalgirio“ dublerių kapitonu ir jau tada užsiminė, kad norėtų „Žalgiryje“ pažaisti su Pauliumi Jankūnu.

Interviu data – 2015 metų lapkričio 3 diena.


Kauno „Žalgirio-2“ komandoje antrąjį sezoną pradėjęs 19 metų 206 cm ūgio ir 100 kg svorio Regimantas Miniotas yra vienas perspektyviausių šalies krepšininkų.

Sužaidus 8 mačus NKL pirmenybėse, šis krepšininkas yra naudingiausias komandos žaidėjas (vid. 14,1 naud. bal.), o pagrindinė „Žalgirio“ komanda Miniotą įvertino pasikviesdama jį į treniruotes ne tik prieš sezoną, bet ir jam įsibėgėjus.

Kėdainiškis lankyti profesionalias treniruotes pradėjo visai neseniai – sulaukęs penkiolikos metų. Krepšininkas dvejus metus gyveno ir sportavo Vilniuje bei su „Lietuvos rytu“ dalyvavo Eurolygos jaunimo atrankos turnyre, tačiau po to greitai persikėlė į Kauno „Žalgirį“.

„Dvejus metus žaidžiau „Lietuvos ryto“ ekipoje Eurolygos jaunimo turnyre ir tuomet gavau pasiūlymą iš „Žalgirio“ prisijungti prie dublerių komandos. Dauguma Lietuvos jaunųjų krepšininkų svajoja patekti į „Žalgirį“. Man pasitaikė tokia proga ir aš kitų variantų nebeieškojau, nes kauniečiai turi puikias sąlygas tobulėti“, – BasketNews pasakojo Miniotas.

Jaunasis krepšininkas, pradėjęs lankyti treniruotes, jau buvo išstypęs iki 2 metrų ūgio. Tuomet jis galėjo rungtyniauti visose penkiose pozicijose, o dabar įprastai žaidžia lengvuoju arba sunkiuoju krašto puolėju.

„Nepaisant to, jog šį sezoną dažniausiai rungtyniauju lengvuoju kraštu, man priimtinesnė ketvirtojo numerio pozicija, kurioje aš esu universalesnis. Žaidžiu trečiuoju numeriu, nes „Žalgirio-2“ komandoje ir taip turime aukštų vaikinų, tačiau dar nesu pasiruošęs gintis prieš gerokai žemesnius puolėjus. Dėl to stengiuosi puolime išnaudoti savo ūgio pranašumą ir taip atsigriebti“, – sėdėdamas vienoje Kauno kavinių BasketNews pasakojo krepšininkas.

Šiais metais „Žalgirį-2“ palikus veteranams Vidui Ginevičiui ir Olegui Kojenetsui, ekipoje vyriausias žaidėjas liko Modestas Paulauskas, kuriam yra vos 20 metų. Nepaisant to, jog Miniotas yra jaunesnis, būtent šis puolėjas tapo komandos kapitonu.

„Sunku pasakyti, kodėl treneriai mane išrinko kapitonu. Galbūt dėl to, jog mėgstu pakalbėti su žaidėjais, kai reikia, galiu juos motyvuoti, sutvarkyti reikalus, jeigu kažkas vyksta blogai. Buvęs treneris Gintautas Regina visada mokė, jog ką darai, turi daryti iki galo. Į komandą ateina ir jaunesnių žaidėjų, todėl stengiuosi jiems įskiepyti, jog reikia dirbti iš visų jėgų“, – teigė krepšininkas.

„Regimantas yra labai rimtas žmogus, ne pagal amžių protingas, pareigingas, gerai išauklėtas, – apie 19-metį auklėtinį kalbėjo „Žalgirio“ dublerių treneris Tomas Masiulis. – Kaip krepšininkas, jis yra perspektyvus bei teikiantis daug vilčių. Norisi, kad aikštelėje būtų šiek tiek piktesnis, tačiau jis yra jaunas ir jam dar viskas prieš akis. Kaip ketvirtos pozicijos žaidėjas turi labai gerą metimą. Patobulinti reikėtų viską – ir gynybą, ir prasiveržimą, ir kamuolio varymą. Bet tai galima pasakyti kiekvienam jaunam žaidėjui. Pasitarę su treneriais, Regimantą nusprendėme išrinkti kapitonu dėl jo gerų žmogiškųjų savybių. Jis ne pagal metus subrendęs, treneriai juo pasitiki, todėl buvo priimtas toks sprendimas.“

Nuotr. D.Lukšta

Be vyresnių žaidėjų likusi „Žalgirio-2“ komanda yra jauniausia NKL ekipa – jos amžiaus vidurkis vos perkopia 18 metų. Jaunieji krepšininkai kol kas iškovojo penkias pergales bei patyrė tris pralaimėjimus. Miniotas teigė, jog dabar krepšininkai jaučia didesnę atsakomybę bei pasidalijo mintimis apie sezono tikslus.

„Veteranus labai gerbėme, iš jų gavome daugybę gerų patarimų, o šiemet visi esame jauni, lygūs ir einame žaisti lyg vienas kumštis. Dabar šiek tiek smagiau, nėra kažkokių vyresnių ar geresnių – visi dirbame vienodai.“

Pats Miniotas šį sezoną atrodo solidžiai – NKL vidutiniškai renka po 10 taškų, atkovoja po 7,5 kamuolio, atlieka po 2,8 rezultatyvaus perdavimo ir renka po 14,1 naudingumo balo.

Puolėjas kol kas sėkmingai atakuoja iš toli. Praėjusį sezoną jo tritaškių taiklumas siekė 30 procentų, o šį jis pataiko 52 procentus tolimų metimų (12/23).

„Dirbame ir vasarą, ir prieš treniruotes. Jaučiuosi įgavęs daugiau pasitikėjimo, tuo pačiu tikėjimo savimi pridėjo ir tai, jog tapau kapitonu. Be to, NKL pirmenybėse žaidžiu jau antrą sezoną – reikia rodyti rezultatus“, – sakė Miniotas.

Krepšininkas prieš sezoną treniravosi su pagrindine „Žalgirio“ komanda. Miniotas sužaidė šešerias draugiškas rungtynes, per kurias vidutiniškai pelnydavo po 6,3 taško.

„Buvo labai sunku, tačiau gavau daug naudos ir pasitikėjimo savimi. Stengiausi daryti viską, ką liepė treneris, o jis pasidžiaugė mano darbu ir viskas buvo gerai. Su „Žalgiriu“ teko pasportuoti ir prasidėjus sezonui, kai traumas patyrė Vytenis Lipkevičius ir Siimas Sanderis Vene. Treniruotėse žaisdavau sunkiuoju kraštu, tad teko stumdytis su Jankūnu. Buvo sudėtinga, nes jis labai stiprus vyras“, – įspūdžiais dalijosi Miniotas.

Krepšininkas nelinkęs kalbėti apie tolimą ateitį – jis sieks laiptelis po laiptelio kopti karjeros laiptais.

„Dabar didžiausias tikslas yra patekti į „Žalgirio“ komandą. Turiu daug dirbti, patobulėti, kad tai taptų realybe. Jeigu pavyks patekti į „Žalgirį“, tai bus vėl nauji tikslai, norėsi įsitvirtinti, o pavykus – vėl siekti kažko daugiau. Norėčiau pažaisti šalia Pauliaus Jankūno. Jau dabar su juo pasitreniruoti būna didžiulis įspūdis, o kartu žaisti būtų iš viso super“, – optimistiškai kalbėjo krepšininkas.

Miniotas jau po šio sezono turėtų sužinoti, ar „Žalgiris“ ir toliau sies ateitį su juo – klubas galės dar dvejiems metams pratęsti sutartį.

„Savo ateitį sieju su „Žalgiriu“, tad tikiuosi ir toliau likti komandoje“, – sakė Miniotas.



Komentarai:

Ši naujiena dar neturi komentarų. Būk pirmas, išreiškęs savo nuomonę!

Komentuoti

Komentarus rašyti gali tik registruoti ir prisijungę vartotojai.