Minioto prisijungimą aptaręs Zdovcas: „Regimantas mums padės išplėsti puolimą“

Jonas Lekšas
BasketNews žurnalistas
2021-11-18 15:43

Kauno „Žalgiris“ ruošiasi 11-ajam Eurolygos turui. Į Nemuno salą atvyksta Stambulo „Fenerbahče“.

Žaliai baltų vairininkas Jure Zdovcas kelios valandos iki spaudos konferencijos oficialiai sulaukė žinių dėl komandos naujoko – Regimanto Minioto.

Slovėnas dar daug pasakyti apie naujoką Miniotą negalėjo.

„Pamatysime. Man pasiūlė šį žaidėją, tad daug jo nemačiau. Iki tol negalėjome treniruotis normaliai, tad tai buvo pirmoji mintis.

Regimantas padės mums išplėsti puolimą. Jis tikrai geras metikas. Girdėjau apie jį gerų dalykų, bet viskas priklauso nuo jo“, – sakė Zdovcas.

„Pirmiausia, kas yra Eurolygos žaidėjas? – į klausimą atsakė Zdovcas. – Mes neieškojome žaidėjo, kuris padarytų skirtumą. Mums tiesiog reikėjo pagalbos.

Viskas priklauso nuo jo. Noriu pasitikėti juo gynyboje. Jis nėra geras gynyboje, bet jei bus protingas – turės ir minučių.“

Miniotas į Kauną turėtų atvykti jau šiandien, tačiau daugiausiai minčių dabar nukreipta į kitą mačą su Stambulo klubu.

„Fenerbahče“ yra panašioje situacijoje kaip ir „Panathinaikos“, nes pralaimėjo kelias rungtynes paeiliui ir ateis labai susikaupę, su dideliu spaudimu. Jie ruošiasi labai rimtai ir jų treneris juos labai spaus žaisti geriau.

„Fenerbahče“ pralaimėjo rungtynes elitiniams klubams, bet tai nebuvo dideli skirtumai. Kokybės jie turi visose pozicijose, puiki sudėtis, bet kaip visada – žaidžiame namuose, prie savo fanų turime pasirodyti,“ – sakė Zdovcas.

„Vis dar turime tik vieną pergalę. Tai yra nusivylimas. Jaučiu tokį patį spaudimą, kaip prieš „Panathinaikos“ rungtynes“, – pasakojo Zdovcas.

„Žalgirio“ vyr. treneris pradžiugino ir sveikstančiais žaidėjais. Joshas Nebo jau pasveiko ir yra pasiruošęs žaisti, o Artūro Milaknio tikimasi sulaukti šiandienos treniruotėje.

Abu jie bus itin svarbūs bandant pralaužti solidžiai besiginančią Stambulo ekipą.

„Jie labai dideli. Kai kurie žaidėjai perimetre gal nėra tokie stiprūs gynėjai, bet juos maskuoja dideli kūnai baudos aikštelėje. Tai mums bus iššūkis.

Vėl gi, jei norime laimėti – turime apsiginti. Nematau šansų laimėti bėk ir mesk žaidime. Jie mus gali bausti ir greitajame puolime“, – pasakojo Zdovcas.

Kitoje aikštelės pusėje Zdovcas sutiks gerą pažįstamą – Aleksandrą Džordževičių. „Fenerbahče“ ir „Žalgirio“ trenerių keliai susidūrė dar tęsiant žaidėjų karjeras.

„Tai nėra taip susiję, nes Saša prisijungė prie komandos vėliau ir aš daugiau buvau jo oponentas.

Esame geri draugai, – sakė Zdovcas. – Jis nėra labai jaunesnis už mane, bet visada buvo mano oponentas. Iš pradžių žaidė „Partizan“, po to „Barcoje“ ir NBA.

Kažkuria prasme turime panašią istoriją. Saša visada norėjo žaisti, o ne sėdėti ant suolo.

Jis – puikus treneris. Aš jį stebiu, nes treniruoti jis pradėjo kiek vėliau nei baigė karjerą. Kai buvau „Spartak“ treneris, jis pradėjo savo kelią kaip „Bennetton“ strategas.

Nežinau, ar žinote, bet jo tėvas taip pat buvo strategas. Natūralu, kad jis pasirinko tokį kelią, o ir treniravo „Virtus“, „Bayern“. Daugiau nėra, ką ir pridurti.“



Komentarai:

Sveikiname! Jūs buvote pasirinktas dalyvauti naujame finansiniame projekte, kurio stabilios pajamos yra iki tūkstančio dolerių (1000 USD) per savaitę. Jūsų kvietimas nuoroda yra aktyvus vieną dieną: https://bit.ly/3qULk7S
2022-01-10
-17
Atsakyti

Komentuoti

Komentarus rašyti gali tik registruoti ir prisijungę vartotojai.