Galingais epizodais prisistatęs rinktinės debiutantas: „Labiausiai įsimins užtikrinta pergalė“

Tomas Vanagas
BasketNews žurnalistas
2021-11-26 22:00

Eigirdas Žukauskas jaunimo krepšinyje neturėjo progos debiutuoti su Lietuvos rinktinės marškinėliais, tačiau to išlaukė būdamas 29-erių metų.

Šilutiškis nepateko į Kazio Maksvyčio treniruotą 1992 metų gimimo jaunimo rinktinę, kadangi vis likdavo už dvyliktuko borto.

Jau subrendęs krepšininkas to sulaukė pasaulio čempionato atrankos lange, kuriame Lietuvos rinktinės vyriausiojo trenerio poste debiutavo tas pats Kazys Maksvytis.

Žukauskas Klaipėdos „Švyturio“ arenoje išėjo į aikštę ir iškart pateko į geriausią Lietuvos rinktinės atkarpą. Lietuviai spurtavo 25:0 ir nuo Bulgarijos gerokai nutolo, o galiausiai svečiai į rungtynes taip ir nebegrįžo.

Puolėjas „Švyturio“ arenoje susirinkusius sirgalius kėlė į viršų su įspūdingais epizodais – tiek galingai blokavo varžovą, tiek kamuolį sugrūdo į krepšį.

Ar šie du epizodai Žukauskui iš debiutinių rungtynių įsimins labiausiai?

„Labiausiai įsimins, kad užtikrintai laimėjome. Tai yra svarbiausia“, – po laimėtų rungtynių 89:69 prieš Bulgariją šypsodamasis sakė Žukauskas.

Lengvojo krašto puolėjo pozicijoje žaidęs 201 cm ūgio Žukauskas per 21 minutę pelnė 9 taškus (2/4 dvit., 1/2 trit., 2/2 baudų), atkovojo 3 kamuolius, atliko 2 rezultatyvius perdavimus, blokavo 1 metimą ir surinko 10 naudingumo balų.

Šilutiškio +/- rodiklis buvo +24. Geresnį užfiksavo tik Osvaldas Olisevičius (+29). 

„Svarbiausia, kad laimėjome. Nelabai ėmiau į galvą, ar čia debiutas, ar ne. Žinai, kad reikia pergalės, eini susikaupęs į rungtynes ir tiesiog stengiesi padaryti tai, ko prašė treneris. Jis prašė būti agresyviems gynyboje, puolime išnaudoti savo pranašumus. Tai ir stengėmės daryti“, – sakė Žukauskas, kuris klubiniame krepšinyje kartu su Maksvyčiu gina Permės „Parma“ garbę.

„Startavome šiek tiek sunkokai, galbūt buvo pirmųjų rungtynių jaudulys, vis tiek dabar visi susirinkę esame. Nauja komanda, naujas treneris. Iš pradžių galbūt buvome susikaustę, bet po to suradome laisvus žaidėjus, gynyboje daugiau susispaudėme ir atitrūkome“, – apie rungtynes sakė Žukauskas.

Tuo metu Vytenis Čižauskas į rinktinę grįžo po aštuonerių metų pertraukos – jis 2013 metų vasarą dalyvavo rinktinės stovykloje, bet į galutinį dvyliktuką nepateko.

„Geras jausmas sugrįžti į rinktinę. Visada geras jausmas atstovauti Lietuvai“, – po mačo sakė įžaidėjas.

Čižauskas per 16,5 min. pelnė 4 taškus (2/3 dvit.), atliko 3 rezultatyvius perdavimus, prasižengė keturis kartus, bet perėmė 2 kamuolius.

„Man treneris sakė, kad tikslas yra įnešti energijos ir duoti gerą toną gynyboje. Tai pavyko neblogai padaryti“, – pažymėjo Čižauskas.

Lietuvos rinktinė antrąsias rungtynes žais su Čekija, o mačas įvyks pirmadienį 19.30 val.

Arno Butkevičiaus komentarai:

Rungtynių apžvalga:



Komentarai:

Sveikiname! Jūs buvote pasirinktas dalyvauti naujame finansiniame projekte, kurio stabilios pajamos yra iki tūkstančio dolerių (1000 USD) per savaitę. Jūsų kvietimas nuoroda yra aktyvus vieną dieną: https://bit.ly/3qULk7S
2022-01-10
+10
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 1

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.