Europos U16 vicečempionė apie debiutą sostinės klube: „Tai yra tik ilgo ir sunkaus darbo pradžia“

2021-11-28 11:05
Nuotr.: Vainius Sodeika
Nuotr. Vainius Sodeika

Ugnei Sirtautaitei pakako vieno sezono „Huawei Moterų lygos“ A divizione, jog sparčiai tobulėjančiai puolėjai atsivertų durys į Lietuvos čempionių gretas.

17-metė prie Vilniaus „Kibirkšties“ sistemos prisijungė pernai, o šį sezoną dublerių gretose startavo puikiai – per penkerias rungtynes fiksavo 17,8 taško, 8,4 atkovoto kamuolio ir 16,4 naudingumo balo rodiklius.

Tokios atkarpos pakako „Kibirkšties-MRU“ ekipą treniruojančiam Gitautui Kievinui, kuris jaunąją puolėją kartu su Gerda Raulušaitytė pakvietė į pagrindinę sudėtį.

Ugnė Sirtautaitė

Ugnė  Sirtautaitė
Ugnė  Sirtautaitė
MIN: 29.18
PTS: 17.33 (49.57%)
REB: 7.83
AS: 2
ST: 0.67
BS: 0.33
TO: 3.83
GM: 6

„Kvietimas prisijungti prie „Kibirkšties-MRU“ komandos buvo šiek tiek netikėtas, nes jį gavau praėjus porai mėnesių nuo sezono pradžios, – įspūdžiais su „Moterulyga.lt“ dalijosi Sirtautaitė. – Džiaugiuosi, jog pastangos nenuėjo veltui ir buvau pastebėta, tačiau tai yra tik ilgo ir sunkaus darbo pradžia. Tikiuosi įgauti dar daugiau patirties ir su naująja komanda pasiekti aukštų rezultatų.“

Buvusio krepšininko Dariaus Sirtauto dukra savo krepšinio kelią pradėjo Kauno „Žalgirio“ mokykloje pas trenerę Liną Dambrauskaitę. 

Tarp bendraamžių spindėjusi puolėja prieš pat 15-ąjį gimtadienį kartu su „Žalgirio“ ekipa debiutavo „Huawei Moterų lygos“ B divizione, o pernai persikėlusi į „Kibirkštį-VKM“ prieš 16-ojo gimtadienio sukaktį priėmė ir A diviziono krikštą.

Nuotr. Vainius Sodeika

Sirtautaitė tąkart į dvikovą stojo ne prieš bet ką, o prieš gimtojo miesto ir čempionių titulą gynusią Kauno „Aisčių-LSMU“ komandą.

Į jos krepšį puolėja sumetė 13 taškų. 

„Rungtynės iki šiol išliko atmintyje, – pabrėžė Sirtautaitė. – Žaidėme prieš mano gimtojo miesto komandą. Sulaukiau didelio paskatinimo ir palaikymo iš trenerės bei komandos draugių, tad ir sužaisti pavyko visai neblogai.“

Europos U16 vicečempionė atskleidė, jog prieš prisijungdama prie „Kibirkšties-VKM“ turėjo galimybę jungtis ir prie „Aisčių-LSMU“ organizacijos.

„Mano pasirinkimą lėmė keletas faktorių. Visų pirma tai, jog su dublerių komanda dirba patyrusi ir visiems gerai žinoma trenerė Jurgita Štreimikytė-Virbickienė, – bendraudama su „Moterulyga.lt“ akcentavo Sirtautaitė. – Taip pat „Kibirkštis“ man suteikia galimybę derinti mokslus su sportu, kas, mano manymu, yra labai svarbu. Kadangi VKM bei MRU yra viena sistema, tad rodant gerus rezultatus yra šansas patekti į pagrindinę komandą.“

2020-2021 m. sezone Sirtautaitė „Kibirkšties VKM“ gretose vidutiniškai žaidė po 21 minutę, rinko po 7,7 taško ir 4,7 atkovoto kamuolio.

Nors pergalių daug iškovoti nepavyko – dvi per 20 turų, jaunoji aukštaūgė vertino įgytą patirtį.

„Manau, jog prisijungus prie VKM komandos įgavau daugiau pasitikėjimo savimi, sustiprėjau fiziškai ir emociškai, – pasakojo Sirtautaitė. – Kiekvienas rungtynes priimu kaip didelę pamoką ir stengiuosi kuo daugiau išmokti. Prisijungti prie komandos nebuvo labai sunku, tačiau dažnai koją pakišdavo jaudulys, buvo sunku išbandyti kažką naujo, tad dažnai grįždavau prie senų įpročių. Stengiausi dirbti ties tuo ir man labai padėjo trenerė bei komandos draugės, kurios visada padrąsindavo ir paskatindavo.“

Prieš kiek daugiau nei savaitę „Kibirkštyje-MRU“ debiutavusi kaunietė sparčiai apšyla kojas aukščiausioje piramidės pakopoje. 

Sirtautaitė „Douglas Baltijos čempionate“ per trejas rungtynes vidutiniškai aikštėje praleido po 15 minučių, pelnė po 7,7 taško, sugriebė po 2 kamuolius, atliko po 1,7 rezultatyvaus perdavimo ir klydo po 2,7 karto.

Atsidūrusi čempionių gretose, krepšininkė išskyrė kelis skirtumus.

„Sunkiausia yra įsigilinti į naują trenerių strategiją, išmokti derinius bei susižaisti su komandos draugėmis, – komentavo Sirtautaitė. – Ankstesnėje komandoje treniruodavausi su savo amžiaus arba jaunesnėmis, perėjus į MRU, susiduriu su daug stipresnėmis fiziškai, daugiau patirties turinčiomis merginomis, tad yra šiek tiek sunkiau.“

Sirtautaitės sekmadienį laukia dar viena akistata su gimtojo miesto komanda. „Kibirkštis-MRU“ nuo 16.30 val. Kaune ginklus surems su revanšo sieksiančiomis „Aistėmis-LSMU“.



Komentarai:

Sveikiname! Jūs buvote pasirinktas dalyvauti naujame finansiniame projekte, kurio stabilios pajamos yra iki tūkstančio dolerių (1000 USD) per savaitę. Jūsų kvietimas nuoroda yra aktyvus vieną dieną: https://bit.ly/3qULk7S
2022-01-10
-4
Atsakyti
Jei dar į kašį nekrauna, tai ir nuplikt neturėtų, nes šiaip tai panaši į tėvą, o jei rimčiau tai kažkur lyg užmačiau kad ženkliai padidinta savivaldybės parama Kibirkščiai, reik tikėtis kad tuo pačiu kils ir ambicijos bei moterų krepšinis Lietuvoj...
2021-11-28
+4
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 3

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.