Čempionų lygos klubas viešai sukritikavo FIBA langų sistemą

2021-11-28 15:49
Nuotr.: FIBA
Nuotr. FIBA

Turkijos klubas Izmiro „Pinar Karšiyaka“ reiškė pretenzijas FIBA. Ekipa skundžiasi problemomis, kurias sudaro nacionalinių rinktinių langai.

„Pinar Karšiyaka“ klubų problemas iškėlė aukščiau rinktinių – turkai dėl langų sistemos gali prarasti vieną svarbiausių savo žaidėjų.

„2017 metais prasidėję FIBA langai vis labiau ir labiau verčia krepšinio klubus spausti tvarkaraščius.

Amath M'Baye

Amath  M'Baye
Amath  M'Baye
MIN: 31.33
PTS: 15 (53.13%)
REB: 4
AS: 1.5
ST: 1.25
BS: 1
TO: 1.75
GM: 4

Prancūzijos krepšinio federacijos prezidentas Jeanas-Pierre'as Siutat praėjusią savaitę sukritikavo Eurolygą, kai sakė, kad lygos požiūris stumia rinktines į sudėtingą padėtį.

Tačiau, nors atrodo, kad daugiausiai problemų turi rinktinės, bet mes, klubai, patiriame didesnį nepatogumą. Jei pažiūrėtumėte į šį langą, mes žaisime rungtynes Turkijos lygoje praėjus vos dienai po rinktinių pertraukos.

Dėl kalendoriaus prarandame vieną svarbiausių savo žaidėjų Amathą M'Baye. Jam mes davėme leidimą prisijungti prie prancūzų rinktinės ir nestojome skersai kelio. Prancūzija žais prieš Vengriją lapkričio 29 d., o tai yra vos diena prieš mūsų mačą su Stambulo „Fenerbahče“.

Mes, klubai, kurie siekia sėkmės dėl savo bendruomenės, vadovybės, rėmėjų, stengdamiesi išlaikyti stabilų biudžetą kartu su rezultatais, esame priversti tenkinti skirtingų šalių federacijų norus.

Nereikia pamiršti, kad klubai irgi turi savo tikslus. Tokie, kaip mes, kurie žaidžia ir Turkijoje, ir FIBA Čempionų lygoje, taikomės prie nacionalinių rinktinių tvarkaraščio. Tai mus stato į labai prastą situaciją“, – rašoma Izmiro ekipos pranešime tviteryje.

„Pinar Karšiyaka“ Turkijoje sezoną pradėjo labai solidžiai – su 7 pergalėmis ir 2 pralaimėjimais ekipa žengia antra.

Čempionų lygoje komanda B grupėje žengia antra su 2 pergalėmis, 2 pralaimėjimais.

„BasketNews.lt podkastas“:



Komentarai:

Sveikiname! Jūs buvote pasirinktas dalyvauti naujame finansiniame projekte, kurio stabilios pajamos yra iki tūkstančio dolerių (1000 USD) per savaitę. Jūsų kvietimas nuoroda yra aktyvus vieną dieną: https://bit.ly/3qULk7S
2022-01-10
-4
Atsakyti
x
senai rašiau yra išeitis tautų lygos kaip regbije variantas . Ispanija Lietuva Graikija Serbija Prancūzija ir kitos lyderiaujančios valstybės sukuria tokią lygą ir vasaromis žaidžia ten vietoj europos čempionatų FIBA
2021-11-29
-2
Atsakyti
Isvados. Antra rusiai zaidejai, antra rusiai teiisejai. Tai ir pati FIBA antra ruse. NBA zvaigzdes nieko nepripazysta apart olimpijados, Arteja toks likimas ir europos zvaigzdiu. Tai tiek to cirkelio ir mum uzteks olimpiniu.Net nebesiziuri tie langai. Krepsinis be zvaigzdziu jau nebe krepsinis o megeju lyga. Primeskit pries 10 metu nezaistu nei Kleiza nei Songaila Nei Siskauskas nei Macijauskas. Tai jauciu jau dabar nebeziureciau krepsinio. Tai jai fiba nepasikeis toks varijantas imanomas. Po 10 metu bus nebeidomu ziuret i antrarusius zaidejus.
2021-11-28
+3
Atsakyti
žiūriu db kaip graikai prakaituoja su Bulbastanu, toks juokas ima. Ta FIBA, tikrai klounų organizacija. Reiktų Europai iš jos išeit ir rengt savo čempus!
2021-11-28
+5
Atsakyti
FIBA varkes
O ko jus tikites is organizacijos, kurioje prezidento pareigas uzima kazkoks patrisuncikas is Malio? FIBA nusprende susirinkti pinigus is treciarusiu valstybiu, naudojantis senuju krepsinio valstybiu saskaita. Cia yra saves kankinimas ziuret kaip atrankoje galinguju krepsinio valstybiu treciaruses sudetis vargsta pries bananu respublikas. Vel be abejo bent kelios stiprios rinktines nepateks i pasaulio cempionata per sita debiliska atranka, o vietoj ju pakliuve bananieciai jau rimtame turnyre gaus po 30+ tasku nuo visu komandu. Tai bent krepsinis. Visi kencia: klubai, ziurovai, rinktines, isskyrus FIBA biurokratus ir keleta bananiniu respubliku kurios pirma karta zmonijos istorijoje gali kovoti pries krepsinio valstybes.
2021-11-28
+11
Atsakyti
Oh
Norėjau sakyt, kad šaunu ir tikiuosi, jog daugiau klubu prisijungs kaip tvirtesnis užnugaris, bet pamačiau, kad čia praktiškai skundžiasi tik dėl šitos savo specifinės situacijos ir vienų rungtynių datos... dėl ko reikėtų kaltinti Turkijos lygą, nes ji nepritaikė adekvataus tvarkaraščio, ar bent jau jo nepakoregavo... Su Turkija išvis kažkokios lempos. Pagal jų transliacijų laikus ir kiti namų rungtynes eurolygoj koreguoja... vien, kad pas juos Turkijoj daugiau žiūrovų žiūrėt. Kažkoks pindėjimas
2021-11-28
+3
Atsakyti
Anonimas
Negi Turkijos lyga negale nukelti rungtynes 1-2 dienas?
2021-11-28
+10
Atsakyti
Klosaj
Tai čia seniai aišku,jog tokie langai yra kvailystė.Kai apeliuojama į futbolą kažkodėl nesakoma,kad ten FIFA yra visko viskas.Krepšinyje gi be Eurolygos,kurią čia visi puola,yra dar NBA kur susitelkę beveik visi geriausi žaidėjai,ir ši lyga niekada nesitaikys prie FIBA norų.O tos nedidelės (arba ne krepšinio) šalys,kurios turi kelis krepšinikus NBA,o daugiau nelabai ką, kenčia per tuos langus nepataisomai ir kai kurios net nepatenka i finalinius turnyrus,o Pasaulio čempionato atrankos atveju praranda ir galimybe kovot dėl Olimpiados.Žodžiu žiauru,"ačiū" FIBA už savanaudiškumą (bandymą perimt finansus) ir nesveikas ambicijas.
2021-11-28
+10
Atsakyti
Vidas
Po tokio bazaro tuohj teks prašytis į Eurocup.
2021-11-28
+1
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 12

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.