Keturi dideli Eurolygos vardai, įstrigę NBA: kokios jų perspektyvos?

Donatas Urbonas
BasketNews žurnalistas
2021-12-09 12:30
Nuotr.: AP, USA TODAY Sports - Scanpix, TAR-TASS, BNS | BasketNews illustration/M.Didė
Nuotr. AP, USA TODAY Sports - Scanpix, TAR-TASS, BNS | BasketNews illustration/M.Didė

Šiemet jie paaukojo ryškų vaidmenį Eurolygoje, galimybę kovoti dėl titulo ir didelės vertės piniginį čekį tam, kad išpildytų savo NBA svajonę. Bet jie įstrigo stipriausioje pasaulio krepšinio lygoje.

BasketNews pasakoja apie grupę ryškių užsienio vardų NBA, kurie būtų geidžiamiausi Eurolygos rinkoje, bet šiuo metu laukia šanso už Atlanto.

KEVINAS PANGOSAS

Kokius pasiūlymus turėjo

Kevinas Pangosas buvo vienas karščiausių laisvųjų agentų Europoje praėjusią vasarą.

Kevin Pangos

Kevin  Pangos
Komanda: Cleveland Cavaliers
Pozicija: PG, SG
Amžius: 28
Ūgis: 189 cm
Svoris: 82 kg
Gimimo vieta: Kanada

Remiantis šaltiniais ir įvairiais pranešimais Europoje, 28-erių kanadietis turėjo dvejų metų 4 mln. JAV dolerių pasiūlymą iš Maskvos CSKA.

Sankt Peterburgo „Zenit“ taip pat dėjo dideles pastangas išlaikyti pirmos Eurolygos komandos narį, bet, nepaisant to, Pangosas tik galvojo, kaip įgyvendinti NBA svajonę.

Kurį laiką jis buvo siejamas su Memfio „Grizzlies“, bet jie atliko kelis keitimus ir Pangosui vietos sudėtyje nebeliko. Galiausiai, „Grizzlies“ pateikė Pangosui 10 dienų treniruočių stovyklos pasiūlymą.

Kad ir kaip būtų, Klivlandas kurį laiką stebėjo Pangosą ir jam pateikė dvejų metų kontraktą su pasiūlymu komandoje užimti trečiojo įžaidėjo vietą.

Sandoris buvo vertas 3,5 mln. JAV dolerių, bet garantuoti buvo tik pirmieji metai – 1,67 mln. JAV dolerių.

Dabartinė situacija NBA

Pangosas sužaidė 9 NBA mačus ir per pustrečios minutės rinko 0,4 taško.

„Cavaliers“ turi Dariusą Garlandą ir Ricky Rubio įžaidėjo pozicijoje. Kitas svarbus „Cavs“ gynėjas Collinas Sextonas dėl traumos šį sezoną nebežais, bet tai Pangosui minučių kol kas nesuteikė.

Klivlando klube atsirado tikėjimas, jog galima patekti į atkrintamąsias, o tai nepadeda Pangosui.

Neseniai „Cavaliers“ prijungė Pangosą prie G lygos komandos Klivlando „Charge“ ir debiutiniame mače jis pelnė 22 taškus bei atliko 7 rezultatyvius perdavimus.

Ateitis

„Cavs“ generalinis vadybininkas Koby Altmanas Pangosą stebėjo ilgus metus, todėl aišku, jog Kevinas Klivlande atsidūrė ne per atsitiktinumą.

NBA sezonas yra ilgas ir nenuspėjamas, o artėjanti mainų lango pabaiga gali išjudinti kai kurias „Cavaliers“ sudėties dalis. Pavyzdžiui, Rubio sutartis galioja paskutinius metus ir tai gali vilioti klubus.

Bet tai tik spekuliacijos. Yra aišku tik tai, jog turėti Pangosą G lygoje jo karjeros pike yra nusikaltimas. Pagrindinis klausimas – ar jis gali rasti situaciją, kokios nusipelno NBA?

Jei ne, Pangosas išlieka vienu pagrindinių taikinių Eurolygoje. Pavyzdžiui, CSKA vis dar ieško įžaidėjo ir Dimitris Itoudis būtų daugiau nei laimingas rasdamas Pangosą po Kalėdų eglute Maskvoje.

Pangosas buvo pasiryžęs viskam, jog išpildytų NBA svajonę. Nuo Gran Kanarijos iki Rusijos, jis kiekvieną rytą šešerius metus tikrino NBA statistikos protokolus ir galvojo, kaip jis galėtų būti ten.

Eurolygos žvaigždė tiktų bet kuriai NBA komandai kaip trečias jos įžaidėjas. Bet Kevinas yra labai konkurencingas ir klausimas, kiek laiko jis bus patenkintas tokiu vaidmeniu NBA.

GABRIELIS DECKAS

Kokius pasiūlymus turėjo

Balandį Gabrielis Deckas pateko į vėlyvą NBA sezoną, pasirašydamas kelių metų kontraktą su Oklahomos „Thunder“.

Jis atsisakė svarbaus vaidmens Madrido „Real“ ir sumokėjo pusę iš savo 1,5 mln. JAV dolerių išpirkos. Trejų metų 11 mln. JAV dolerių kontraktas skamba solidžiai, bet garantuoti yra tik 3,87 mln. JAV dolerių.

Dabartinė situacija NBA

Pradžia buvo daug žadanti. Deckas vidutiniškai rinko 8,4 taško, 4 atkovotų kamuolių ir 2,4 rezultatyvių perdavimų statistiką per 21 minutę. Viename paskutinių 2020-2021 sezono mačų Deckas užfiksavo karjeros rezultatyvumo rekordą NBA, įmetęs 18 taškų į Jutos „Jazz“ krepšį.

Vis dėlto antrieji NBA metai yra absoliučiai skirtingi. Argentinietis praleido 22 minutes vienoje siaubingiausių NBA naktų, kuri pasibaigė antirekordiniu 73 taškų pralaimėjimu „Grizzlies“.

Iš viso Deckas sužaidė 5 NBA mačus, aikštėje praleido 35 minutes ir pelnė 9 taškus.

ATEITIS

Yra mažiausiai dvi priežastys, kodėl Deckas turėtų būti susirūpinęs savo ateitimi Oklahomoje. Pirmiausia, jo vyriausiasis treneris viešai pasakė, kad jie žaidžia tokį krepšinį, kuris nėra patogus Deckui.

„Jis yra išties geras žaidėjas ant ūselio, bet tai nėra, ką mes žaidžiame įprastai“, – Markas Daigneault sakė lapkričio 30-ąją.

Taip pat Decko kontraktas su „Thunder“ bus garantuotas likusiam sezonui tik tuomet, jei praeis sausio 10-osios terminas.

Sunku įsivaizduoti, jog „Thunder“ mato Decką kaip ilgalaikį projektą. To nerodo jų veiksmai ir rungtynėse, kai yra dalinamos minutės.

Tokie žaidėjai kaip Deckas visada turi solidų planą B. Prieš sezoną Deckas paneigė gandus apie derybas su „Barcelona“, bet BasketNews šaltiniai sufleruoja, jog Katalonijos klubas būtų realiausia vieta, kur nutūptų Deckas, jei nuspręstų grįžti į Europą.

Kad ir kaip būtų, Deckas yra pasiruošęs likti NBA, BasketNews žiniomis. Jei ne Oklahomoje, Deckas tikisi, kad yra kita NBA organizacija, kuri duos jam tikrą šansą įsitvirtinti už Atlanto.

LUCA VILDOZA

Kokius pasiūlymus turėjo

Luca Vildoza buvo dar vienas solidus Eurolygos vardas, kuris išvyko į NBA 2020-2021 metų sezone.

Gegužę Niujorko „Knicks“ pasirašė su Vildoza ketverių metų 13,6 mln. JAV dolerių kontraktą, bet tik pirmasis sezonas sutartyje buvo garantuotas.

Chema de Lucasas pranešė, jog už tai Vitorijos „Baskonia“ gavo 2 mln. JAV dolerių išpirką.

Dabartinė situacija NBA

Nors Vildozos išpirka siekė 2 mln. JAV dolerių, jis nesužaidė nė vieno oficialaus mačo NBA. Dėl čiurnos traumos argentinietis praleido „Knicks“ treniruočių stovyklą, o vėliau Niujorko klubas gynėją atleido.

Ateitis

Vildozai buvo atlikta dešinės kojos operacija ir jis tikisi grįžti ant parketo sausį.

Vildoza gali būti dar vienas CSKA taikinys, kadangi Eurolygos grandas jo situacija seka ne vienerius metus.

Bet BasketNews šaltiniai sufleruoja, jog ACB 2020-ųjų finalo MVP nesvarsto grįžimo į Europą ir sieks dar vienos galimybės NBA.

JOCKAS LANDALE'AS

Kokius pasiūlymus turėjo

Landale'as artėjo prie to, jog taptų vienu geriausių aukštaūgių Eurolygoje, bet ankstyvoje karjeroje jis leido suprasti, jog jo tikslas yra NBA.

Pasak šaltinių, Landale'as turėjo susitarimą su Stambulo „Anadolu Efes“ praėjusią vasarą, bet buvo įtraukta galimybė išvykti į NBA. Viskas baigėsi tuo, jog australas atmetė solidų Eurolygos čempionų pasiūlymą (pasak šaltinių, tai buvo arti 1 mln. JAV dolerių) ir išvyko į NBA.

Rugpjūčio pradžioje „Spurs“ pasirašė dvejų metų kontraktą su Landale'u.

Dabartinė situacija NBA

Landale'as pasirodė aštuoniuose NBA mačuose šį sezoną ir per pustrečios minutės fiksuoja 2,5 taško vidurkį.

Jis sužaidė karjeros rungtynes su Indianos „Pacers“, įmesdamas 10 taškų, bet po to pasirodė vos ketveriose rungtynėse, iš viso sužaisdamas 10 minučių.

Taip pat jis lapkritį buvo patekęs į sveikatos ir saugumo protokolą.

„Spurs“ nekovoja dėl atkrintamųjų ir naudoja Landale'ą kaip rezervinį centrą po Jakobo Poeltlo, Thaddeuso Youngo ir Drew Eubankso.

„Jis žaidė labai mažai, todėl aš nedarau vertinimo, – lapkričio 4-ąją sakė Greggas Popovichius. – Jis tęsia darbus ir daro viską, jog būtų čia. Jis yra puikus vaikis.“

Ateitis

Pirmieji sutarties metai yra garantuoti (925 tūkst. JAV dolerių), tačiau antrieji – ne (1,5 mln. JAV dolerių).

Bet Landale'as visada turėjo didelę svajonę prasimušti į NBA. Jis net sumokėjo didelę dalį kontrakto nutraukimo su Kauno „Žalgiriu“, jog būtų laisvas laisvųjų agentų rinkoje 2020-ųjų gruodį.

Labai tikėtina, jog Landale'as vaikysis NBA svajonės toliau – ar tai būtų San Antonijaus klubas, ar kita organizacija.



Komentarai:

Sveikiname! Jūs buvote pasirinktas dalyvauti naujame finansiniame projekte, kurio stabilios pajamos yra iki tūkstančio dolerių (1000 USD) per savaitę. Jūsų kvietimas nuoroda yra aktyvus vieną dieną: https://bit.ly/3qULk7S
2022-01-10
+4
Atsakyti
sakiau paziuresiu, kas cia tokie didieji vardai, uztrige NBA. tai is situ 4 didesni varda Eurolygoj turejo tik Pangosas ir del jo sudejimo visai suprantama, kodel ten jis pastriges, o kiti tai ir cia buvo labiau role playeriai, nei lyderiai.
2021-12-09
+9
Atsakyti
Landeilas
Joks as Eurolygos vardas...
2021-12-09
+9
Atsakyti
landale.... ble gal as ir neekspertas,bet jis ir eurolygoj zemiau vidutinio lygio. ka jau apie ta nba kalbet.
2021-12-09
+3
Atsakyti
Zee
"Landale'as artėjo prie to, jog taptų vienu geriausių aukštaūgių Eurolygoje" skaitau ir galvoju, kada cia taip buvo? galbut landale artejo prie zalgirio pirmo centro pozicijos, bet ir tai didelis klaustukas.. o kad prie geriausiu eurolygos aukstaugiu.. na nezinau, gal kokioje kitoje alternatyvioje visatoje, bet tikrai ne sioje
2021-12-09
+13
Atsakyti
asas
Grazu PLAGIATAS is krepsinis.net
2021-12-09
+7
Atsakyti
alioalio
Pangos tai is tikro keista,kad i NBA nueejo..nu maziukas,driblingas labai vidutiniskas,nulis atletiskumo,nu tikrai per zemo lygio zaidejas NBA...ir keistas isties sprendimas nuaiti i komanda,kurioje izaidejio pozicijoje, Garland,sexton ir Rubio kur faktas kad nulis sansu jam nukonkuruoti bet kuri is ju...
2021-12-09
+7
Atsakyti
Samojedas
Landale tai belekoks didelis vardas eurolygoj
2021-12-09
+24
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 9

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.