Žibėnas: apie apgaulingą vokiečių atkarpą, klaustuką dėl Girdžiūno ir energiją iš tribūnų

Lukas Katilius
BasketNews žurnalistas
2021-12-11 12:05

Vilniaus „Rytas“ savaitgalį ilsėtis negali, nes pirmadienį laukia kertinės šio sezono rungtynės FIBA Čempionų lygoje.

Į sostinę atvyksta Oldenburgo „EWE Baskets“, kuriai vilniečiai išvykoje nusileido 72:76. Po keturių turų H grupėje „Rytas“ turi 2 pergalės ir 2 pralaimėjimus, o vokiečiai po pergalės patyrė tris nesėkmes paeiliui.

Kol kas svarbiausias sezono rungtynes „Rytas“ pasitinka po sėkmingo starto Karaliaus Mindaugo taurės (KMT) ketvirtfinalyje – 95:81 įveikta Alytaus „Dzūkija“.

Sudėjus LKL ir Čempionų lygos mačus Lietuvos vicečempionai fiksuoja šešių iš eilės pergalių seriją, o gerą nuotaiką atspindėjo ir draugiški pašnekesiai prieš treniruotę.

„Forca „Barca“, – po pašnekesio su Ivanu Buva sušuko asistentas Gustas Maskoliūnas, apeliuodamas į vakarykštį katalonų triumfą „El Clasico“.

„EWE Baskets“ į Vilnių atvyksta būdama paskutine Vokietijos pirmenybių komanda (2-8).

Tačiau vyriausiasis treneris Giedrius Žibėnas kalbėdamas apie varžovą akcentavo, kad nuvertinti prastų rezultatų nereikia.

„Visa komanda laukia rungtynių revanšinėmis nuotaikomis. Pirmas rungtynes, kaip žinote, pralaimėjome. Oponentas labai stiprus. Taip, galime matyti, kad jie turi 8 pralaimėjimus Vokietijoje, bet tai visiškai nieko nesako, nes 5 iš tų pralaimėjimų patirti 1, 2 arba 3 taškais.

Du iš tų pralaimėjimų prieš Eurolygos komandas ALBA ir „Bayern“, vienu tašku prieš „Bešiktaš“. Jiems šis sezonas nesiseka, bet tai yra labai stipri komanda. Jie dažnai kaitalioja gynybos sistemas, turėsime būti tam pasirengę. Tiesiog, reikia sužaisti geresnes rungtynes nei Oldenburge“, – rytinėje „Ryto“ treniruotėje kalbėjo Žibėnas.

Vokietijoje vilniečiai rimtai kėsinosi į pergalę – po Butkevičiaus tritaškio likus minutei rezultatas tapo lygus (70:70).

Tačiau, kaip ir Stambule, sostinės komandai Čempionų lygoje užburtos išlieka rungtynių pabaigos.

„Visų pirma, turime atpažinti, ką atakuoti, išnaudoti missmatch situacijas. Taip pat sugaudyti jų lyderius geriau, sąžiningiau. Ir, ne paslaptis, geriau pataikyti“, – pamokas, parsivežtas iš Oldenburgo, vardino Žibėnas.

„Rytas“ pamažu išsilaižė traumas, bet praradimų vis tiek gali būti. Treneris atskleidė, kad Mindaugas Girdžiūnas turi problemų su keliu, bet likę žaidėjai, be Jarviso Williamso, yra pasirengę žaisti.

Svečių teritorijoje itin išsiskyrė Oldenburgo ekipos lyderis Maxas Heideggeris. Per 33 minutes jis supurtė 26 taškus (5/8 dvit., 2/6 trit., 10/11 baudų).

„Ryto“ vairininkas pripažino, kad oponentų lyderį reikės ginti atidžiau, bet išskyrė ir kitus grėsmę keliančius žaidėjus.

„Be abejo, mes turime atrodyti geriau prieš Heideggerį, bet jie kiekvienoje pozicijoje turi įdomių žaidėjų. Sakyčiau toks patirties ir atletiškumo derinys.

Trečioje-ketvirtoje pozicijoje jie turi pastiprinimą Cameroną Clarką, kur teks pasidarbuoti, kad jį sustabdyti. Įžaidėjo grandyje yra ir patyręs amerikietis, ir vietinis žaidėjas. Ypač dabar Philas Pressey yra geros formos.

Taip, Heideggeris yra talentas iš didžiosios raidės, turėsime jį stabdyti ne tik vienas prieš vieną, bet ir komandinėmis pastangomis. Pagalbiniai jų žaidėjai irgi yra pavojingi ir nuo dienos priklauso ar jie turės geras rungtynes, ar ne. Turėsime pasidarbuoti gynyboje, kad taip nenutiktų“, – aiškino Žibėnas.

„Rytas“ neseniai pranešė, kad „Avia Solutions Group“ arenoje bilietai pamažu tirpsta – išparduoti 7 sektoriai.

Sezono lankomumo rekordą, ko gero, pamušiantys vilniečiai tikisi užsikurti nuo tribūnų ir apie kitą akistatą Ispanijoje dar negalvoja.

„Mums šios rungtynės yra svarbiausios, dar taip toli tikrai nežiūrime. Turime pasidaryti savo darbą namų arenoje, vėl kviečiame žiūrovus mus palaikyti. Kaip žinome, bilietai yra tiesiog šluojami.

Mes esame komanda, kuri tiesiogiai priklauso nuo energijos. Jos laukiame iš žiūrovų ir tada tampame visai kita komanda“, – sakė Žibėnas.

Puikią formą Čempionų lygoje išlaiko Gytis Radzevičius, kuris komandoje yra antras pagal naudingumą po Ivano Buvos.

11 taškų ir 10 atkovotų kamuolių Oldenburge surinkęs puolėjas tikina, kad antrieji metai Vilniuje jam lengvesni.

„Iš tikrųjų, gerai jaučiuosi. Antraisiais metais visada lengviau žaisti, tuo labiau žinau trenerį, aiškiau, ko jis nori iš manęs“, – pasakojo Gytis Radzevičius.

Ženklų kokybinį šuolį padaręs vilnietis nesulaukė kvietimo į Kazio Maksvyčio burtą Lietuvos rinktinę, bet dėl to nenuliūdo.

„Aš darau savo darbą, kiti žmonės vertina. Vadinasi yra geresnių žaidėjų už mane“, – sakė Radzevičius.



Komentarai:

Sveikiname! Jūs buvote pasirinktas dalyvauti naujame finansiniame projekte, kurio stabilios pajamos yra iki tūkstančio dolerių (1000 USD) per savaitę. Jūsų kvietimas nuoroda yra aktyvus vieną dieną: https://bit.ly/3qULk7S
2022-01-10
Atsakyti
Koganas
gaus rytas ubagan
2021-12-11
-8
Atsakyti
x
šiaip smagu būtų kuo ilgiau Rytą matyti kibiro taurėje. "gal nesidraskis taip prieš Žalgirį LKL'e"
2021-12-11
-9
Atsakyti
abcdef
Cia be kalbu turi nunest tuos vokietuku autsaiderius. Jei gaus nuo tokiu ir dar namie, tai neverti jokio isejimo is grupes :D
2021-12-11
-2
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 4

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.