„Neptūne“ lyderiaujanti amerikietė: apie mėgstamiausias Lietuvos vietas ir atvykimą į Klaipėdą

2021-12-16 18:11
Nuotr.: Matas Baranauskas
Nuotr. Matas Baranauskas

Klaipėdos „Neptūnas“ tarpsezonyje ištraukė gerą laimikį – iš Šiaulių atvyko pernai „Huawei Moterų lygoje“ dominavusi Savannah Plentovich.

2020-2021 m. sezone Šiaulių „Šiauliams-Vilmers“ atstovavusi 23-ejų amerikietė rinko po 12,4 taško, 7,3 atkovoto kamuolio, 3,3 rezultatyvaus perdavimo ir 15,6 naudingumo balo.

Ne ką prastesnius rodiklius Plentovich demonstruoja ir naujoje ekipoje.

Savannah Plentovich

Savannah  Plentovich
Savannah  Plentovich
MIN: 23.84
PTS: 12.33 (60%)
REB: 6
AS: 2.33
ST: 2.67
BS: 0
TO: 1.67
GM: 3

Neseniai Baltijos lygos lapkričio mėnesio MVP pripažinta krepšininkė per ketverias rungtynes vidutiniškai pelnė po 19,5 taško, atkovojo po 7,3 ir perėmė po 3,5 kamuolio, atliko 3 rezultatyvius perdavimus bei fiksavo po 28,8 naudingumo balo.

Įsivažiuojanti amerikietė didžiąją dalį laurų atiduoda žaidžiančiajai trenerei Andrai Gabalytei ir jos štabui.

„Neptūno“ trenerės filosofija yra neįtikėtina. Treneriai supranta, kaip padėti savo žaidėjams pelnyti taškus ir padaryti šią komandą sėkminga. Asmeniškai, jie puikiai pastato mane į situacijas pelnyti taškus – supranta mano stipriąsias ir silpnąsias puses, ir aš jaučiu, kad jie suteikia man geriausias galimybes“, – moterulyga.lt pasakojo Plentovich.

Jau antroje Lietuvos komandoje lyderės vaidmenį priėmusi krepšininkė tikina, kad anksčiau to tikėtis negalėjo.

Taip pat Plentovich tai vos antrasis profesionalės sezonas. Reikėjo prisitaikyti ir prie skirtumų nuo amerikietiško krepšinio.

„Būti lydere krepšinyje ne visada buvo mano vaidmuo. Per savo karjerą man teko prisitaikyti prie daugybės skirtingų vaidmenų, bet kai atsiras galimybė vadovauti, nedvejodama imsiuosi šios pareigos, – pasakojo uostamiesčio ekipos vedlė. – Perėjimą prie profesionalaus krepšinio efektyviai galėjau padaryti dėl savo trenerių štabo. Taip pat ir čia, Lietuvoje.

Mano treneriai, man pasakė, ko tikėtis, ir buvo su manimi per visą šį perėjimo laikotarpį. Trenerių štabas, kaip ir žaidėjai čia, Lietuvoje, supranta, kad perėjimas iš amerikietiško krepšinio į europietišką ne visada būna lengvas. Jie visi buvo labai kantrūs su manimi ir dirbo, kad paverstų mane geresne krepšininke.“

Plentovich pripažino, kad vasarą turėjo daug sunkių sprendimų, o vienas jų – nauja komanda. Labai pagelbėjo dėmesys iš Lietuvos, kuris išsprendė problemas.

„Šią vasarą buvo sunku surasti komandą, kuri patenkintų mano sąlygas. Spalio 9 d. mano sesuo ištekėjo ir aš turėjau susirasti komandą, kuri leistų man kelioms dienoms grįžti namo, kad galėčiau būti sesers didžiosios dienos dalimi.

Kai komandos sužinojo apie vestuves, dauguma nusprendė manęs nebevilioti. Po kelių mėnesių paieškų mano agentas manė, kad geriausia būtų susisiekti su komandomis čia, Lietuvoje, ir pasidomėti.

„Šiauliai-Vilmers“ ir „Neptūnas“ buvo tos dvi komandos, kurios norėjo ir po pokalbio su abiem organizacijomis pajutau, kad turėsiu daugiau galimybių pasirodyti į Klaipėdoje“, – atskleidė Plentovich.

Amerikietė aktyviai keliauja po Lietuvą. Ir savo socialinių tinklų paskyrose nevengia pasidalinti nuotraukomis iš įvairių šalies vietų.

Mergina turi išsirinkusi kelias mėgstamiausias Lietuvos vietas.

„Man labai pasisekė, kad šiais metais galėjau keliauti viena arba su savo komandos draugėmis.

Mano mėgstamiausia vieta Lietuvoje kol kas yra Olando kepurė. Kai pirmą kartą atvykau į Lietuvą, mane ten nuvežė komandos draugė Urtė (Bukauskaitė – aut. past) iš Šiaulių ir buvo nuostabu.

Palanga tikrai yra antroji sąraše! Man patinka paplūdimys, o miesto peizažas taip pat labai gražus, jis man šiek tiek primena namus. Kaune yra keletas vaizdingų vietų, kurias norėjau aplankyti, taip pat norėčiau pamatyti šiek tiek daugiau Vilniaus, jei tik rasiu laiko tokiai kelionei“, – pasakojo Plentovich.

Užsienietė išskyrė stebinantį lietuvių bruožą – aprangą.

„Vienas iš labiausiai stebinančių dalykų Lietuvos kultūroje – tai, kaip visi rengiasi. Visos merginos dėvi gražius drabužius kiekvieną kartą, kai leidžiame laiką, vakarieniaujame ar einame į prekybos centrą. Jungtinėse Amerikos Valstijose dažniausiai dėvime sportines kelnes ir džemperį, todėl aš ir kita amerikietė Allison (Zalin – aut. past.) dažniausiai išsiskiriame. Smagu kartais būti užsieniete.

Visada įdomu pamatyti, ką mes darome skirtingai, palyginti su visais čia, Lietuvoje. Merginos juokiasi iš manęs už dalykus, kuriuos darau kitaip, o aš iš jų juokiuosi už tai, ką jos daro kitaip, todėl tai visada gera“, – nušvietė Plentovich.

Įsimintinų akimirkų prikaupusi amerikietė tikina, kad Lietuvoje dar gali užsibūti. Trečiąjį sezoną ji tikisi papulti į dar aukštesnį lygį, galbūt ir su Lietuvos komanda.

„Kad ir kaip mėgavausi savo laiku čia, Lietuvoje, netikiu, kad galėsiu čia pasilikti dar metams. Norėčiau išvykti į naują šalį ir patirti naują kultūrą, naują krepšinio stilių ir tiesiog tikiuosi pakilti savo karjeroje. Tačiau girdėjau kalbų apie kelias komandas, kurios bando patekti į Europos lygas. Jei taip atsitiks ir pavyks susitarti – galbūt galėčiau sugrįžti tretiems metams“, – pasakojo uostamiesčio ekipos narė.



Komentarai:

Sveikiname! Jūs buvote pasirinktas dalyvauti naujame finansiniame projekte, kurio stabilios pajamos yra iki tūkstančio dolerių (1000 USD) per savaitę. Jūsų kvietimas nuoroda yra aktyvus vieną dieną: https://bit.ly/3qULk7S
2022-01-10
-1
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 1

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.