Apmaudą liejęs Urbonas: „Gal būtų geriau, jei Payne‘as šiandien būtų neatvažiavęs“

2021-12-18 21:44
Nuotr.: BNS

Vienas garsiausių Utenos „Uniclub Casino – Juventus“ pirkinių klubo istorijoje Adreianas Payne'as pirmą kartą žengė ant parketo, tačiau amerikiečio debiutas apkarto – uteniškiai 74:80 nusileido Prienų „Labas GAS“ krepšininkams, kurie iškovojo pirmąją sezono pergalę „Betsafe-LKL“.

Po pralaimėtų rungtynių uteniškių treneris Žydrūnas Urbonas neslėpė nusivylimo.

„Gal būtų buvę geriau, jei Payne‘as šiandien būtų ir neatvažiavęs, kai jį čia taip visi išgyrė, – po mačo sakė „Juventus“ treneris. – Nors aš nemanau, kad pats pirmas jo išėjimas buvo blogas. Bet po to jis perdegė – pradėjo imtis vienas iniciatyvos. Paimsiu, įmesiu ir padėsiu. Aišku, nėra ko norėti, iš lėktuvo žmogus. Ant jo pykti tarsi negali.

Pradėjome rungtynes su įprasta rotacija gerai. Kai prasidėjo keitimai, tada mes ir išsimušėme. Turėjome tiek progų, tiek galimybių – vien 17 pramestų baudų. Per savo trenerio karjerą nesu matęs, kad 17 baudų būtų pramesta. Galiausiai, ir tie metimai iš po krepšio kažkokie tai stebuklai... Tačiau viskas pakankamai logiška, nes vienintelis mūsų įžaidėjas Jaylinas (Airingtonas) turėjo rungtyniauti 33 minutes. (Ignas) Vaitkus žaidė su nuskausminamaisiais. Trūksta mums to pagrindinio įžaidėjo.“

Kiek neigiamos įtakos rungtynėms turėjo nesuvaldytos jūsų ir žaidėjų emocijos?
– Mane stebina, kai Ignas Sargiūnas išmuša kamuolį iš nugaros Jaylinui, kamuolys nurieda į kitą aikštės pusę ir jis pasiima kamuolį, o teisėjas švilpia vidurio liniją. Nesu matęs dar tokio dalyko. Sušvilpė, sureagavau šiek tiek emocionaliau ir man iškart techninė. Po klaidos kaip visada seka antra klaida. Buvo klaidų ir negali sakyti, kad nebuvo. Bet mes ir patys daug pramėtėme. Neįsivaizduoju, ar galima šitiek prieš Kalėdas dovanų duoti.

– Ar didžiausios Payne‘o problemos buvo gynyboje?
– Be abejo, jis silpnai susitvarkė su gynybos užduotimis. Vėlgi, jis vakar žiovaudamas atėjo į treniruotę, truputį pasilakstė ir šiandien iškart į rungtynes. Tai aš jam dar kol kas neturiu, ką sakyti. Bet kalbėsime, ką darome prie vienos ar kitos situacijos.

– Ar buvo minčių neleisti rungtyniauti Payne‘ui, kai Rokas Gustys gavo tą penktą pražangą?
– Aš jo ir nebeleidau ir bandžiau su (Tomu) Zdanavičiumi, bet jis šiandien nesusitvarkė. Tai jį teko kažkuo pakeisti. Tiesiog liko tokia rotacija. Tam pačiam Ernestui (Sederevičiui) skausmingus prakirtimus, kuriuos Sargiūnas darė. Aiškinome, kad jie daro tą dalyką, bet jis gavo vis tiek. Ant jaunų žmonių pykti negaliu. Tik pikta, kad nei Vytauto Šulskio, nei Gusčio – 5 pražangos. Su nauju Payne‘u žaisk arba su dviem jaunais. Likome penkiese rotacijoje.

– Ar yra paaiškinimas, kodėl tiek netikslių metimų iš po krepšio ir prie baudų metimo linijos?
– Sunku pasakyti. Galėtume sakyti, kad atvažiavome nesusikaupę, bet kaip mes galime nesusikaupti šioje stadijoje. Neturime žmonių... Įžaidėjas su nuskausminamaisiais rungtynių metu rodo, kad jam skauda šoną. Nemanau, kad čia ta situacija, kai atvažiavome nesusikaupę. Šitiek pramėtėme... Iš tikrųjų tragedija. Šiame sezone neturėjome problemų su baudų metimais. Bet dar viena problema, kad mes nežaidžiame antrą mėnesį 5 prieš 5. Neturime treniruotėse rungtynių krūvio. Tikiuosi, kad (Patrickas) Milleris ir Norbertas Giga į rikiuotę sugrįš „Žalgirio“ rungtynėse.

Tuo metu pirmąją pergalę savo karjeroje, kaip vyr. treneris, iškovojęs Vidas Ginevičius po mačo paskendo vandens pursluose. Taip jį pasveikino auklėtiniai.

„Noriu padėkoti visiems žaidėjams ir asistentams. Labai smagu už komandą, kaip jie šiandien kovėsi, – po rungtynių sakė Ginevičius. – Laimėjome rungtynes su 21 klaida. Žiauru... Tačiau antros rungtynės iš eilės, kai laimime po varžovų lenta. Šiandien komandai tiesiai šviesiai pasakiau: „kas laimės lentą, tas laimės rungtynes. Ačiū mano vyrams. Nerealūs vyrai, rūbinėje buvo labai smagu. Labai džiaugiuosi už juos.“

– Kiek geros rungtynės su „Žalgiriu“ pridėjo komandai psichologinio pasitikėjimo?
– Aš šiandien sakiau jiems prieš rungtynes, kad jie turi pakeisti mentalitetą. Komanda turi tikėti, kad eina į rungtynes dėl pergalės. Tuo labiau, kad namuose žaidžiame. Gal ir tos rungtynės su „Žalgiriu“ juos įkvėpė, kai vos jo neparklupdėme. Labai tikiuosi, kad po šių rungtynių jie įgavo pasitikėjimo. Buvo labai daug pralaimėjimų, o jie kerta per galvą. Kuo jų daugiau, tuo labiau nebetiki žaidėjas ar treneris, kad jis gali laimėti.

– Labai dažnai buvo atakuojamas Adrianas Payne‘as. Kiek apskritai ruošėtės šiam Utenos naujokui?
– Tai rungtynių metu kažkiek pavyko. Vėlgi, kažkokios informacijos apie jį daug neradau. Pasižiūrėjau ir pasiklausinėjau aplinkui, tai tikrai superinis žaidėjas. Mums gal iš dalies pasisekė, kad jis tik užvakar atvyko. Šis žaidėjas labai daug pridės Utenai. Dabar jau matosi, kad Eurolygos žaidėjas. Kol jis buvo nepavargęs, mums pridarė bėdų, bet vėliau pavargo.

– Kokią įtaką rungtynėms padarė išsibaudavę žaidėjai?
– Mūsų baudos tai tikrai buvo, o Utena šiais metais tikrai labai fiziška komanda ir jie tai parodė pirmajame kėlinyje. Mes buvome kažkiek nepasiruošę. Po to prisitaikėme prie jų fiziškumo ir pradėjome žaisti.

– Ar prieš rungtynes jau buvote nusprendęs, kad jūsų naujokas Tahj Eaddy nerungtyniaus?
– Prieš rungtynes tikrai svarsčiau, kad jį leisiu, bet kai pamačiau koks kontaktas, tai rungtynių metu persigalvojau. Žmogus tik dvi treniruotes buvo pas mus. Nors jau ruošiausi išleisti, nes Jovanas (Kljajičius) baudų prisirinko per greitai.

Rungtynių apžvalga:



Komentarai:

Sveikiname! Jūs buvote pasirinktas dalyvauti naujame finansiniame projekte, kurio stabilios pajamos yra iki tūkstančio dolerių (1000 USD) per savaitę. Jūsų kvietimas nuoroda yra aktyvus vieną dieną: https://bit.ly/3qULk7S
2022-01-10
-7
Atsakyti
Linas
Bando atkartoti Avtodor vadovą.
2021-12-21
-6
Atsakyti
šitas kaimo gagrius geriau patyletu kita kart,tai gedos nesidarytu
2021-12-20
+2
Atsakyti
Jooo
abu su Šaru geri žvigliai ;)
2021-12-20
Atsakyti
negražu
taip kalbėt
2021-12-19
+10
Atsakyti
As
primadona piktinasi
2021-12-19
Atsakyti
Tauzija
nesamones kaip visada
2021-12-19
+9
Atsakyti
Marius Ruksenas
Na zidriau savo vadovavimu jau nuviliai Kupsiui issaugot pinigi pagailejai...o dabar tapo kaltas Peinas geriau jau tu butum neatejas i kluba geriau jau treneriuka pasiieskok jai nemoki vadovaut komandai blet prasidejo pralaimejimai cia tu kaltas kad sireika tave aplose o ne zaidejai
2021-12-19
+7
Atsakyti
Anonimas
mielas Urbonai nesugebi sustvarkyt su komanda,geriau pasieskok trenerio o nekaltink Peino nedaviai net zmogui apsilt o jau nori rezultatu manau butu ir Kupsas likes uz 17000 cia pats kaltas o ne zaidejai pasipyle tik pralaimejimai
2021-12-19
+9
Atsakyti
Sheffield
labai gerai nuteikia treneris naujus krepsininkus. tikekimes, kad Payne nepaskaitys urbono pezalu, nes kaip atskrido, taip gali ir isskristi, laisvai rastu darbo, ir be maziau mazgajobkos
2021-12-19
+6
Atsakyti
Sha
čoa man tik vienam, kad kuo toliau tuo labiau npatinka Urbonas?
2021-12-19
+13
Atsakyti
Anonimas
Dabar Peinas jam kaltas,nors Prienai apskritai pirma pergale paeme
2021-12-19
+7
Atsakyti
Anonimas
Urbonas yra tipiskas kaimietis kuriam tik paklusnius shliapas mokint krepsinio zaist. Duok zinomesni zaideja su principinga pozicija iskart prades kirstis nuomones. Zmoguas ka tik atvyko ir jau knisa prota Urbonas su tokiais komentarais. Tai gal geriau jei pats Urbonas nebutu treniraves sivakar Juves?
2021-12-19
-5
Atsakyti
norma
nueik i pirma pasitaikiusi bara paimkt interviu ir tai zmogus kulturingiau ir mandagiau pasnekes, o urbonas kaip visisiskas muzikas kiekviena interviu geda klausytis....
2021-12-19
+9
Atsakyti
Geras
kaltint zaideja katik isejus is lektuvo.....vou,Zydriuk pirma ismok teisingai isnaudot savo zaidejus
2021-12-19
+8
Atsakyti
Qwertyuiop
tas urbonas visada kaltina visus aplinkui nirs pats grybas kaltes niekados neprisiima
2021-12-18
+8
Atsakyti
cepas123
verkia dabar del to payno tai kam duot 20min lost jeigu ginyboj plaukioja?
2021-12-18
+35
Atsakyti
Experto
Va jums ir pirma Juventus bomba 😀😀😀
2021-12-18
+10
Atsakyti
kaimas.
2021-12-18
+7
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 22

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.