NBA pulsas: varžovo pagalbos nepriėmęs McGee ir į tribūnas bėgęs Clarksonas

2021-12-28 10:13
Nuotr.: AP-Scanpix
Nuotr. AP-Scanpix

Jordaną Clarksoną suerzinęs žiūrovas, Grego Monroe sugrįžimas, Kristapo Porzingio sezono pasirodymas – tai ir dar daugiau – gruodžio 28-osios NBA pulse.

Gruodžio 28-osios NBA pulsas

SNAIPERIS. Terry Rozieras pataikė 7 tritaškius iš 12, o jo vedama Šarlotės „Hornets“ namuose 123:99 sutriuškino Hjustono „Rockets“.

27 taškus surinkęs Rozieras per pastarąsias trejas rungtynes pataikė 15 tritaškių iš 32 (46,8 proc.) ir po mačo neslėpė pasitikėjimo savo metimu.

„80 proc. savo metimų pasitikiu, – tikino gynėjas. – Kiekvienas turi savo metimo techniką, bet privalai turėti pasitikėjimą. Jaučiu, kad esu nuostabus metikas, bet jei nepasitikiu, nemetu. Turiu žinoti, jog esu vienas geriausių lygos snaiperių ir judėti toliau.“

Šį sezoną 27-erių krepšininkas NBA pelno po 16,5 taško, iš toli atakuodamas 34,6 proc. tikslumu.

DIDYSIS TREJETAS. Čikagos „Bulls“ išvykoje 130:118 įveikė Atlantos „Hawks“ ir iškovojo ketvirtąją pergalę paeiliui, o komandoje žibėjo didysis trejetas.

DeMaras DeRozanas pelnė 35 taškus ir atliko 10 rezultatyvių perdavimų, Zachas LaVine'as surinko 30 taškų ir 9 rezultatyvius perdavimus, o Nikola Vučevičius pridėjo 24 taškus, 17 atkovotų kamuolių, 6 rezultatyvius perdavimus ir 4 blokus.

Iš viso „Bulls“ didysis trejetas surinko 89 taškus, 26 atkovotus kamuolius ir 25 rezultatyvius perdavimus.

„Atrodė, kad varžovų didysis trejetas šiandien pataikė viską, ką metė, – po mačo sakė „Hawks“ treneris Nate'as McMillanas. – Jie atlieka nuostabų darbą pataikydami, susikurdami erdves ir organizuodami žaidimą. Atrodė, kad kiekvieną kartą, kai priartėsime, jie sustabdys tą spurtą, pelnydami taškus.“

GRĮŽO. „Hawks“ lyderis Trae Youngas 90 minučių prieš rungtynes sulaukė dviejų neigiamų COVID-19 testų ir sužinojo, jog gali grįžti į rikiuotę.

Trejas rungtynes dėl koronaviruso praleidęs Youngas pelnė 29 taškus ir atliko 9 rezultatyvius perdavimus.

IŠRETĖJUSIOS. Minesotos „Timberwolves“ dėl COVID-19 vertėsi be trijų rezultatyviausių žaidėjų, Karlo-Anthony Townso, Anthony Edwardso ir D'Angelo Russello, tačiau vis tiek namuose 108:103 palaužė Bostono „Celtics“.

Svečiai vertėsi be pirmąsias rungtynes šį sezoną praleidusio Jaysono Tatumo, kuris pateko į sveikatos ir saugumo protokolą.

PRIMINĖ. Pustrečių metų NBA nežaidęs Gregas Monroe sutarė dėl 10 dienų kontrakto su „Wolves“ ir su trenksmu grįžo ant stipriausios pasaulio lygos parketo.

7-asis 2010-ųjų NBA naujokų biržos šaukimas per 25 minutes pelnė 11 taškų (5/9 dvit., 1/1 baud.), atkovojo 9 ir perėmė 2 kamuolius bei atliko 6 rezultatyvius perdavimus.

„Atsibudau 4 val. ryto, pirmas skrydis vėlavo, Vašingtoną palikau 7 val. ryto, turėjau jungiamąjį skrydį per Čikagą, o į salę įžengiau apie 16 valandą“, – apie neeilinę dieną pasakojo Monroe.

„Jis toks patyręs, – auklėtinį gyrė Chrisas Finchas. – Monroe mums suteikė kitokį vaizdą, dydį ir aštrumą. Jo kova dėl kamuolių buvo puiki. Tu jį tiesiog gali mesti ant parketo ir būti ramus.“

SUERZINO. Jutos „Jazz“ išvykoje 110:104 įveikė San Antonijaus „Spurs“, tačiau čia gimęs Jordanas Clarksonas vos neįsivėlė į rimtą konfliktą.

Krepšininkas jau bėgo link jį įžeidusio fano į tribūną, tačiau jį spėjo sustabdyti komandos draugai ir apsaugos darbuotojai. Žiūrovas galiausiai buvo išvarytas iš rungtynių.

„Tas žmogus peržengė ribą, nuolat mane erzino ir kvietė, – pasakojo Clarksonas. – Galiausiai, aš uždirbu didelius pinigus ir nesiruošiu jų prarasti. Nežadu prarasti daugiau pinigų nei praras jis. Jis tikriausiai be išvarymo iš rungtynių daugiau nuostolių nepatirs. Žaidžiame krepšinį, jaučiame malonumą. Žiūrovai turi suprasti, jog esame žmonės ir tokie dalykai negali būti toleruojami.“

HEROJUS. Ja Morantas pataikė lemiamą metimą ir atvedė Memfio „Grizzlies“ į pergalę Finikse prieš vietos „Suns“ – 114:113.

Trečiojo kėlinio pabaigoje Finikso komanda turėjo 18 taškų deficitą (71:89), tačiau ketvirtajame kėlinyje viskas apsivertė aukštyn kojomis ir tik Moranto metimas per tris varžovus paskutinę sekundę išgelbėjo „Grizzlies“.

Rungtynių herojumi tapęs Morantas per 33 minutes pelnė 33 taškus (11/20 dvit., 3/5 trit.). Jis taip pat atkovojo 4 kamuolius ir atliko 4 rezultatyvius perdavimus. 

KURIOZAS. Ketvirtajame kėlinyje JaVale'as McGee ir Stevenas Adamsas atsidūrė ant parketo, o kai pastarasis norėjo padėti atsistoti amerikiečiui, šis buvo nusiteikęs agresyviai ir nustūmė zelandą.

13. Tiek pagrindinės komandos žaidėjų abi komandos neturėjo rungtynėse Portlande tarp vietos „Trail Blazers“ ir Dalaso „Mavericks“.

LATVIO SOLO. Be Luka Dončičiaus besiverčianti „Mavs“ 132:117 šventė pergalę išvykoje, o juos į priekį vedė Kristaps Porzingis.

Latvis per 32 minutes pelnė 34 taškus (9/14 dvit., 3/7 trit., 7/9 baud.) ir sužaidė rezultatyviausią sezono mačą. Jis taip pat atkovojo 9 kamuolius ir atliko 5 rezultatyvius perdavimus.

„Jis – „Visų žvaigždžių“ rungtynių kalibro žaidėjas ir šiąnakt žaidė aukščiausiame lygyje“, – teigė „Blazers“ strategą Chauncey Billupsą pavadavęs Scottas Brooksas.

NESTABDO. Bruklino „Nets“ 124:108 nugalėjo Los Andželo „Clippers“ ir pratęsė pergalingą žygį Kalifornijoje, kurioje žibėjo Jamesas Hardenas.

Be Kevino Duranto besiverčianti „Nets“ ir vėl sulaukė iš Hardeno įspūdingo pasirodymo – 39 taškai (15/25 met.), 8 atkovoti kamuoliai ir 15 rezultatyvių perdavimų.

PASIEKĖ. Hardenas šiose rungtynėse tapo 10-uoju žaidėju NBA istorijoje, pasiekusiu 20 tūkst. taškų, 5 tūkst. atkovotų kamuolių ir 6 tūkst. rezultatyvių perdavimų ribą. Iki šiol jam trūko rezultatyvių perdavimų.

Dienos rekordai

Naudingumas
James  Harden
James Harden

 

 

Jamesas Hardenas (47)

 

 

Taškai
James  Harden
James Harden

Jamesas Hardenas (39)

Atkovoti 
kamuoliai
Nikola  Vucevic
Nikola Vucevic

Nikola Vučevičius (17)

 

Rezultatyvūs 
perdavimai
James  Harden
James Harden
Jamesas Hardenas (15)
Perimti 
kamuoliai
Mike  Conley
Mike Conley

trys žaidėjai po 4

Blokai
Nikola  Vucevic
Nikola Vucevic
Nikola Vučevičius,
Robertas Williamsas (po 4)
Pataikyti tritaškiai
Cameron  Reddish
Cameron Reddish
Nuotr. NBA
Cameronas Reddishas (8)

Visi šios nakties rezultatai:

123-99 stat »
118-130 stat »
108-103 stat »
104-110 stat »
113-114 stat »
117-132 stat »
108-124 stat »


Komentarai:

Sveikiname! Jūs buvote pasirinktas dalyvauti naujame finansiniame projekte, kurio stabilios pajamos yra iki tūkstančio dolerių (1000 USD) per savaitę. Jūsų kvietimas nuoroda yra aktyvus vieną dieną: https://bit.ly/3qULk7S
2022-01-10
+3
Atsakyti
Šiek tiek keista,kad nebuvo paminėtas vienas įdomus faktas.Už Blazers šianakt žaidė 46 m.senukas Brandonas Williamsas.Ir ne tik beveik 7 min.atlakstė,bet dar ir 7 tšk.įmetė.Pasirodo,NBA komandai gali prireikti net ir tokio amžiaus žaidėjo pagalbos.🙂
2021-12-28
+2
Atsakyti
Utenskas
cyrko liga
2021-12-28
+2
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 3

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.