Kuriozinėje situacijoje sudalyvavęs Adomaitis – apie galimą papildymą ir Lukauskio pavyzdį

Jonas Lekšas
BasketNews žurnalistas
2021-12-28 20:57
Nuotr.: LKL

Dainiaus Adomaičio prikeltas Klaipėdos „Neptūnas“ 2021-uosius užbaigė ketvirtąją pergale paeiliui. Iš šių keturių pergalių du sykius komandai jau vadovavo Adomaitis.

Paskutine „Neptūno“ auka tapo Alytaus „Dzūkija“, kurią uostamiesčio klubas išvykoje įveikė 79:67, o Adomaitis po rungtynių neslėpė džiaugsmo.

„Po pertraukos nepadarėme tokių klaidų, kurias darėme iki pertraukos ir ypatingai rungtynių pradžioje, – kalbėjo Adomaitis. – Čia buvo pagrindinis dalykas. Ir, aišku, kėliniuose 12 ir 15 praleistų taškų, tai yra pavyzdinė gynyba.“

„Neptūną“ pirmoje rungtynių pusėje turėjo išgąsdinti Mindaugas Lukauskis, kuris per pusantro kėlinio surinko 20 taškų. 

Vis dėlto Adomaičio paprašyta minutės pertraukėlė antrojo kėlinio viduryje buvo lemtinga – po jos Lukauskis surinko tik 4 taškus.

„Mindė yra kaip tas geras vynas. Iš jo neatimsi patirties sprendimų priėmime. Tai ateina su minučių kiekiu, tai – žaidėjas, rungtyniavęs aukščiausiame lygyje, – pagyrimus varžovui žarstė Adomaitis. – Tai parodo jo profesionalumą ir jį yra gerai turėti prie jaunų žaidėjų.

Mūsų klaidos buvo pražangos metimo metu, jis per du kėlinius išmetė 10 baudų. Jau antrajame kėlinyje davėme geresnį kontakto lygį, jis buvo pakeltas ir tai suveikė.“

Alytuje klaipėdiečiai neturėjo pagrindinio atakų organizatoriaus Žygimanto Janavičiaus, tačiau geriausias sezono rungtynes sužaidė Isaacas Bontonas, pelnęs 15 taškų, atlikęs 6 rezultatyvius perdavimus ir surinkęs 20 naudingumo balų.

Adomaitis pripažįsta, jog nežinojo, ką išvys ant parketo be Janavičiaus, tačiau liko patenkintas gynėjų darbu ir išskyrė Bontono profesionalumą.

„Žygis gavo čiurnos traumą, jo situacijos nežinome ir prieš rungtynes man buvo daug nežinomųjų, – atviravo specialistas. – Matas (Vaitkus) ir Isaacas (Bontonas) yra nepatyrę įžaidėjai ir nežinojau, kaip jie su tuo tvarkysis. Galiu abu tik pagirti. Jie darė tai, ko mes norime.

Isaacas yra tikrai talentingas, galintis padaryti nemažai dalykų. Man patinka jo žmogiškos savybės, jis noriai klausosi ir aš matau jo progresą. Pirmiausia, norime išsiaiškinti Žygio situaciją, o tuomet žiūrėsime toliau.“

Dabar Klaipėdos klubas LKL pavijo šeštoje vietoje esančią Jonavos „CBet“ ir dėl geresnio tarpusavio balanso šią komandą aplenkė. Visgi uostamiesčio ekipos apetitas yra gerokai didesnis. 

Adomaitis treniruotėse dabar labiausiai nori visų žaidėjų, nes vis kažkas trukdo būti visos sudėties. O ar bus papildymas sudėtyje? Į šį klausimą atsakymo neturi dar ir pats Adomaitis.

„Turėsime pokalbį su klubo vadovybe ir priimsime vieningą sprendimą. Nėra aiški situacija dėl finansų. Čia žiūrėsime. Jei bus galimybė, ieškosime, jei – ne, kovosime su esama sudėtimi“, – tikino Adomaitis.

Rungtynėse užfiksuotas kuriozinis momentas. Ketvirtajame kėlinyje arbitrai ilgą laiką peržiūrėjo gerokai anksčiau, dar trečiajame kėlinyje vykusius įvykius, o galiausiai anuliavo du svečių taškus. Kaip paaiškėjo vėliau, jie buvo neteisingai prirašyti sekretoriato.

Po rungtynių Adomaitis atskleidė, jog per karjerą tokioje situacijoje nebuvo, tačiau priekaištų dėl to neturėjo.

„Tai nebuvo per mano karjerą. Bet jei yra galimybės, aš visada už teisybę ir teisėjai būtent tai ir sugrąžino“, – baigė specialistas.



Komentarai:

Sveikiname! Jūs buvote pasirinktas dalyvauti naujame finansiniame projekte, kurio stabilios pajamos yra iki tūkstančio dolerių (1000 USD) per savaitę. Jūsų kvietimas nuoroda yra aktyvus vieną dieną: https://bit.ly/3qULk7S
2022-01-10
Atsakyti
Butu faina kitais metais matyt visa lietuviska treneriu staba 3+1 Zalgeryje.P.Motejunas bando gaudyti madas su uzsenieciais ,bet niekas nesigauna kai babkiu nera normaliu geriems treneriams
2021-12-29
Atsakyti
...
Kaip jaučiasi, tai kad Neptūnas turi tikrą, patyrusį ir reikalingu metu priimantį sprendimus rungtynių eigoje. Ir gynyba visai kitokia, jei dar pasistiprintų, tai išvis turbūt geresni rezultatai būtų...
2021-12-28
+12
Atsakyti
Neptunas
Na Bent Idomu Klausyt Adomo Minciu Konferencijose
2021-12-28
+13
Atsakyti
Na pergalė turėjo būti kitaip ir negali būt.
2021-12-28
+11
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 6

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.