Žinių dėl Lauvergne'o turėjęs Zdovcas džiaugėsi „Žalgirio“ progresu: „Nebesiskundžiu“

Jonas Lekšas
BasketNews žurnalistas
2022-01-10 13:24

Kauno „Žalgiris“ išsiruošė į Eurolygos išvykos rungtynes. Sausio 11-ąją Miunchene Lietuvos čempionai stos į kovą su vietos „Bayern“, o rungtynės Eurolygoje „Žalgiriui“ bus po trijų savaičių priverstinės pertraukos.

„Žalgiris“ paskutinį mačą Eurolygoje žaidė išvykoje gruodžio 17-ąją prieš Kazanės UNIKS, o vėliau mačai su Milano „Armani Exchange“, Atėnų „Panathinaikos“ ir Pirėjo „Olympiakos“ buvo nukelti dėl koronaviruso varžovų komandose.

Kauniečių vairininkas Jure Zdovcas atskleidė, kas jį labiausiai neramina prieš išvyką į Vokietiją.

„Visų pirma, tikiuosi, kad įvyks mačas, dabar viskas nuteikia optimistiškai, – šyptelėjo Zdovcas. – Labai svarbios rungtynės mums, pirmame mače mūsų pirmoji rungtynių pusė buvo viena geriausių šį sezoną. Turime tai pakartoti Miunchene.

Kas mane neramina, jų keitimosi gynyba, mes čia nesame geri, neturime stiprių individualiai krepšininkų. Turime gerai išsidėstyti aikštėje, Deshauno Thomaso faktorius baudos aikštelėje yra svarbus ir, žinoma, Vladimiras Lučičius. Žaidėjas su charakteriu, turintis daug judesių ir jis pirmame mače pridarė daug nemalonumų.“

Būsimas varžovas „Bayern“ Eurolygoje patyrė tris nesėkmes paeiliui, o savaitgalį pralaimėjo ir vietinėse pirmenybėse Chemnico „Ninners“.

Vis dėlto Zdovcas nesureikšmino šių varžovų pralaimėjimų ir apie Andrea Trinchieri auklėtinius atsiliepė pagarbiai.

„Jie pralaimėjo Vokietijoje, bet tai yra visai kitus klubas Eurolygoje, kadangi čia nėra legionierių limito. Galime prisiminti, kad prieš atvykstant į Kauną jie buvo pralaimėję keturis kartus iš eilės, bet grįžo Lučičius ir pakeitė jų veidą, – dėstė Zdovcas. – Vėliau jie laimėjo daug rungtynių iš eilės. Turime daug rungtynių, todėl pasitaiko ir duobių, bet tikiuosi, jog jų pralaimėjimų serija prasitęs rytoj.“

– Kokius žaidimo aspektus stengėtės gerinti per pertrauką nuo Eurolygos ir kaip pasisekė?
– Buvo daug nukeltų rungtynių, buvo pertrauka nuo Eurolygos, bet žaidėme LKL, taip pat keliavome ir nesitreniravome, kaip nutiko Atėnuose. Noriu pasakyti, jog turėjau didelių planų, kaip išnaudoti laiką, bet to neįvykdėme, nes rungtynės buvo nukeliamos paskutinę minutę. 

Dirbome puolime ties geru išsidėstymu, nes taisyklės yra pamirštamos, kuomet nėra rungtynių. Gynyboje Šiaulių klubas mums įmetė 86 taškus, turime gerinti komandinę gynybą, nesame stiprūs individualiai, taip pat atkovoti kamuoliai mums kirto stipriai.

– Prieš „Bayern“ jums buvo pirmasis mačas „Žalgiryje“ žaidžiant namuose. Kaip pasikeitė komandos žaidimas ir ar esate patenkintas progresu?
– Pasikeitė, žinoma, Man patinka komanda, aš nebesiskundžiu, kad neturime to ir ano, kad esame lėti. Mes gyvename su tuo, stengiamės padėti vieni kitiems, dirbame ties detalėmis. Manau, kad ir individualiai patobulėjome, grąžinome žaidėjus į optimalias formas. Stengsimės tai išlaikyti, tikiuosi, jog Joffrey Lauvergne'as greitai grįš, kas tikrai sustiprins komandą.

– Apie Lauvergne'ą. Matėme jį treniruojantis, kada vėl galime tikėtis išvysti jį žaidžiant?
– Nuoširdžiai, nežinau. Sakykime, kad trijų savaičių bėgyje jis jau turėtų būti su mumis.

– Darrunas Hilliardas jau nežaidžia daugiau nei mėnesį. Ar turite informacijos apie jo galimą sugrįžimą rytoj?
– Ne, neturiu, bet jo neskaičiuoju rytojaus mače. Jie pasikvietė K.C. Riversą, panašų žaidėją. Netikiu, kad Hilliardas rytoj žais, bet niekada negali žinoti.

– Daug šansų, jog ketvirtadienio mačas su Belgrado „Crvena Zvezda“ bus nukeltas. Kaip tai keistų jūsų savaitės planus?
– Reikia sulaukti oficialios informacijos. Aš tikiu, jog jei mačas bus nukeltas, bandysime rasti kitas rungtynes, jog neturėtume pertraukos, nes ir taip atsiliekame nuo grafiko. Tikiu, jog rasime kitą mačą.



Komentarai:

Sveikiname! Jūs buvote pasirinktas dalyvauti naujame finansiniame projekte, kurio stabilios pajamos yra iki tūkstančio dolerių (1000 USD) per savaitę. Jūsų kvietimas nuoroda yra aktyvus vieną dieną: https://bit.ly/3qULk7S
2022-01-10
-14
Atsakyti

Komentuoti

Komentarus rašyti gali tik registruoti ir prisijungę vartotojai.