Pasikeitusi NBA bendravimo kultūra: „Tokio žodinio smurto nebėra, koks buvo anksčiau“

2022-01-13 17:08
Nuotr.: Rob Gray-USA TODAY Sports
Nuotr. Rob Gray-USA TODAY Sports

Jimmy Butleris nutraukė savo apšilimą prieš rungtynes ir pajudėjo link aikštės vidurio. Ten Jutos „Jazz“ puolėjas Joe Inglesas stovėjo, žiūrėjo ir laukė, kol varžovas prie jo prieis.

Butlerio misija – taika.

Majamio „Heat“ puolėjo ir „Jazz“ australo kivirčų istorija yra ilga bei prasidėjo Ingleso karjeros NBA pradžioje, kuomet jis taranavo Butlerio statomą užtvarą, tačiau pats atsidūrė ant grindų. Amerikietis nesitraukė nuo Ingleso, stovėjo šalia, tačiau pastarąjį išgelbėjo jo komandas draugas Trevoras Bookeris, kuris patraukė Butlerį į šoną.

„Butlerio žvilgsnis buvo toks mirtinas, jog tikrai galvojau, kad mane sumuš“, – epizodą prisiminė Inglesas.

Per tuos metus šių dviejų vyrų konfliktai į fizinį niekuomet taip ir neperaugo. Krepšininkai dažnai apsikeisdavo replikomis, vienas kitą keikdavo ir buvo naudojamas psichologinis smurtas, už kurį jiedu ne karta buvo nubausti techninėmis pražangomis bei piniginėmis baudomis.

„Gerai, pailsėkime nuo viso šito, – kalbėdamas ESPN prisiminė Butleris, ką sakė Inglesui prieš rungtynes. – Ilgai esame šioje lygoje, atsipalaiduokime su tomis techninėmis. Aš noriu savo pinigų, tu savo. Palikime tai praeityje.“

Australas iš karto sutiko. Butleris ir Inglesas paspaudė vienas kitam rankas, užkasė karo kirvį ir pradėjo saugoti savo banko sąskaitas.

„Aš pagalvojau: „Sutinku, nes taip pat noriu taupyti savo pinigus“, – pasakojo Inglesas. – Nuo to laiko mes gana gerai sutariame.“

„Nuo tada mes nebesipykstame. Joe – geras vyrukas“, – pripažino Butleris.

NBA dabar yra laikoma daug draugiškesne lyga nei ankstesnėse kartose, o tai pasireiškia pasikeitusiu bendravimu rungtynių metu.

Laikai, kai krepšininkai 48 minutes pylė purvą vienas ant kito, yra praeityje, bet šis menas niekur nedingo. Atvirkščiai, jis tapo subtilesnis, įmantresnis ir kartais visai negadina pokalbio. Visgi aštriausius liežuvius turintys žaidėjai vis tiek randa būdų, kaip įgyti pranašumą.

„Dabar beveik nebepamatysime Kevino Garnetto ir Gary Paytono tipo nešvarių pokalbių“, – sakė  „Trail Blazers“ gynėjas Damianas Lillardas. – Tokio žodinio smurto nėra, koks buvo anksčiau.“

Pasak Lillardo, dabar krepšininkai vienas kitą bando paveikti ne žodžiais, o kitu būdu.

„Vis dar yra žaidėjų, kurie aikštelėje užsiima nešvariomis kalbomis, tačiau šioje eroje dominuoja gestai“, – teigė NBA žvaigždė.

Lillardas išskyrė tokius pavyzdžius kaip varžovų atsarginių žaidėjų suolelio nužvelgimas akimis po pataikyto tritaškio iš kampo, Russello Wesbtrooko naudojamas „kūdikio nešiojimas“ ar Draymondo Greeno raumenų parodymas po dvitaškio su pražanga.



Komentarai:

Anonimas
Mazeja trash talk NBA lygoje nes su kiekviena karta vis daugiau krepsininku uzauga zaisdami tik mokyklos krepsini, kai tuo metu senesnes kartos daug praleisdavo laiko zaisdami krepsini lauke arba kaip jie megsta sakyti "gatveje". Tokie siltnamio salygom uzauginti neuzsigrudine zaidejai tik reguliaraus sezono metu gali kazka parodyt...tik ateina playoffai ir visa statistika krenta zemyn.
2022-01-13
+3
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 1

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.