Į lemiamą mūšį su „Neptūnu“ svarstantis žengti Orelikas: apie traumą ir pergalę Europos taurėje

2022-01-14 15:22
Nuotr.: K.Kavolėlis
Nuotr. K.Kavolėlis

Šeštadienį Citadele Karaliaus Mindaugo taurės (KMT) ketvirtfinalio antrosiose rungtynėse Panevėžio „Lietkabelis“ sieks pratęsti sėkmingą žygį šiame turnyre ir patekti į finalinį ketvertą.

„Lietkabelis“ tarp keturių stipriausių turnyro ekipų jau žaidė penkerius metus iš eilės ir visada pasidabindavo medaliais: 2017 ir 2021 metais laimėti sidabro, o 2018, 2019 ir 2020 m. – bronzos.

Lemiamame etape Vilniuje „Avia Solutions Group“ arenoje nori būti ir Klaipėdos „Neptūnas“, kuris atvyksta į „Cido“ areną turėdamas 4 taškų deficitą.

Prieš atsakomąją dvikovą „kklietkabelis.lt“ svetainei Gediminas Orelikas pasakojo apie patirtą traumą, ketvirtfinalio etapo niuansus ir pasidalino įspūdžiais po pergalės trečiadienį Europos taurėje prieš Paryžiaus „Metropolitans 92“, kur jis pats rungtyniauti negalėjo ir įvykius stebėjo tik iš šono.

– Kokią traumą patyrėte ir kokioje situacijoje?
– Šiek tiek susiplėšiau kojos raumenį, kai paslydau per mačą Utenoje. Neturėčiau ilgai užtrukti su grįžimu į rikiuotę. Slidinėjau nuo pat rungtynių pradžios. Nusipirkau naujus sportbačius, gal daugiau neslidinėsiu (juokiasi).

– Nežaisite dar savaitę?
– Žiūrėsime, kaip čia bus. Gal susileisiu vaistus ir eisiu kautis prieš „Neptūną“. Mes, tie senosios kartos atstovai, šiek tiek kitaip žiūrime į traumas.

– Kokį įspūdį paliko komanda trečiadienio rungtynėse?
– Puikų įspūdį – energija, kovingumas. Aišku, pergalei reikėjo ir šiek tiek sėkmės – 19 tritaškių per rungtynes yra labai retas reiškinys. Vienas geriausių rodiklių Europos taurės istorijoje ir geriausias šiame sezone.

– Ar komanda labiau susitelkė, kai nebuvo jūsų ir Džordže Gagičiaus?
– Tikrai kažkiek sutelkė ekipą, nes reikėjo atidirbti už mus abu. Svarbiausia, kad susikaupė, parodė didelę energiją, kovingumą ir pasiekė puikią pergalę.

– Kalbant apie KMT pirmąjį ketvirtfinalio mačą, ten prieš nukraujavusius varžovus laimėta 4 taškais. Stigo nusiteikimo ar varžovai kovojo kaip liūtai?
– Manau, kad viską čia lėmė psichologija. Laukėme, ar rungtynės apskritai vyks. Tada važiuojant buvo tikimybė, kad teks apsisukti, o jau atvykus į Klaipėdą, vėl buvo nežinia. Tie visi straipsniai dar. Daugiau tai buvo psichologija. Turėjome geriau nusiteikti, bet laiko atgal nebeatsuksi ir nieko nepakeisi.

– Ar pačius supykdė tie straipsniai ir pasisakymai?
– Gali rašyti, ką tik nori – mes esame žaidėjai ir jeigu mums pasakė, kad reikia rungtyniauti, mes einame ir tai darome. Nebuvo jokio galvojimo, kad jie neturi daug žaidėjų – važiavome žaisti kaip ir į kiekvieną mačą.

– Ko galima tikėtis iš šeštadienio rungtynių?
– Bus gera kova. Vyrai tikrai nusiteikę ir pasiruošę. „Neptūnas“ neatvyks nukabinęs galvos ir bus susikoncentravęs.

– 4 taškų persvara turbūt nieko nereiškia?
– Tikrai taip. Kiekvienas rungtynes reikia stengtis laimėti. Visi žaidėjai eina į rungtynes tik laimėti.

– Kiek tokiose svarbiose rungtynėse yra svarbus sirgalių palaikymas?
– Labai svarbus. Norisi, kad sirgalių būtų daugiau. Kai arena užsikuria, tada tikrai jauti didelį palaikymą ir tai stumia į priekį. Tikiuosi, kad „Cido“ arenoje bus dar daugiau žiūrovų. Mes tikrai stengiamės ir kovojame kiekvienose rungtynėse.



Komentarai:

Ši naujiena dar neturi komentarų. Būk pirmas, išreiškęs savo nuomonę!

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 0

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.