Jamesas Nnaji: „Barcos“ 17-metis, šokiravęs savo ACB debiutu

Miguel Lois Vidal
BasketNews žurnalistas
2022-01-14 17:20
Nuotr.: Rodolfo Molina/Euroleague Basketball via Getty Images
Nuotr. Rodolfo Molina/Euroleague Basketball via Getty Images

Praėjusį savaitgalį Jamesas Nnaji paliko ryškų pėdsaką savo debiute ACB lygoje. 17-metis centras iš Nigerijos su „Barca“ pirmą kartą žengė ant parketo Ispanijos čempionate.

Brandonas Daviesas buvo iškritęs dėl koronaviruso, todėl Šarūnas Jasikevičius nusprendė įtraukti 208 cm ūgio jaunuolį į startinį penketą. Nnaji šanso neiššvaistė veltui. Drąsintas savo komandos draugų, centras žibėjo nuo pat pirmojo kėlinio.

Kalbant apie pasirodymą, jis buvo stulbinantis. Nnaji nė iš tolo neatrodė nervingas, parodė savo ilgį ir gebėjimą saugoti lanką. „Barcos“ talentas buvo puikus gynyboje bei jo energija leido atakuoti kiekvieną galimą atkovotą kamuolį puolime.

Šį sezoną metamos baudos

83%
15,5
Pataiko: 15,5
Taiklumas: 82,9%
Vieta lygoje: 1
Geriausias pasiekimas: 42
Blogiausias pasiekimas: 4
Daugiausia pataiko: Nikola Mirotic

Savo debiutą ACB Nnaji per 19 minučių užbaigė su 10 taškų (3/3 dvit., 4/5 baud.), 5 atkovotais kamuoliais, 5 blokais ir 19 naudingumo balų, pagerindamas du rekordus.

Js tapo jauniausiu žaidėju lygos istorijoje, kuriam pavyko blokuoti bent 5 metimus. Malagos „Unicaja“ jaunuolis Yannickas Nzosa uždėjo 4 blokus būdamas 17-os metų ir 330 dienų amžiaus, Nnaji penkiskart tai padaryti pavyko būnant 17-os metų ir 150 dienų amžiaus.

Jis taip pat tapo daugiausiai naudingumo balų savo debiutinėse rungtynėse surinkusiu „Barcos“ krepšininku (19), aplenkdamas Juaną Carlosą Navarro, kuris pirmajame mače su katalonų klubo marškinėliais 1997-aisiais surinko 15.

„Net savo gražiausiuose sapnuose nesitikėjau tokio lygio iš jo. Jis buvo mūsų solidžiausias žaidėjas ir žiūrint į skaičius, jis taip pat buvo tarp geriausių. Galiu pasakyti jums, iš kur toks žaidimas atėjo. Jis dirba labai sunkiai“, – po mačo liaupsių jaunajam auklėtiniui negailėjo Šarūnas Jasikevičius.

Nnaji, kuris buvo išrinktas Ispanijos aštuoniolikmečių čempionato MVP, po sėkmingo debiuto neslėpė džiaugsmo, nors ir „Barca“ 95:96 suklupo prieš Manresos BAXI.

„Džiaugiuosi, kad gavau šią galimybę. Aš visuomet svajojau žaisti šiame lygyje. Mirotičius prieš rungtynes man pasakė, kad laikyčiau iškėlęs galvą ir mėgaučiausi. Aš pabandžiau. Dabar reikia visą tai tęsti“, – po mačo kalbėjo aukštaūgis.

Jaunuolis iš Nigerijos, prieš 2020-aisiais nutūpdamas Barselonoje, dvejus metus praleido Vengrijoje, žaisdamas pas trenerį Laszlo Ratgeberį. Vengrų krepšinio akademija pakvietė aukštaūgį pamatę jo feisbuko įrašą.

Pirmaisiais metais jis tobulėjo palaipsniui ir savo formos piką pasiekė paskutinį sezono mėnesį, kuomet kartu su Machaeliu Caicedo nuvedė „Barcos“ aštuoniolikmečių komandą į jaunimo Eurolygos finalą.

Nnaji šiam sezonui jau ruošėsi su pagrindine komanda. Praėjusį sekmadienį jis prisistatė krepšinio visuomenei ir parodė, kad Barselonoje kyla nauja žvaigždė.



Komentarai:

Ano
Visi jie po penkiu metu dingsta, nes pražilsta arba praplinka. Jokiu dokumentu neturi, arba atvaro iš Afrikos su padirbtu. Jam minimum 22 metai.
2022-01-15
-3
Atsakyti
Dėl Dievo meilės...
rašykit „Barça“ su C-cedilla (ç), nes „Barca“ ispaniškai – tai „Valtis“, o „Barcos“ – „Laivai“... 😎😂 Šiais laikais tam visos technologinės galimybės yra...
2022-01-14
+5
Atsakyti
alioalio
man tie ispanu is afrikos atvyke zaidejai pabai itartini...
2022-01-14
+1
Atsakyti
17
17os sakot?
2022-01-14
+8
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 5

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.