Puolimu nusivylęs Zdovcas: „Momentais žaidėme kvailai“

Jonas Lekšas
BasketNews žurnalistas
2022-01-18 19:46

Kauno „Žalgiris“ per vargus, bet galiausiai palaužė Jonavos „CBet“ pasipriešinimą ir žengė į Karaliaus Mindaugo taurės (KMT) pusfinalį.

Žalgiriečiai gynybinėje kovoje 68:59 įveikė Jonavos krepšininkus ir dvejų rungtynių seriją laimėjo bendru rezultatu 154:134.

Po ketvirtfinalio etapo „Žalgirio“ vairininkas Jure Zdovcas pasveikino auklėtinius su pergale ir geru darbu gynyboje, tačiau buvo nusivylęs puolimu.

Fotogalerija

„Sveikinimai žaidėjams už šias dvejas rungtynes, nebuvo lengva, – spaudos konferenciją pradėjo Zdovcas. – Mes žaidėme gerai gynyboje, bet kažkodėl skubėjome puolime. Puolime momentais žaidėme kvailai, buvome praradę ritmą, savanaudiški. Momentais tikrai buvau nusivylęs, bet sunkiai dirbome gynyboje. Kai kurie žaidėjai buvo pavargę, neturėjome didelės rotacijos dėl COVID-19 viruso, bet, galiausiai, laimėjome ir turime žiūrėti į priekį.“

Prieš rungtynes treniruotės Garliavoje neturėję žalgiriečiai neatrodė svetimi Kauno rajono salėje ir per pirmąsias 15 minučių įgijo 17 taškų persvarą, tačiau vėliau sustojo ir leido varžovams išlyginti rezultatą.

Zdovcas neturėjo atsakymo, kas atsitiko po gerų pirmųjų 15 minučių.

„Labai geras klausimas. Turiu dar kartą peržiūrėti rungtynes, kad galėčiau geriau viską įvertinti, nenoriu nieko apkaltinti. Prametėme laisvų metimų, neturėjome puolime geros dienos. Skubėjome ir priėmėme daug blogų sprendimų“, – tikino slovėnas.

Atkarpomis kai kurių žalgiriečių kūno kalboje buvo galima įžvelgti nusivylimą po prastų sprendimų puolime, tačiau dėl to Zdovcas priekaištų neturėjo.

„Aš esu patenkintas. Tai mano komanda, mano žaidėjai, – teigė Zdovcas. – Rungtynės man yra kova, neturiu problemų dėl emocijų rodymo, bet mes turime tobulėti. Reikia būti protingesniems, nes klaidos kartojasi. Aišku, dabar yra labai sunku, neturime laiko treniruotis, tai darome per rungtynes. Mes išsprendėme nemažai problemų anksčiau, dabar geriau dalinamės kamuoliu, bet šiandien vėl puolime žengėme žingsnį atgal.“

Pusfinalyje „Žalgiris“ susitiks su „Šiauliais-7bet“, kurie ketvirtfinalyje įveikė Utenos „Uniclub Casino – Juventus“.

Zdovcas, nors ir nematė šiauliečių pergalės Utenoje, pagarbiai atsiliepė apie būsimus varžovus.

„Nuoširdžiai, nežiūrėjau tų rungtynių, buvau susikoncentravęs į savo komandą. Su „Šiauliais“ žaidėme dukart, tai labai gera puolimo komanda. Pirmąsyk laimėjome lengviau, antrą – kovojome iki pabaigos. Jie – gera komanda. Taurėje visada sunku žaisti“, – pasakojo treneris.

Šią savaitę „Žalgirio“ laukia dar du rimti testai – ketvirtadienį Stambule su „Fenerbahče“ ir sekmadienį Vilniuje su „Rytu“.

Dėl COVID-19 išretėjęs „Žalgiris“ dar negali tikėtis Lauvergne'o pagalbos, o po skrandžio viruso atsigavusiam Marekui Blaževičiui Zdovcas bandys po truputį didinti minutes.

„Lauvergne'as grįžo į Prancūziją atlikti paskutinius tyrimus, bet aš dar neturiu atsakymo dėl jo būklės. Marekas sirgo Jonavoje, nesitreniravo ir dėl šios priežasties šiandien leidome jį žaisti tik kelias minutes. Tikiuosi, kad Stambule jis galės žaisti daugiau“, – paaiškino Zdovcas.

Tuo metu „CBet“ vairininkas Virginijus Šeškus džiaugėsi savo auklėtinių pasirodymu.

„Pažiūrėjus į protokolą, keista, kaip mes taip atsilaikėme. Mes normalių treniruočių neturėjome du mėnesius, 10 dienų buvome izoliacijoje. Viskas vyko iš eigos“, – džiaugėsi Šeškus.

Ketvirtajame kėlinyje Jonavos klubui buvo pavykę išlyginti rezultatą ir Šeškus pripažįsta, jog buvo atsiradęs tikėjimas, kad galima patiems susikrauti reikiamą 11 taškų pranašumą.

„Aišku. Šiandien gavau patikinimą, kad jei laimėsime prieš „Žalgirį“, gausime penkias mašinas. Gal kitais metais pavyks“, – juokėsi Šeškus.

Ar „Žalgiris“ turės problemų su „Šiauliais-7bet“? Šeškus tuo neabejoja ir priminė legendinį Prienų klubo triumfą taurėje 2014-aisiais.

„Jei visi atsigaus, grįš Lauvergne'as, „Žalgiris“ tikrai bus favoritai. Manau, kad jų žaidimas dabar neturėtų tenkinti, čia – „Žalgiris“. Vilniuje nuo pusfinalių jau bus daug žmonių, nes šiemet bus didelė intriga. Yra viena komanda įrodžiusi, kad jei nori, viską gali“, – baigė Šeškus.

Rungtynių apžvalga:



Komentarai:

Tai, kad visą sezoną taip žaidžiat kvailai, savo momentu.. Out pusę žaidėjų, kurie netempia lygio.
2022-01-18
+4
Atsakyti
Grąžinkite Šileri prie vairo, vistiek vis dar kontraktas galioja. Blogiau nebus :D
2022-01-18
+10
Atsakyti
Man atrodo po sekmadienio varžybų, Zdovcas namo važiuoti galės jau
2022-01-18
+8
Atsakyti
Zdovcas yra zluges treneris. Laikosi susigriebes uz veido kaip home alone ir nesupranta kas dedasi. Tipo momentais kvailai atrode jam, man kaip tik Zalgiris tik retais momentais atrodo kaip komanda. Idomu kas sekantis i trenerio kede.
2022-01-18
+8
Atsakyti
ir vel pasiteisinimai, zaidejai pavargo jam, dideles rotacijos neturi, vel nera laiko treniruotis...tu paziurek kas jonavoj dedasi, seskus absoliuciai jokiu pasiteisinimu neiesko ir jis, kartu su savo zaidejais parode kovotoju dvasia. jis tiesiog pasako, kiek laiko normaliai negali vesti treniruociu ir tai yra viskas. o Zdovc man primena visiska nevykeli.
2022-01-18
+15
Atsakyti
nemanau, kad super pigus Lukauskis butu blogiau uz Ule, Kalnieti, Milakni, Strelnieka ir kitus veteranus.
2022-01-18
+11
Atsakyti

Komentuoti

Komentarus rašyti gali tik registruoti ir prisijungę vartotojai.