Simbolinė atžyma: „Real“ veteranas Llullas vejasi klubo legendą

2022-01-21 17:26
Nuotr.: BasketNews/Begum Unal
Nuotr. BasketNews/Begum Unal

Madrido „Real“ veteranas Sergio Llullas ketvirtadienį pasiekė simbolinę sužaistų rungtynių ribą viename klube.

Praėjusiame Eurolygos mače Karališkasis klubas įveikė Berlyno ALBA, o Llullui tai buvo 900-asis susitikimas, vilkint klubo marškinėlius. „Real“ istorijoje Llullą lenkia tik legendinis Felipe Reyesas, kuris yra sužaidęs 1046 mačus.

Llullas su „Real“ iškovojo 22 trofėjus, tarp kurių du Eurolygos, šeši Ispanijos ACB lygos, šeši Karaliaus taurės trofėjai.

Sergio Llull

Sergio  Llull
Sergio  Llull
MIN: 17.88
PTS: 6.17 (31.25%)
REB: 1.56
AS: 2.39
ST: 0.39
BS: 0
TO: 1.06
GM: 18

34-erių gynėjas į Madridą atvyko 2007-aisiais, kai persikėlė iš Manresos BAXI. Atletas yra daugiausiai pergalių Eurolygoje iškovojęs „Real“ žaidėjas (229). Taip pat Senojo žemyno pajėgiausiame turnyre yra pirmaujantis „Real“ krepšininkas pagal pelnytus taškus, rezultatyvius perdavimus ir pataikytus tritaškius.

Per savo karjerą Llullas susižėrė ir šūsnį asmeninių apdovanojimų: daugkartiniai Karaliaus taurės ir ACB lygos MVP titulai, Eurolygos reguliariojo sezono MVP (2017 m.), FIBA Tarpkontinentinės taurės MVP.

Llullas 517 rungtynių su „Real“ apranga žaidė ACB lygoje, 327 – Eurolygoje, 33 – Karaliaus taurėje, 21 – Ispanijos Supertaurėje, 2 – FIBA Tarpkontinentinėje taurėje.

„BasketNews.lt podkastas“:



Komentarai:

Ši naujiena dar neturi komentarų. Būk pirmas, išreiškęs savo nuomonę!

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 0

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.