„Ryto“ puolimo gijas išjungęs Zdovcas: „Pirmą kartą jie turėjo kažkiek spaudimo“

Lukas Katilius
BasketNews žurnalistas
2022-01-23 20:15

Kauno „Žalgiris“ nelabai turi, kuo džiaugtis tarptautiniame fronte, tačiau sekmadienį demonstravo, kad išlieka favoritu „Betsafe-LKL“ kovose.

Jure Zdovco auklėtiniai nežaidė gražiausių ir kokybiškiausių rungtynių, bet viską pradėjo nuo gynybos. Sutrikęs Vilniaus „Rytas“ pralaimėjo 67:72, bet realus žaidimo atotrūkis buvo žymiai didesnis.

Vilniečiai pirmą kartą šiame sezone liko žemiau 70 taškų ribos ir Zdovcą tai tikrai nudžiugino. Būtent tokį uždavinį jis kėlė savo komandai kiekvienose rungtynėse nuo pat atvykimo.

„Sveikinimai mano žaidėjams. Tikrai nežinojau, ko tikėtis po tokio tvarkaraščio, traumų ir pralaimėtų rungtynių Turkijoje. Tačiau didžiuojuosi savo žaidėjais. Jie rado energijos ir kovojo tokioje atmosferoje. Aišku, nesu patenkintas paskutine rungtynių dalimi. Turime išlikti protingi, bet tai jau kita istorija“, – spaudos konferenciją pradėjo Zdovcas.

– Kaip pavyko išjungti „Ryto“ puolimą? 
– Mūsų tikslas buvo žaisti gynyboje ir kontroliuoti kovą dėl kamuolių. Tai paprastas planas, žinote mane. Dažniausiai mes tai padarome. Gynyba buvo gera, dėl atkovotų kamuolių dar nežiūrėjau. „Rytas“ tikrai turi dydžio, lipa agresyviai ant lentos ir gali grumtis. Jei pastebėjote, nė karto nežaidėme žemu penketu. Mes buvome kažkiek limituoti su savo rotacija, antroje pusėje norėjau, kad žaistų Kalnietis, bet jis susižeidė čiurną. Nebuvo lengva kontroliuoti rungtynes ir dėl pražangų, bet mes nugalėjome ir tai svarbu.

– Kokia Manto Kalniečio būklė?
– Dar nežinau. Šnekėjausi su juo, Mantui suleido nuskausminamuosius. Tikiuosi, kad viskas bus gerai.

– Kiek svarbus buvo vietinių žaidėjų Lekavičiaus ir Ulanovo indėlis?
– Turėtume klausti jų, bet tai – derbis. Labai džiaugiuosi, kad susirinko pilna salė, „Rytas“ stiprus ir pagaliau pirmą kartą jie turėjo kažkiek spaudimo. Visi norėdavo nugalėti „Žalgirį“ ir tiek žinių. Net jei žaidžiame 6 rungtynes per 12 dienų – niekam nesvarbu. Esame „Žalgiris“ ir taip tiesiog yra.

Tačiau indėlis buvo tikrai svarbus. Labiausiai rėmėmės vietiniais žaidėjais, nes jie geriau supranta, kas čia vyksta.

– Kada į rotaciją turėtų sugrįžti Janis Strelnieks?
– Janis kitą savaitę bandys pradėti treniruotis. Tačiau su tokiu rungtynių ritmu labai sunku jį įvesti atgal į rotaciją. Paskubėjus jis vėl gali susitraumuoti. Žaidžiame trečiadienį, penktadienį, sekmadienį ir toliau. Netrukus nuspręsime, kokiu pajėgumu jis gali treniruotis.

– Komandą blaško COVID-19, nukelti mačai, pralaimėjimai Europoje. Kiek svarbi pergalė šiame kontekste?
– Mes neverkiame, daug kartų sakiau, kad turime pakankamai žaidėjų. Pats sakiau, kad ir man kartais lengviau treniruoti mažesnį kiekį žaidėjų. Jie gauna šansą. Regimantas Miniotas apskritai nežaidė iki dabar, bet šiandien žengė į aikštę ir sužaidė neblogai. Nėra lengva, bet turime gerų, jaunų žaidėjų ir judėsime toliau.

– Kada sugrįžti turėtų COVID-19 užsikrėtę Tai Websteris, Paulius Jankūnas ir Artūras Milaknis?
– Rytoj jie pasidarys testus. Jei viskas bus gerai, jie prisijungs prie komandos.

– Kiek asmeniškai svarbi jums ši pergalė?
– Man ši pergalė reiškia daug. Tačiau aš buvau toks pat ir žaidėjas. Galvodavau: ką tik laimėjome ir padarėme tai, ką ir turėjome padaryti. Tai geras jausmas, bet turime judėti į priekį.

Ulanovo komentaras:

Žibėno ir Butkevičiaus komentarai:



Komentarai:

Ši naujiena dar neturi komentarų. Būk pirmas, išreiškęs savo nuomonę!

Komentuoti

Komentarus rašyti gali tik registruoti ir prisijungę vartotojai.