Be trenerio asistentų likęs „Lietkabelis“: „Italijos ekipa prasčiau žaidžia išvykose“

2022-02-01 15:14
Nuotr.: BNS

Panevėžio „Lietkabelio“ komanda trečiadienį Europos taurėje sužais vieninteles namų rungtynes vasarį. „Cido“ arenoje svečiuojasi Trento „Dolomiti Energia“ krepšininkai.

„Lietkabelio“ trenerių štabe prieš rungtyne susiklostė neįprasta situacija – dėl COVID-19 Nenadas Čanakas prarado ir dar vieną asistentą – šeštadienį „Betsafe-LKL“ rungtynėse su Vilniaus „Rytu“ nebuvo Laimono Eglinsko, o trečiadienį namuose liks ir skautas Simas Juraitis, kuris šįkart „Lietkabelio“ oficialiai svetainei papasakojo apie varžovų žaidimą.

Čanako auklėtiniai Italijos lygoje penktąją vietą šiuo metu užimančią ekipą nugalėjo pirmajame rate išvykoje – 77:61. „Dolomiti“ per 11 turų Europos taurėje laimėjo vos sykį ir yra paskutinėje A grupės vietoje, o „Lietkabelis“ (5/6) užima septintąją poziciją.

„Dolomiti Energia“ sudėtyje net penki žaidėjai per rungtynes vidutiniškai renka dviženklį taškų skaičių: Jordanas Caroline‘as (13,9 tšk.), Cameronas Reynoldsas (13,8 tšk.), Diego Flaccadori (10,7 tšk.), Wesley Saundersas (10,4 tšk.) ir Jonathanas Williamsas (10,3 tšk.).

Vis dėlto toks sėkmingas puolimas yra ne darnaus komandinio žaidimo rezultatas, o individualaus meistriškumo pasekmė, kadangi „Dolomiti Energia“ per mačą atlieka 13,8 rezultatyvaus perdavimo ir yra paskutinė visame turnyre. Palyginimui „Lietkabelis“ (17,9 rez. perd.) yra 11-as.

– Kokį žaidimą propaguoja Trento ekipa?
– Pastarosiose rungtynėse jie daug savo žaidime akcentavo žaidimą per baudos aikštelę. Žaidime vyrauja nemažai užtvarų tose situacijose, kur nėra kamuolio, kai kuriamos progos metikams. Trento ekipa turi net 4–5 kairiarankius žaidėjus, kas yra labai neįprastas dalykas. Tai yra labai svarbus aspektas stabdant varžovus, kadangi 5 krepšininkai vidutiniškai renka dviženklį taškų skaičių. Taip pat lieka neaišku, kurie varžovų žaidėjai galės rungtyniauti, bet ruošimės rungtyniauti prieš visus. Laukia tikrai sunki kova.

– Ar kažkuo žaidimas pasikeitė nuo to, koks jis buvo pirmajame rate?
– Naujovė yra ta, kad pastaruoju metu buvo daugiau koncentruoto žaidimo baudos aikštelėje. Varžovai prasčiau išvykose žaidžia nei namuose, bet mes į tai nesikoncentruojame, kadangi turime vienodai gerai rungtyniauti visur. Jeigu pernelyg galvosime apie tai, galime patys „sudegti“.

– Ką reikia padaryti, kad „Lietkabelis“ pasiektų pergalę?
– Turime rodyti gerą energiją ir atiduoti visas jėgas, taip kompensuojant tuos žaidėjus, kurių nebus ant parketo. Svarbiausias dalykas yra gynyba „vienas prieš vieną“ bei visada išlikti komanda. Neturime ieškoti kaltų ir išlikti kaip vienas kumštis.

„BasketNews.lt podkastas“:



Komentarai:

Ši naujiena dar neturi komentarų. Būk pirmas, išreiškęs savo nuomonę!

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 0

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.