Apie spaudimą Eurolygoje užsiminęs Zdovcas: „Esu pavargęs, kaip tuomet žaidėjai nebus?“

Jonas Lekšas
BasketNews žurnalistas
2022-02-07 15:42

Kauno „Žalgiris“ neturi laiko atsipūsti – po praėjusios Eurolygos dvigubos savaitės ir sekmadienio rungtynių LKL, artimiausios dienos bus ne ką lengvesnės. Lietuvos čempionai jau antradienį namuose sužais nukeltą Eurolygos mačą su Milano „Armani Exchange“, o ketvirtadienį išvykoje laukia susitikimas su „Monaco“.

Prieš antradienio rungtynes kauniečių vairininkas Jure Zdovcas pripažino, jog nėra lengva žaisti kas dvi dienas ir pats jaučia nuovargį.

„Nėra lengva, aš esu pavargęs, kaip tuomet žaidėjai nebus? – su šypsena veide klausė Zdovcas. – Bet yra, kaip yra, niekam tai nerūpi, daug kartų tai sakiau. Nesvarbu, kas traumuoti, nesvarbu tvarkaraštis, rungtynių dieną turi būti pasiruošęs ir susikoncentravęs.“

Kalbėdamas apie būsimą antradienio oponentą, Milano klubą, Zdovcas išskyrė varžovų gynybą.

„Dar vienas mačas su „Armani Exchange“, žinome labai gerai juos, pirmosiose rungtynėse prametėme daug laisvų metimų, bet rytoj – nauja istorija. Žinome, kad jie – geriausia gynybos komanda, labai gerai kontroliuojama trenerio ir juos įveikti nėra lengva, – pasakojo slovėnas. – Laukia sunkios rungtynės, kažkiek esame nelaimingi dėl tvarkaraščio, žaidžiame su komandomis, kurios kovoja dėl atkrintamųjų ar aukštesnių vietų ir visos jos ateina susikoncentravusios rungtyniauti su mumis.“

„Kalbant apie mus, mes Eurolygoje jaučiame spaudimą, ypatingai žaisdami namie, nesvarbu prieš ką bežaistume, – tęsė Zdovcas. – Galvoju, kad dabar žaisime su ant popieriaus stipresne komanda ir spaudimą galime palikti šone, nes neturime, ko prarasti.“

– Kas Milano klubo gynybą daro tokia ypatinga?
– Gynyba koreliuoja su puolimu. Jei yra kontrolė vienoje pusėje, bus ir kitoje. Jie turi gilią rotaciją, žaidžia intensyviai ir fiziškai. Puikiai pažįstu Ettore Messiną, jis lėtai pastatė šią komandą ir dabar jie tikrai žaidžia labai gerai.

– Be Shavono Shieldso „Armani Exchange“ atrodo neturinti tikro puolimo lyderio. Kurie žaidėjai atrodo pavojingiausi?
– Žiūrėjau rungtynes su „Fenerbahče“, jie tikrai strigo puolime, taip pat ir prieš mus. Bet jie turi daug individualiai stiprių žaidėjų, prisiminkime, prieš mus Troy Danielsas sužaidė solidų mačą. Taip pat Sergio Rodriguezas yra nenuspėjamas, Luigi Datome, Nicolo Melli... Daug žaidėjų, kurie neleis atsipalaiduoti.

– Pirmąjį mačą Milane pralaimėjote 58:65. Kokias pamokas galima išmokti iš tų rungtynių?
– Negalime labai galvoti apie tas rungtynes, laukia nauja diena, o mes turėsime naujus krepšininkus. Žaisime su sveikais žaidėjais ir dėl sudėties nuspręsime rytoj. Bet, žinoma, turime stengtis žaisti taip pat gynyboje, tik labiau prižiūrėti Danielsą. Puolime mes vis dar turime žaisti daugiau kaip komanda.

– Joshas Nebo ir Mantas Kalnietis jau žaidė vakar, o kokia yra Janio Strelnieko situacija?
– Jis bandys šiandien treniruotis, o rytoj matysime, kokia yra reali situacija.



Komentarai:

Darbe paprastai sako, kad viskas prasideda nuo vadovo. Jei jis ateina su emocija, kad nėra jėgų, viskas užpiso, tai ir darbuotojai tokią pačią emociją pasiima. Neįsivaizduoju, kaip tikimasi laimėti, kai komandos treneris pats tuo netiki ir kiekviename interviu spinduliuoja nusivylimą.
2022-02-07
-4
Atsakyti
Tai jei pavargo fizrukas, tegul eina i LIDL kasininku dirbt. Nors bendrai ir is ten ismes nes kasyt antaki ir po to ciupinet prekes butu nehigieniska klientu atzvilgiu. Tai jam treniruociu truksta, tai zaideju truksta, dabar nuovargis. Verkia ir verkia. Va ACB puse yra Eurolygos lygio komandu, ten as suprantu tikrai nuovargis yra. O cia wtf pries pieno zvaigdzdes pailsedamas ir tada varai pries Milana zaist kur niekas nesitiki is taves pergales... Nei koks psichologinis spaudimas cia yra kai nebera jau komandos tikslu, kam tada reikejo sutikt su darbo pasiulymu? Gi mate jog lauks virs 30 rungtyniu.
2022-02-07
+6
Atsakyti
Tai ką kalbėt apie mus,sirgalius.Zdovcas čia labiau apie fizinį nuovargį kalbėjo,nes sunkų tvarkaraštį paminėjo.Tačiau sirgaliai labiausiai psichologiškai pavargo nuo tų begalinių pralaimėjimų.Būtų proga,dabar jau tą sezoną nutraukčiau,nes tiesiog nėra net noro žiūrėti į tokią bedantę mylimą komandą.Ir gaila jų,ir pikta tuo pačiu,tačiau nedaug jau to sezono liko.Iškentėt reikia,o vasarą jau lauksim labai rimtų permainų ir didelio apsivalymo.
2022-02-07
+2
Atsakyti
Pavargo kazdy dien antaky drocyt😃
2022-02-07
+4
Atsakyti

Komentuoti

Komentarus rašyti gali tik registruoti ir prisijungę vartotojai.