Žalgiriečiai švyti po pirmosios pergalės išvykoje: „Tos kelionės buvo tikrai skaudžios“

2022-02-10 23:20

Kauno „Žalgiris“ pirmą kartą šį sezoną iš Eurolygos rungtynių grįžta džiaugsmingai. Žaliai balti kiek netikėtai 83:82 išplėšė pergalę iš atkrintamųjų krepšinį pastaruoju metu demonstravusios „Monaco“ ekipos.

Visą mačą šeimininkus gaudę žalgiriečiai pirmą kartą į priekį išsiveržė likus 16,8 sek., kai pergalingus taškus įrideno Lukas Lekavičius.

„Monaco“ dar galėjo išgelbėti Mike'as Jamesas, tačiau jo tolimas metimas skriejo pro šalį.

Eurolygos žvaigždės šūvis kiek išgąsdino 13 taškų ir 17 naudingumo balų surinkusį Joffrey Lauvergne'ą.

Bet prancūzui patiko jo komandos draugo Josho Nebo gynyba prie tritaškio linijos.

„Žinojome, kad jis atakuos. Bet gerai susigynėme. Jamesas prametė, todėl viskas puiku, – švytėjo po traumos įsivažiuojantis Lauvergne'as, lemiamą išpuolį stebėjęs nuo suolo. – Mums reikėjo tokių rungtynių. Manau, kad po pertraukos žaidėme puikiai. Ta energija buvo labai gera.

Nesvarbu, kur mes esame, mes turime bandyti žaisti kokybišką krepšinį ir didžiuotis tuo, ką darome. O antra pusė tikrai buvo labai gera.“

„Gynyba po pertraukos buvo žymiai geresnė, ypač ketvirtajame kėlinyje. Visi žaidėjai davė kažką papildomo. Kad nugalėtum Monaką jų salėje, turi žaisti labai gerai. Ir tam reikia geros dienos 9-10 žaidėjų“, – ilgai tikėjęs „Žalgirio“ pergale, po 9 pralaimėjimų paeiliui teigiamu rezultatu pagaliau galėjo džiaugtis Jure Zdovcas.

Pagerėjusi gynyba išties darė skirtumą.

Per pirmąsias 20 minučių „Žalgiris“ praleido 46, o po pertraukos – jau tik 36 taškus.

21 naudingumo balą pirmoje rungtynių pusėje surinkęs Jamesas ketvirtajame kėlinyje šaudė pro šalį. Jis baigė pasirodymą su 18 taškų, bet tik 7 taikliais metimais iš 18 bei 15 naudingumo balų per 36 minutes.

Mačo žaidėju netikėtai tapo Nielsas Giffey. Jo 15 taškų ir 23 naudingumo balų pasirodymas virto tikru X faktoriumi.

„Jaučiuosi gerai. Mums tai pirma pergalė Eurolygos išvykos rungtynėse. Perėjome ilgą pralaimėjimų atkarpą. Buvo labai skaudu keliauti ir nuolat pralaimėti, todėl pergalės jausmas dabar labai geras“, – Eurolygos televizijai tikino geriausią sezono mačą sužaidęs legionierius.

Vokietis sužaidė tobulą mačą: pataikė visus tris metimus iš žaidimo ir septynias baudas, atkovojo 5 bei perėmė 1 kamuolį, atliko rezultatyvų perdavimą ir nepadarė nė vienos klaidos.

Žalgiriečiai pastarąjį kartą Eurolygoje buvo laimėję gruodžio 2-ąją prieš Vitorijos „Baskonia“. Visos iki šiol trys pasiektos pergalės buvo „Žalgirio“ arenoje.

Saša Obradovičius buvo piktas ant savo auklėtinių, bet nukėlė kepurę prieš atvykėlius iš Kauno.

„Žalgiriečiai nusipelnė pergalės. Jie žaidė geriau, komandiškai. O mes nežaidėme kaip komanda. Norėjome laimėti iš talento. O taip žaisdamas visada suteiksi šansą laimėti tiems, kas rungtyniauja kaip komanda“, – tikino Obradovičius.

Pralaimėjimas „Monaco“ (12-13) nustūmė į vienuoliktą Eurolygos vietą. Ketvirtą pergalę per 23 rungtynes iškovoję žalgiriečiai dar nekyla iš 18 pozicijos.

Eurolygoje – taurių pertrauka, po kurios „Žalgiris“ grįš į mūšio lauką vasario 24-ąją namuose priimdamas Madrido „Real“.

Zdovco komentaras:

BasketNews.lt podkastas:



Komentarai:

Ši naujiena dar neturi komentarų. Būk pirmas, išreiškęs savo nuomonę!

Komentuoti

Komentarus rašyti gali tik registruoti ir prisijungę vartotojai.